Οι ΗΠΑ δεν σκοπεύουν να αναγνωρίσουν δημοψηφίσματα στις περιφέρειες DPR, LPR, Kherson και Zaporozhye

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κάτοικοι του Zaporozhye κατά τη διάρκεια ενός εθνικού συνεδρίου σχετικά με το θέμα της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την ένταξη στη Ρωσία στο Παλάτι του Πολιτισμού των Εργαζομένων Σιδηροδρόμων στη Μελιτόπολη - RIA Novosti, 1920, 20/09/2022
© RIA Novosti Κάτοικοι του Ζαπορόζιε κατά τη διάρκεια πανελλαδικού συνεδρίου για το θέμα της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την ένταξη στη Ρωσία στο Παλάτι Πολιτισμού των Εργαζομένων Σιδηροδρόμων στη Μελιτόπολη
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν σκοπεύουν να αναγνωρίσουν δημοψηφίσματα στις περιφέρειες DPR, LPR, Kherson και Zaporozhye

Η διεξαγωγή δημοψηφισμάτων στις περιοχές DPR, LPR, Zaporozhye και Kherson αποτελεί παραβίαση της κυριαρχίας της Ουκρανίας, δήλωσε την Τρίτη ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν, σύμφωνα με το INTERFAX.RU

«Αυτά τα δημοψηφίσματα είναι παραβιάσεις των αρχών της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας, που αποτελούν τη βάση του διεθνούς συστήματος και αποτελούν τη βάση του Χάρτη του ΟΗΕ», δήλωσε ο Σάλιβαν σε ενημέρωση στον Λευκό Οίκο.

Σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα αναγνωρίσουν ποτέ «οποιεσδήποτε διεκδικήσεις από τη Ρωσία σε οποιαδήποτε υποτιθέμενα προσαρτημένα εδάφη».

Ο Σάλιβαν είπε ότι τα προγραμματισμένα δημοψηφίσματα αποτελούν «άμεση παραβίαση της κυριαρχίας της Ουκρανίας».

Νωρίτερα την Τρίτη, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς εξέφρασε παρόμοια θέση. “Είναι σαφές ότι αυτά τα δημοψηφίσματα δεν μπορούν να αναγνωριστούν. Παραβιάζουν τόσο τις αρχές του διεθνούς δικαίου όσο και τις διεθνείς συμφωνίες”, ανέφερε η EFE σύμφωνα με τον ίδιο.

Δημοψήφισμα 23-27 Σεπτεμβρίου

Νωρίτερα, σε έκτακτη συνεδρίαση του Λαϊκού Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, εγκρίθηκε νομοσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο θα διεξαχθεί δημοψήφισμα για την είσοδο της ΛΔΚ στη Ρωσία ως θέμα της Ομοσπονδίας από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου.

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου του LPR Denis Miroshnichenko είπε ότι το Λαϊκό Συμβούλιο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ ενέκρινε ψήφισμα για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στο έδαφος του LPR σχετικά με την ένταξη στη Ρωσική Ομοσπονδία κατά την ίδια περίοδο.

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης της περιοχής Χερσώνας , Βλαντιμίρ Σάλντο, υπέγραψε επίσης διάταγμα για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις 23-27 Σεπτεμβρίου σχετικά με το θέμα της ένταξης της περιοχής στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης της περιοχής Zaporozhye, Yevhen Balitsky, από την πλευρά του, είπε επίσης ότι τις ίδιες ημερομηνίες θα διεξαχθεί δημοψήφισμα για το ζήτημα της εδαφικής ιδιοκτησίας της περιοχής Zaporozhye.

Επί του παρόντος, η περιοχή Kherson της Ουκρανίας βρίσκεται σχεδόν πλήρως υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων ως αποτέλεσμα ειδικής επιχείρησης, η περιοχή Zaporozhye της Ουκρανίας βρίσκεται εν μέρει υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων.

…………………………………………………………….

ΣΧΕΤΙΚΑ …

Δριμύ κατηγορώ Πούτιν κατά της Δύσης

Nα γιατί έρχεται σε Ντονέτσκ και Λουχάνσκ το ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ δημοψήφισμα προσχώρησης στη Ρωσσία

95,5% ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΚΡΙΜΑΙΑ.

Β. Πούτιν: «Οι Έλληνες ο αυτόχθων πληθυσμός στην Κριμαία – Ήταν εκεί πολύ πριν από όλους μας»

…………………………………………………………………………………….