Η Ρωσσία αναγνώρισε την ανεξαρτησία των περιοχών Kherson και Zaporozhye !!

News Politics ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν - RIA Novosti, 1920, 30/09/2022
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διατάγματα με τα οποία αναγνωρίζονται οι περιοχές Χερσώνα και Ζαπορόζιε ως ανεξάρτητα εδάφη, σύμφωνα με την επίσημη διαδικτυακή πύλη νομικών πληροφοριών, μεταδίδει το RIA Novosti
.
«Σύμφωνα με τις γενικά αποδεκτές αρχές και κανόνες του διεθνούς δικαίου, αναγνωρίζοντας και επιβεβαιώνοντας την αρχή των ίσων δικαιωμάτων και της αυτοδιάθεσης των λαών, που κατοχυρώνεται στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, λαμβάνοντας υπόψη τη βούληση του λαού της περιοχής Kherson στο δημοψήφισμα που διεξήχθη στις 27 Σεπτεμβρίου 2022, αποφασίζω: Να αναγνωρίσω την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της περιοχής Χερσώνα», αναφέρεται στο έγγραφο.
https://t.me/rian_ru/179911
Το δεύτερο παρόμοιο διάταγμα αναφέρεται στην αναγνώριση της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας της περιοχής Zaporozhye.
Την προηγούμενη μέρα έγινε γνωστό ότι την Παρασκευή το Κρεμλίνο θα φιλοξενήσει μια τελετή υπογραφής συμφωνιών για την είσοδο στη Ρωσία τεσσάρων νέων εδαφών – των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ, καθώς και των περιοχών Χερσώνα και Ζαπορόζιε. Ο Πούτιν και βουλευτές θα συμμετάσχουν σε αυτό.
.
Όπως είπε ο γραμματέας Τύπου του αρχηγού του κράτους Ντμίτρι Πεσκόφ , η τελετή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 15.00. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα υπογραφεί συμφωνία για ένταξη στη Ρωσία και με τα τέσσερα θέματα όπου διεξήχθησαν τα δημοψηφίσματα. Την ίδια μέρα, ο Πούτιν θα συναντηθεί με τους επικεφαλής των απελευθερωμένων περιοχών.
………………………………………………..

…………………………………………………………………………………….