Τρομάζει ο νέος πύραυλος “Yars” με εμβέλεια 12.000 χλμ και 14 Mach με εκρηκτική ισχύ 1εκ. τόνους !

News ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
Στιγμιότυπο οθόνης
Ο ρωσσικός διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος «Yars» είναι ικανός να πλήξει οποιαδήποτε γωνιά του κόσμου, ενώ κανένα σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας δεν μπορεί να σταματήσει αυτό το όπλο, σύμφωνα με άρθρο στην κινεζική έκδοση του Baijiahao.
.
“Το κύριο χαρακτηριστικό είναι ότι ο πύραυλος Yars έχει εμβέλεια βολής 12.000 χιλιομέτρων. Έτσι, είναι σε θέση να χτυπήσει οποιαδήποτε γωνιά του κόσμου από όπου κι αν εκτοξευθεί στη Ρωσσία”, σημειώνεται στη δημοσίευση.
.
Το άρθρο σημειώνει το ωφέλιμο φορτίο του Yars. “Η συνολική εκρηκτική ισχύς του Yars μπορεί να ισοδυναμεί με ένα εκατομμύριο τόνους!” .
.
Αναφέρεται επίσης μια άλλη «απίστευτη ικανότητα» του πυραύλου. «Η μέγιστη μέγιστη ταχύτητα του Yars αγγίζει τα 14 Mach. Τα περισσότερα αντιπυραυλικά δεν θα μπορούν να διορθώσουν ούτε τη φλόγα της ουράς του, αυτό δείχνει πόσο τρομακτικό είναι!» – γράφει το δημοσίευμα.
.
Ως εκ τούτου, «οι δυτικές χώρες θα πρέπει να αξιολογήσουν σωστά την κατάσταση και να υποχωρήσουν, ακόμα κι αν είναι δύσκολο», συνοψίζει ο Baijiahao.
.
Νωρίτερα, ο Μαρκ Επίσκοπος, αρθρογράφος του αμερικανικού περιοδικού National Interest, συμπεριέλαβε τους Yars στη λίστα με τα πιο τρομερά όπλα της Ρωσίας. Σημείωσε ότι το Yars υπάρχει τόσο σε έκδοση για φορητές συσκευές όσο και σε μορφή εκτοξευτή που βασίζεται σε σιλό. Ο εμπειρογνώμονας αποκάλεσε αυτό το συγκρότημα πιθανό αντικαταστάτη των Topol και Topol-M.
.
Το “Yars” (RS-24) είναι ένας κινητός διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος στερεού καυσίμου που βασίζεται σε σιλό με όχημα πολλαπλής επανεισόδου. Το διαμέτρημα είναι 1,86 μέτρα, το μήκος είναι 17,8 μέτρα και το βάρος εκτόξευσης είναι 46 τόνοι. Το βάρος ωφέλιμου φορτίου αναφέρεται στα 1.250 κιλά.

…………………

………………………………………………………………………………………………..