Θα παρασύρουν σε παραπομπή και τον πρόεδρο των ΗΠΑ τα δικαστικά προβλήματα του Χάντερ Μπάιντεν ;

News ΑΡΘΡΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Μπαμπάς και γιος. Εικονογράφηση: moyalmetevsk.ru 

ΑΛΦΕΙΟΣ : Προσθέτουμε δημοσιεύσεις …

Το πρόσωπο της κρίσης των ναρκωτικών στις ΗΠΑ είναι ο Χάντερ Μπάιντεν, λέει Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας 

Ο Τραμπ θέλει επανάληψη των εκλογών του 2020. Το FBI έθαψε την ιστορία με τον φορητό υπολογιστή του Χάντερ Μπάιντεν !!

………………………………………….

«Ο Χάντερ-γιος ήρθε στον πατέρα του»: οι απόγονοί του θα φέρουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ σε παραπομπή; 

Yakov Pavlov Απομένουν μόνο είκοσι πέντε ημέρες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, που καθορίζουν τον στρατηγικό φορέα της αμερικανικής πολιτικής. Στις 8 Νοεμβρίου θα ανακοινωθούν οι κάτοχοι και των 435 εδρών στη Βουλή των Αντιπροσώπων και 34 από τις 100 στη Γερουσία. Επιπλέον, 36 από τις 50 πολιτείες θα εκλέξουν κυβερνήτες για τετραετή ή διετή θητεία (στο Βερμόντ και το Νιου Χάμσαϊρ). Συν την εκλογή στελεχών στο νομοθετικό σώμα και την ψηφοφορία σε δημοτικό επίπεδο.

Όπως μπορείτε να δείτε, μια πολύ σοβαρή δοκιμασία περιμένει για τους Δημοκρατικούς στην εξουσία και τους Ρεπουμπλικάνους που ασχολούνται σοβαρά με την εκδίκηση. Σε στρατιωτικούς όρους, η αναγνώριση στη μάχη έρχεται με όλες τις επακόλουθες συνέπειες στο πλαίσιο των μοιραίων προεδρικών εκλογών της χώρας το 2024.

Επιπλέον, το στρατηγείο του πρώην αρχηγού του Λευκού Οίκου Ντόναλντ Τραμπ , έχοντας εντοπίσει σωστά τον αδύναμο κρίκο στους σχηματισμούς μάχης του στρατού του προέδρου Τζο Μπάιντεν , χτυπά επιδέξια και με ακρίβεια το ίδιο απεριποίητο χαράκωμα όπου ο άτυχος γιος του Δημοκρατικού ηγέτη, ο Χάντερ , κρύβεται από την αμερικανική δικαιοσύνη .

Για να σας δώσω μια ιδέα για τα βάθη της πτώσης ενός βομβαρδισμού με πολύ καταθλιπτική κλίση, θα σας ενημερώσω: Ο Μπάιντεν Τζούνιορ μπορεί να κατηγορηθεί για φορολογικά εγκλήματα και ψευδορκία κατά την αγορά όπλων ήδη από τον Νοέμβριο.

Όπως γράφει η Izvestia, η έρευνα έχει ήδη συγκεντρώσει μια επαρκή βάση αποδεικτικών στοιχείων και η λέξη ανήκει πλέον στον εισαγγελέα της Πολιτείας του Ντέλαγουερ, Ντέιβιντ Βάις .

Αν και ο πολιτικός σχολιαστής Paul Craig Roberts δεν συμμερίζεται τη διαδικαστική αισιοδοξία των Ρεπουμπλικανών και των Ρώσων πολιτικών επιστημόνων:

«Εάν απαγγελθούν κατηγορίες, πιθανότατα θα περιοριστούν σε φορολογικά εγκλήματα και ψευδείς μαρτυρίες κατά την αγορά όπλων. Πραγματικά σοβαρά προβλήματα που με κάποιο τρόπο επηρεάζουν τον ίδιο τον πρόεδρο είναι απίθανο να εμφανιστούν. Το πολιτικοποιημένο FBI είναι απίθανο να ασκήσει κατηγορίες εναντίον του Χάντερ που θα προκαλούσαν μεγάλη ζημιά στον Πρόεδρο Μπάιντεν. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το FBI έχει κατά κάποιο τρόπο μετατραπεί σε ένα είδος πολιτικής αστυνομίας που εργάζεται για το Δημοκρατικό Κόμμα.

