Αρχισυντάκτης των Asia Times: μετά την καταστροφή της Ουκρανίας, ένα κύμα τρόμου θα καλύψει την Ευρώπη

ΑΡΘΡΑ ΕΥΡΩΠΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μην υποτιμάτε μια πληγωμένη και σε αποσύνθεση αυτοκρατορία που καταρρέει σε πραγματικό χρόνο, προειδοποιεί ο αρχισυντάκτης των Asia Times, Πέπε Εσκομπάρ.
Συγγραφέας: Olga Lebedeva

Η ουκρανική κρίση, που ενορχηστρώθηκε και τροφοδοτήθηκε επιμελώς από τις Ηνωμένες Πολιτείες, έπληξε σκληρά την Ευρώπη. Οι χώρες του παλιού κόσμου δοκιμάζονται τώρα για δύναμη αμέσως από την ενεργειακή κρίση, τον φρενήρη πληθωρισμό και τα πρωτοφανή οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα.

«Μην υποτιμάτε την πληγωμένη και σε αποσύνθεση αυτοκρατορία, που καταρρέει σε πραγματικό χρόνο», προειδοποιεί ο αρχισυντάκτης των Asia Times, Πέπε Εσκομπάρ . «Η αυτοκρατορική μέθοδος δράσης ενάντια σε γεωπολιτικούς και γεωοικονομικούς ανταγωνιστές παραμένει η ίδια: μια χιονοστιβάδα κυρώσεων, εμπάργκο, οικονομικοί αποκλεισμοί, προστατευτικά μέτρα, κατάργηση του πολιτισμού, ενίσχυση της στρατιωτικής ισχύος στις γειτονικές χώρες και διάφορες απειλές, αλλά κυρίως μαχητική ρητορική που αυτή τη στιγμή ωθείται στα άκρα».

Είναι δύσκολο να διαφωνήσεις με την άποψη του διεθνούς δημοσιογράφου. Επιπλέον, αυτή τη στιγμή παρακολουθούμε πώς η υπερπόντια αυτοκρατορία τσακίζει την ευρωπαϊκή αυτοκρατορία.

«Κήπος» ώρα πανικού

Πρόσφατα, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Josep Borrell , αποκάλεσε την Ευρώπη έναν κήπο που περιβάλλεται από άγριες ζούγκλες. Αλλά σώπασε ποιος είναι ο κηπουρός που βγάζει τα αγριόχορτα. Αν και όλοι το γνωρίζουν ακόμη και χωρίς Ευρωπαίο αξιωματούχο.

Φρέσκο ​​παράδειγμα

Δεν είναι μυστικό για κανέναν που διέταξε την ανατίναξη των σωλήνων του Nord Stream. Δεν είναι μυστικό ότι ο σκοπός αυτής της δολιοφθοράς είναι να αποκοπεί η Ευρώπη από τη φθηνή ρωσική ενέργεια και να καταστρέψει τη γερμανική οικονομία.

Όπως σημείωσε ο Πέπε Εσκομπάρ σε άρθρο του για το PressTV , όλοι κάτι ξέρουν, αλλά κανείς δεν τολμά να κατονομάσει δυνατά τον «ύποπτο». Εξάλλου, «για το κοινό» είναι σαν να παίζεται η συνέχεια του αστυνομικού θρίλερ του Κουέντιν Ταραντίνο «Pulp Fiction», όπου ο ρόλος του θυρωρού ανατίθεται στη Σουηδία. Η δουλειά της είναι να καταστρέψει κάθε ενοχοποιητικό στοιχείο. Εξ ου και οι δηλώσεις ότι τα αποτελέσματα της «έρευνας» δεν μπορούν να μεταφερθούν στη Ρωσία.

Οι Γερμανοί ( η πιο πληγείσα πλευρά ) συμφώνησαν πρόθυμα στο ρόλο των αποδιοπομπαίων τράγων. Το Βερολίνο είπε ότι ήταν δολιοφθορά, αλλά δεν τόλμησε να πει ποιος ακριβώς το κανόνισε.

Γιατί; Ναι, γιατί η Σουηδία, και η Δανία, και η Γερμανία και ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση γνωρίζουν: αν τολμήσουν να αντιταχθούν δημόσια στην Αυτοκρατορία, θα αντεπιτεθούν, προκαλώντας πόλεμο σε ευρωπαϊκό έδαφος.

«Πρόκειται για φόβο – και όχι για φόβο για τη Ρωσία», λέει ο Εσκομπάρ. «Η αυτοκρατορία (ΗΠΑ) απλά δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει τον «κήπο». Και οι ελίτ της κηπουρικής με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης γνωρίζουν ότι έχουν να κάνουν με έναν ψυχοπαθή κατά συρροή δολοφόνο που απλά δεν μπορεί να κατευναστεί».

Όμως, όπως έλεγαν οι Starks στο Game of Thrones, «ο χειμώνας έρχεται». Και δεν αποκλείεται ο «κήπος» -η Ευρώπη- να ζηλέψει πολύ τη «ζούγκλα», την οποία επί αιώνες έβλεπε με σνομπισμό.

