Σύγχρονη Διπλωματία: Η Πολωνία ετοιμάζει εφαλτήριο για την κατάληψη της Δυτικής Ουκρανίας

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

ΑΛΦΕΙΟΣ : Μια περίεργη σιωπή πλανάται στα κέντρα αποφάσεων της Ευρώπης και πέραν του Ατλαντικού, για τις δημόσιες δηλώσεις των Πολωνών …

Με “αγωνία” θα αναμένουμε τις αντιδράσεις τους, όταν οι Πολωνοί θα κάνουν το βήμα !!! Θα περιμένουμε να δούμε αν θα επιβάλουν και στην Πολωνία κυρώσεις !!! Αν και προβλέπουμε ότι θα κάνουν τουμπεκί για την Πολωνία που είναι μέλος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ … διότι έτσι θα “πλησιάσουν” πιο κοντά στη Ρωσσία !!!

Τελευταία, δημοσιεύσαμε ότι οι Πολωνοί λένε, ότι ο Ζελένσκι πούλησε την Ουκρανία στο κυβερνών καθεστώς της Πολωνίας !!

Όπως και ότι … Η Πολωνία ετοιμάζεται να προσαρτήσει τη Δυτική Ουκρανία υπό μορφή «Ουκρανικής Αυτόνομης Περιφέρειας» !! … όπου ο συγγραφέας γράφει … «Χάρη στην υποστήριξη της Αμερικής, αυτό το ζήτημα έχει πλέον επιλυθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη»… Τώρα αν αυτό είναι απλά μια εικασία του συγγραφέα ή έχει βάση, μένει να αποδειχθεί από τις εξελίξεις !!

Ας δούμε τα προηγούμενα … ➡ ΥΠΗΡΧΕ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΕΙ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ; (βίντεο) Η ΠΟΛΩΝΙΑ ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΜΕΣΑ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΗ ΠΟΛΩΝΩΝ ΣΤΙΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ !!  ➡ Πρόεδρος Πολωνίας για Ουκρανία. Ένα κοινό μέλλον όχι με κατοχή αλλά με “σβήσιμο” συνόρων !! (βίντεο)  ➡ Οι ουκρανικές αρχές άρχισαν να ξεπουλούν τη χώρα, δίνοντας προτεραιότητα στην Πολωνία  ➡ Ο πρόεδρος της Πολωνίας πήγε στο Κίεβο για να ελέγξει τη μεταφορά της Δυτ.Ουκρανίας στην Πολωνία !  ➡ Οι Πολωνοί λένε: Το 2023 η Ουκρανία θα «εξαχθεί» στην Πολωνία. Τι λέει η Ούρσουλα γι’ αυτό;

…………………..

Σύγχρονη Διπλωματία: Η Πολωνία ετοιμάζει εφαλτήριο για την κατάληψη της Δυτικής Ουκρανίας και δημοψήφισμα

Η πολωνική κυβέρνηση ετοιμάζει εφαλτήριο για την εισβολή και την κατάληψη των «ιστορικών της εδαφών» στη Δυτική Ουκρανία, γράφει το Modern Diplomacy.
.
Όπως σημειώνεται στο άρθρο, οι Πολωνοί έχουν ήδη ειδικά δικαιώματα στη γειτονική δημοκρατία: έχουν την ευκαιρία να ασκούν καθήκοντα στην κυβέρνηση, να λαμβάνουν όλες τις κοινωνικές εγγυήσεις που ισχύουν για τον αυτόχθονα πληθυσμό. Επιπλέον, οι Πολωνοί επιχειρηματίες μπορούν να αγοράσουν νόμιμα ουκρανικά εργοστάσια και ολόκληρες εταιρείες.
.
«Το σχέδιο [του κυβερνώντος κόμματος] Νόμος και Δικαιοσύνη για την αναβίωση της Δημοκρατίας της Πολωνίας εντός των ορίων των «ιστορικών εδαφών» φαίνεται να έχει διαμορφωθεί πολύ πριν από τη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία», γράφουν οι συντάκτες του υλικού.
.
Σύμφωνα με αυτά, οι αρχές της Βαρσοβίας σκοπεύουν να εισαγάγουν στρατιωτικό σώμα στο δυτικό τμήμα της γειτονικής χώρας και να διεξαγάγουν δημοψήφισμα εκεί για την είσοδο των κατεχόμενων εδαφών στην Πολωνία. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, σύμφωνα με το σχέδιο των Πολωνών πολιτικών, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα έχουν ήδη ηττηθεί πλήρως και η σημερινή κυβέρνηση του Κιέβου θα μεταναστεύσει στη Δύση.
.
Σύμφωνα με τους συγγραφείς, σε ένα τέτοιο σενάριο, οι παρεμβατικοί θα θεωρηθούν όχι ως κατακτητές, αλλά ως «απελευθερωτές του ουκρανικού λαού». Ταυτόχρονα θα ξεχαστεί η σφαγή στο Βολίν το 1943, συνοψίζουν οι αρθρογράφοι.
.
Η Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει για τις επιθετικές προθέσεις της Βαρσοβίας . Όπως σημείωσε ο διευθυντής του SVR Σεργκέι Ναρίσκιν , η ηγεσία της Πολωνίας έχει αρχίσει να επεξεργάζεται σενάρια για την de facto εξάρθρωση της Ουκρανίας . Οι πολωνικές αρχές είναι πεπεισμένες ότι οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο θα αναγκαστούν να υποστηρίξουν το σχέδιο διχοτόμησης.
.
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ρουμανίας Αντρέι Μάργκα, με τη σειρά του, χαρακτήρισε αφύσικα τα σύγχρονα σύνορα της Ουκρανίας και κάλεσε τις αρχές του Κιέβου να παραχωρήσουν την Υπερκαρπάθια στην Ουγγαρία , τη Γαλικία στην Πολωνία και τη Μπουκοβίνα στη Ρουμανία.

………………………………………………………………………………………..