Ξεκίνησε ξανά η κίνηση των τραίνων στη γέφυρα της Κριμαίας.

News ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
Γέφυρα της Κριμαίας - RIA Novosti, 1920, 08.10.2022
© RIA Novosti / Konstantin Mikhalchevsky Γέφυρα της Κριμαίας. Φωτογραφία αρχείου
Ένα τρένο με 15 βαγόνια πέρασε με επιτυχία κατά μήκος του σιδηροδρομικού τμήματος της γέφυρας της Κριμαίας

ΣΙΜΦΕΡΟΠΟΛ, 8 Οκτωβρίου – RIA Novosti. Στη γέφυρα της Κριμαίας μετά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η κίνηση των τραίνων επανήλθε, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του σιδηροδρόμου της Κριμαίας στο κανάλι Telegram.
«Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου των εργασιών αποκατάστασης στο σιδηροδρομικό τμήμα της γέφυρας της Κριμαίας, ένα τραίνο με 15 βαγόνια πέρασε με επιτυχία», αναφέρει το δημοσίευμα.
Με τη σειρά του, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Marat Khusnullin διευκρίνισε ότι το πρώτο επιβατικό τραίνο θα αναχωρούσε περίπου στις 22:00 ώρα Μόσχας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας προγραμματίζεται να περάσουν 12 τέτοια τραίνα.
.
Σήμερα το πρωί, η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή ανέφερε ότι ένα φορτηγό ανατινάχθηκε στη γέφυρα της Κριμαίας. Επτά δεξαμενές με καύσιμα πήραν φωτιά κατά μήκος του σιδηροδρομικού τμήματος της διάβασης. Ως αποτέλεσμα, δύο ανοίγματα αυτοκινήτων κατέρρευσαν μερικώς, αλλά δεν υπέστησαν ζημιές τα στηρίγματα της αψίδας για τη διέλευση των πλοίων.
.
Οι διασώστες έσβησαν τη φωτιά. Σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταφορών της Δημοκρατίας Νικολάι Λουκασένκο , θα δρομολογηθούν πλοία χωρητικότητας 100 ατόμων για τη μεταφορά επιβατών μεταξύ της Κριμαίας και της Επικράτειας του Κρασνοντάρ .
.
Γύρω στις 16:00 ώρα Μόσχας, ο επικεφαλής της Κριμαίας , Σεργκέι Ακσιόνοφ , είπε ότι η κυκλοφορία στη γέφυρα για αυτοκίνητα και λεωφορεία αποκαταστάθηκε. Εκτελείται σε αντίστροφη λειτουργία. Τα φορτηγά θα πρέπει να χρησιμοποιούν τη διάβαση πορθμείων του Κερτς.
Ένα ελικόπτερο σβήνει φωτιά στη γέφυρα της Κριμαίας - RIA Novosti, 1920, 08.10.2022
………………………………………………………………………….
………………………………………………………………………………………………