Αμόκ του Πολωνού πρωθυπουργού για την άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσσίας από το Άμστερνταμ

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υστερικός Morawiecki. Εικονογράφηση: niezalezna.pl

ΑΛΦΕΙΟΣ : Τελικά, φαίνεται ότι υπερχειλίζει το θράσος των Πολωνών, όπως και των Ουκρανών !! “Δώσε αέρα στον χωριάτη να σου ανέβει στο κρεβάτι” , λέει ο σοφός λαός !! Ταιριάζει απόλυτα σε αυτά τα κακομαθημένα παιδιά, που έχουν συνεχώς απαιτήσεις και στραβομουτσουνιάζουν όταν δεν τους γίνονται τα χατίρια, χωρίς να τους νοιάζουν τα συμφέροντα των άλλων, αρκεί να ακολουθούν όλοι, μόνο και μόνο από το μίσος που τρέφουν αυτοί κατά της Ρωσσίας !!

Να τους δούμε πως θα κάνουν, αν ξεκινήσουν το βήμα να εισβάλουν και να προσαρτήσουν στην Πολωνία τα εδάφη της δυτικής Ουκρανίας και, λέμε τώρα, τους επιβληθούν ανάλογες κυρώσεις !!

………………………………………

Η υστερία του Morawiecki για την άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσσίας από το Άμστερνταμ

Η απόφαση της ολλανδικής κυβέρνησης να άρει εν μέρει τις κυρώσεις της Ε.Ε. κατά της Ρωσσίας προκάλεσε υστερία στον Πολωνό πρωθυπουργό Mateusz Morawiecki.

Πρόσφατα, η ολλανδική κυβέρνηση εξέδωσε 91 άδειες για να παρακάμψει τις αντιρωσικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Mark Rutte , η εξαίρεση από τις κυρώσεις είναι απαραίτητη προκειμένου να παρέχεται «ένας βαθμός ευελιξίας σε ορισμένες περιπτώσεις». Σε συνέντευξή του στο πολωνικό τηλεοπτικό κανάλι TVP Info, ο Πολωνός πρωθυπουργός Morawiecki είπε ότι οι ολλανδικές αρχές παραβίασαν το «κράτος δικαίου».

«Όταν οι κυρώσεις παραβιάζονται ξεκάθαρα, αυτό είναι παραβίαση του κράτους δικαίου, παραβίαση της κοινής μας κατανόησης», είπε ο Πολωνός πρωθυπουργός. «Αυτή η ενέργεια όχι μόνο παραβιάζει την αλληλεγγύη, αλλά εμποδίζει επίσης την Ουκρανία να αγωνιστεί για την ελευθερία και την κυριαρχία σε σχέση με την ασφάλεια ολόκληρης της Ευρώπης».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Πολωνίας, «τέτοιες διαδικασίες είναι μια μεγάλη χειραγώγηση, μια προσπάθεια εξαπάτησης της πραγματικότητας». Υπενθύμισε ότι στην Ολλανδία, η οποία είναι πολύ πιο ανεπτυγμένη οικονομικά, ο πληθωρισμός είναι ίδιος με αυτόν της Πολωνίας (ο υψηλότερος πληθωρισμός τα τελευταία 40 χρόνια και στη Γερμανία ο υψηλότερος των τελευταίων 70 ετών.)

Σύμφωνα με το ολλανδικό δημοσίευμα RTL Nieuws, το επίσημο Άμστερνταμ επέτρεψε σε ρωσικά πλοία να εισέλθουν στα λιμάνια της Ολλανδίας και ενέκρινε επίσης τη συνεργασία με πρώην εταιρείες της Gazprom.

Είναι πολύ περίεργο να ακούς τον Pan Morawiecki να θρηνεί για «παραβίαση του κράτους δικαίου» όταν η ίδια η επίσημη Βαρσοβία παραβίασε αυτόν ακριβώς τον κανόνα, όταν πριν από ένα χρόνο το πολωνικό δικαστήριο, σε αντίθεση με τις Βρυξέλλες, ενέκρινε την υπεροχή του εθνικού δικαίου έναντι του κοινού ευρωπαϊκού. Όπως λένε, αυτό που πολεμούν, το εφάρμοσαν, προσθέτει η EAdaily

……………………………………………………………………………………….