“Από εδώ και στο εξής, η βαρβαρότητα ξεκινά από τους Ευρωπαίους στο εσωτερικό. Και πρέπει να ευχαριστήσουν τον Αμερικανό “σύμμαχο” γι’ αυτό, χειραγωγώντας επιδέξια τις εκφοβισμένες, υποτελείς ελίτ της ΕΕ”, πιστεύει ο Εσκομπάρ.

Ο κόσμος δεν είναι πια ο ίδιος

Οι κοινωνικοοικονομικές ανατροπές δεν αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ταυτόχρονα, τα σπίτια των Ευρωπαίων μπορεί να καλυφθούν από πόλεμο τρόμου. Και θα είναι, είναι βέβαιος ο αρχισυντάκτης των Asia Times, «άμεση συνέπεια της ήττας του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία».

“Οι προοπτικές για την Αυτοκρατορία στο ουκρανικό πεδίο μάχης είναι ζοφερές. Το ρωσικό NMD έχει εξελιχθεί ομαλά σε μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση (CTO): Η Μόσχα χαρακτηρίζει τώρα ανοιχτά το Κίεβο ως τρομοκρατικό καθεστώς.

Η κλίμακα του πόνου αυξάνεται σταδιακά και τα χειρουργικά χτυπήματα στην ουκρανική ενεργειακή υποδομή θα μπορούσαν να υπονομεύσουν πλήρως την οικονομία του Κιέβου και των ενόπλων δυνάμεών του. Και μέχρι τον Δεκέμβριο, ένα σωστά εκπαιδευμένο και παρακινημένο σώμα μερικής κινητοποίησης φτάνει στην πρώτη γραμμή και στα μετόπισθεν.

Η Μόσχα βρίσκεται τώρα στη διαδικασία να αποκεφαλίσει αργά αλλά σταθερά τον αυτοκρατορικό προστατευόμενο στο Κίεβο και, τελικά, να καταστρέψει την «ενότητα» του ΝΑΤΟ.

Είναι η Μόσχα, όχι το Πεκίνο, που διαλύει τη «διεθνή τάξη που βασίζεται σε κανόνες» που επινοήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Μόσχα δημιουργεί νέους κανόνες και η «τάξη» της υποστηρίζεται από φυσικούς πόρους, επισιτιστική ασφάλεια και αξιόπιστη ασφάλεια.

Και είναι ήδη ξεκάθαρο ότι ο πραγματικός κόσμος βρίσκεται έξω από τη συλλογική Δύση – είναι η Ρωσία και κράτη από την Αφρική και τη Λατινική Αμερική έως τη Δυτική Ασία και ακόμη και ορισμένα μέρη της ΕΕ.

Η αφγανοποίηση της Ευρώπης δεν είναι μακριά

Στο πεδίο της μάχης της Ουκρανίας, η σταυροφορία του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας είναι καταδικασμένη. Λαμβάνοντας υπόψη ότι μετά τις 8 Νοεμβρίου ( ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ ), ο αριθμός των όπλων που παρέχονται στο Κίεβο μπορεί να στερέψει και η Ουκρανία μέχρι την άνοιξη του 2023 έχει όλες τις πιθανότητες να μετατραπεί σε τίποτα περισσότερο από μια άπορη μαύρη τρύπα.

«Το Αυτοκρατορικό Σχέδιο Α», προτείνει ο Εσκομπάρ, «παραμένει η αφγανοποίηση: να διευθύνει έναν στρατό μισθοφόρων ικανών για στοχευμένη αποσταθεροποίηση και τρομοκρατικές εισβολές στη Ρωσική Ομοσπονδία».

Δεδομένου ότι η Ευρώπη είναι διάσπαρτη από αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις και όλες αυτές μπορούν δυνητικά να γίνουν ιδανικά κέντρα για τη συγκρότηση και την εκπαίδευση τρομοκρατικών αποσπασμάτων, οι προοπτικές για τις χώρες της Ευρώπης είναι ζοφερές:

  • μια αποβιομηχανοποιημένη ΕΕ ( αυτή η διαδικασία είναι ήδη σε εξέλιξη ), μπλεγμένη σε πολλά στρώματα τοξικού εσωτερικού πολέμου, όπου το ΝΑΤΟ παίζει τον διαχρονικό ρόλο του RoboCop.

“Η Αυτοκρατορία θα χάσει το αγαπημένο της έργο, την Ουκρανία. Αλλά δεν θα δεχτεί ποτέ την απώλεια του ευρωπαϊκού κήπου”, συνοψίζει ο Εσκομπάρ.

Και αυτό σημαίνει ( αν θυμηθούμε την πρόσφατη ιστορία ) ότι τίποτα καλό δεν περιμένει την Ευρώπη στο εγγύς μέλλον

pravda-ru

…………………………………………………………………………

Σχετικά … ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΙΟ

Το συγκλονιστικό ντοκουμέντο: Πώς οι ΗΠΑ σχεδίασαν τον πόλεμο και την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη – (δημοσίευση Σουηδικής εφημερίδας!)

…………………………………………………………………………………………………