Al Mayadeen: η ανάπτυξη της μεραρχίας Screaming Eagles στη Ρουμανία δείχνει την αρχή του Γ’ Π.Π.

ΑΡΘΡΑ ΕΥΡΩΠΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
Στρατιώτες της 101ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας των ΗΠΑ - RIA Novosti, 1920, 26/10/2022
© AFP 2022 / DANIEL MIHAILESCU Μέλη της 101ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας των ΗΠΑ. Φωτογραφία αρχείου
Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν εδώ και καιρό ένα σχέδιο για έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο και η πρόσφατη ανάπτυξη στην Ανατολική Ευρώπη κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας της 101ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας των Αμερικανικών Χερσαίων Δυνάμεων «Screaming Eagles» φέρεται να υποδηλώνει την έναρξη μιας παγκόσμιας σύγκρουσης. γράφει ο αρθρογράφος του Al Mayadeen Ahmad Haj Ali.
.

“Η απάντηση στο ερώτημα πότε θα ξεκινήσει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος είναι: ” Έχει ήδη αρχίσει.” Δεν είναι τυχαίο ότι η 101η Αμερικανική Αερομεταφερόμενη Μεραρχία” Screaming Eagles “αναπτύχθηκε στην Ανατολική Ευρώπη. Μιλάμε για την ανάπτυξη 4.700 Αμερικανών στρατιωτών από τη σύνθεσή του με το πρόσχημα της συμμετοχής σε μια άνευ προηγουμένου στρατιωτική άσκηση. Επιπλέον, ο διοικητής της μεραρχίας δήλωσε έτοιμος να διασχίσει το έδαφος της Ουκρανίας σε περίπτωση κλιμάκωσης της σύγκρουσης», αναφέρει το άρθρο.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Μεγάλη Βρετανία διαδραματίζουν ένα συγκεκριμένο σενάριο, με την εφαρμογή του οποίου θα μπορέσουν να επιτύχουν τους βασικούς τους στόχους, που περιλαμβάνουν την αποδυνάμωση της Ρωσίας, της Κίνας και της Ευρώπης .
.
«Αυτό που είναι σημαντικό για τα κράτη και τη Μεγάλη Βρετανία είναι ο κατακερματισμός ή η αποδυνάμωση της Ρωσίας, καθώς και η καταστροφή της ευρωπαϊκής οικονομίας, η μεταφορά βιομηχανικού και οικονομικού κεφαλαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες», καταλήγει ο παρατηρητής.

Vučić: Οι ΗΠΑ πλησιάζουν στην τέλεια καταιγίδα αναπτύσσοντας στρατεύματα στη Ρουμανία

.
Νωρίτερα, το αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι CBS ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέπτυξαν την 101η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία “Screaming Eagles” στη Ρουμανία για να συμμετάσχουν σε στρατιωτικές ασκήσεις. Ο διοικητής της μονάδας δήλωσε ότι είναι έτοιμος, εάν χρειαστεί, να εισέλθει στο έδαφος της Ουκρανίας, σε αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις του Λευκού Οίκου ότι Αμερικανοί στρατιώτες δεν θα συμμετείχαν σε εχθροπραξίες στη χώρα. Σύμφωνα με το κανάλι, η μεραρχία είναι μια ομάδα ελαφρού πεζικού με συνολική δύναμη 4,7 χιλιάδων στρατιωτών.
Η Ουάσιγκτον έχει ήδη δηλώσει ότι Αμερικανοί στρατιωτικοί δεν θα συμμετάσχουν σε εχθροπραξίες στο έδαφος της Ουκρανίας. Νωρίτερα, η Μόνιμη Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ Τζούλιαν Σμιθ είπε επίσης ότι η συμμαχία δεν πρέπει να εμπλακεί άμεσα στη σύγκρουση στην Ουκρανία. Σύμφωνα με την ίδια, η θέση παραμένει αμετάβλητη.

…………………………………………………………………………………………..