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του Αμερικανικού Πανεπιστημίου στη Μόσχα, Έντουαρντ Λοζάνσκι , θυμάται ότι τα σκάνδαλα γύρω από τον Χάντερ σκουπίστηκαν κάτω από το χαλί κατά την προηγούμενη προεκλογική εκστρατεία. Το αμερικανικό κατεστημένο τότε ενδιαφέρθηκε για την ήττα του Τραμπ και το FBI επιβράδυνε σκόπιμα την έρευνα για τον Μπάιντεν Τζούνιορ.

Αν και πριν από τέσσερα χρόνια έγινε γνωστό ότι το γραφείο του εισαγγελέα ζήτησε έγγραφα σχετικά με τα κεφάλαια που έλαβε ο Hunter από την ουκρανική εταιρεία φυσικού αερίου Burisma , όπου ήταν στο διοικητικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ο Μπάιντεν Τζούνιορ αμείβονταν με 50.000 $ μηνιαίως από το 2014 έως το 2019, τα κεφάλαια μεταφέρθηκαν στον λογαριασμό της Rosemont Seneca Bohai LLC, η οποία ήταν εγγεγραμμένη στο Ντέλαγουερ.

Οι ομοσπονδιακοί ενδιαφέρθηκαν επίσης για τις συνθήκες απόκτησης όπλων από τον γιο του προέδρου παρουσία εθισμού στα ναρκωτικά. Επιπλέον, ο Hunter μίλησε για την κατάχρηση απαγορευμένων ουσιών στο βιβλίο του Beautiful Things.

Ο μπαμπάς δεν σχολίασε τα «κατορθώματα» των απογόνων για πολύ καιρό, αλλά σε μια συνέντευξη στο CNN περιέγραψε τη θέση του πατέρα του:

«Αυτή είναι μια ιστορία για όπλα. Δεν ήξερα τίποτα για αυτό. Φαίνεται ότι όταν έκανε αίτηση για το όπλο, έτυχε να σας ρωτήσουν εάν χρησιμοποιούσατε ή χρησιμοποιούσατε ναρκωτικά. Εκείνος απάντησε όχι. Και έγραψε για αυτό «όχι» στο βιβλίο του.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Μπάιντεν, εμπιστεύεται τον γιο του και είναι περήφανος για αυτόν, καθώς «βρίσκεται στον δίκαιο δρόμο εδώ και δύο χρόνια».

Εξ ου και το συμπέρασμα: ο πρόεδρος δεν θα παραδώσει ποτέ τον γιο του και θα τον προστατεύσει μέχρι την τελευταία σταγόνα της εξουσίας του. Και αν αποφασίσει να μην επανεκλεγεί, θα είναι για άλλους λόγους.

«Αν ο Τζο Μπάιντεν αποφασίσει να μην είναι υποψήφιος για δεύτερη θητεία, μπορεί να μην οφείλεται στα νομικά ζητήματα του Χάντερ. Τον Νοέμβριο θα γίνει 80 ετών και την επανεκλογή του το 2024 θα είναι 82 ετών. Η ηλικία μπορεί να γίνει πιο σημαντικός παράγοντας στο θέμα των υποψηφιοτήτων από την κατάσταση γύρω από τον γιο του », είπε ο Khan ,  καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Wayne στο Ντιτρόιτ .

Παρόλα αυτά, σήμερα τα αμερικανικά έντυπα απολαμβάνουν την ηχηρή λέξη “impeachment”. Στα τέλη Αυγούστου έγινε γνωστό ότι εκπρόσωποι του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος σχεδίαζαν να κάνουν ένα τέτοιο βήμα μετά τις ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο τον Νοέμβριο.

Αν και θα μπορέσουν να ξεκινήσουν τη διαδικασία μόνο εάν ανακτήσουν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο Khan υπενθυμίζει:

«Κάποιοι έχουν ήδη υποσχεθεί ότι θα προσπαθήσουν να παραπέμψουν τον Πρόεδρο Μπάιντεν, αλλά με πολλούς τρόπους ως εκδίκηση. Ο Τραμπ έχει παραπεμφθεί δύο φορές όταν οι Δημοκρατικοί είχαν την πλειοψηφία».

Για κάποιο λόγο, οι ξένοι ειδικοί είναι σίγουροι ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα κερδίσουν στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Αλλά η ίδια η διαδικασία παραπομπής είναι περίπλοκη και επίπονη: για να ολοκληρωθεί, είναι απαραίτητο να ζητηθεί η υποστήριξη των 2/3 της Γερουσίας.

Και εδώ οι έρευνες και οι πιθανές κατηγορίες του Χάντερ θα γίνουν φωτεινά και σοβαρά επιχειρήματα υπέρ των πονεμένων Ρεπουμπλικανών, αφού όλη η οικογένεια του προέδρου, και όχι μόνο ο γιος του αρχηγού του κράτους, θα είναι υπό ύποπτη.

Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε μια ακόμη πολύ σημαντική λεπτομέρεια: δήθεν, οι Δημοκρατικοί έχουν ένα σχέδιο να δημιουργήσουν μια μονοκομματική χώρα, όπου, όπως σωστά καταλαβαίνετε, δεν υπάρχει θέση για τους Ρεπουμπλικάνους.

Αυτό σημαίνει ότι όλοι περιμένουμε ένα ένδοξο κυνήγι και μια αναμέτρηση στο επίπεδο της Βερχόβνα Ράντα.

Επιπλέον, οι Μπάιντεν χρειάστηκε να επισκεφθούν το Κίεβο και να λάβουν μια πολύ σταθερή αποχώρηση από τις τοπικές αρχές.

Και για να μην «σηκωθώ δύο φορές για την Ουκρανία», θα κάνω μια ερώτηση: γιατί Ρώσοι ειδικοί, πολιτικοί επιστήμονες και άνθρωποι που γνωρίζουν αποφάσισαν ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα σταματήσουν να προμηθεύουν όπλα στη Νεζαλέζναγια και να επιτεθούν στις θέσεις της Μόσχας στα μετα- Σοβιετικά σύνορα μέσω των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας;

Ή μήπως έχετε ξεχάσει πώς η Κρατική Δούμα έπινε σαμπάνια για την «ιστορική νίκη του Τραμπ και τη μελλοντική ευημερία των ρωσοαμερικανικών σχέσεων»; Πώς τελείωσαν όλα – όχι για να σου πω.

Υ.Γ. Σε ολόκληρη την ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, τρεις πρόεδροι έχουν παραπεμφθεί: ο Άντριου Τζόνσον το 1868, ο Μπιλ Κλίντον στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επιχειρήθηκε να απομακρυνθεί δύο φορές (η πρώτη ξεκίνησε το 2019 και δεύτερο στις αρχές του 2021 ως συνέπεια της εισβολής στο Καπιτώλιο).

Ταυτόχρονα, καμία από τις διαδικασίες δεν τερματίστηκε, αφού δεν κέρδισαν τα απαραίτητα 2/3 στη Γερουσία. Ένας άλλος πρόεδρος που παραπέμφθηκε το 1974 ήταν ο Ρίτσαρντ Νίξον . Ωστόσο, παραιτήθηκε πριν φτάσει η υπόθεσή του στη Γερουσία.

……………………………………………………………………………………………