Οι ΗΠΑ εκδιώχθηκαν από την «διευρυμένη τριάδα» για το Αφγανιστάν, τη θέση τους θα πάρει το Ιράν !!

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Ζαμίρ Καμπούλοφ. Εικονογράφηση: ariananews.af

ΑΛΦΕΙΟΣ : Υπ’ όψιν ότι στο βόρειο Αφγανιστάν επικρατεί η γλώσσα παστούν , ενώ στο νότιο μιλάνε τα φαρσί-(περσικά) , οπότε είναι ένας λόγος παραπάνω να συμμετέχει στο “διευρυμένο τρίο” (Ρωσία, Κίνα, Πακιστάν) , εκτός του ότι ταιριάζει και γεωγραφικά, αφού το Αφγανιστάν είναι ασιατική χώρα και μάλιστα συνορεύει με την Κίνα, το Πακιστάν και το Ιράν (Περσία) !!

Έτσι οι ΗΠΑ μετά την ντροπιαστική ήττα τους και την κακήν κακώς φυγή τους από το Αφγανιστάν, όπου εγκατέλειψαν οπλικά συστήματα 85 δισεκατομμυρίων στα χέρια των Ταλιμπάν, τώρα εκδιώχθηκαν και από αυτό το σχήμα !!! Και μάλιστα τη θέση τους παίρνει ο άσπονδος εχθρός τους, το Ιράν !!! Δεύτερη ντροπιαστική ήττα επί Μπάϊντεν !!!

Τι γύρευε η αλεπού στο παζάρι της Ασίας ;;

………………………………………… 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκδιώχθηκαν από την «διευρυμένη τριάδα» για το Αφγανιστάν, τη θέση τους θα πάρει το Ιράν

Οι ΗΠΑ δεν είναι πλέον μέρος της «διευρυμένης τριάδας» στις συνομιλίες για το Αφγανιστάν, με το Ιράν να παίρνει αυτή τη θέση. Αυτό δήλωσε ο Ειδικός Αντιπρόσωπος της Ρωσίας για το Αφγανιστάν, Διευθυντής του Δεύτερου Ασιατικού Τμήματος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Ζαμίρ Καμπούλοφ, αναφέρει σήμερα, 19 Σεπτεμβρίου, το αφγανικό πρακτορείο Ariana News.

Σε τηλεοπτική συνέντευξη στο Sputnik, ο Kabulov είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν αυτή τη δομή για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους και ότι η συμμετοχή της Ουάσιγκτον στο “διευρυμένο τρίο” (Ρωσία, Κίνα, Πακιστάν) έχει καταστεί ακατάλληλη για το Αφγανιστάν.

«Η Αμερική προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την παρουσία της σε αυτή τη δομή για να προωθήσει τα συμφέροντά της, μια τέτοια προσέγγιση ήταν αντίθετη με τα συμφέροντα του Αφγανιστάν, της Ρωσίας και ολόκληρης της περιοχής. Η παρουσία του Ιράν σε αυτή τη δομή είναι πιο σημαντική από την παρουσία των Ηνωμένων Πολιτειών, ελπίζουμε ότι και η Ινδία θα συμμετάσχει ενεργά σε αυτή τη διαδικασία».  είπε ο Καμπούλοφ.

Ο Καμπούλοφ ανέφερε επίσης ότι τα μέλη της τρόικας ελπίζουν να διαπραγματευτούν με το Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν (ΙΕΑ, το όνομα της χώρας από τους Ταλιμπάν) τις επόμενες εβδομάδες.

«Η δημιουργία μιας κυβέρνησης χωρίς αποκλεισμούς είναι το επίκεντρο των συζητήσεών μας με την αφγανική ηγεσία. τα νέα μέλη της τρόικας θα προσπαθήσουν να συναντηθούν με τους νέους ηγέτες του Αφγανιστάν για να τους πείσουν να πραγματοποιήσουν μεταρρυθμίσεις σε διάφορους τομείς, είπε ο Καμπούλοφ. – Οι Ταλιμπάν θέλουν να αναγνωριστεί η κυβέρνησή τους, αλλά πρέπει να κατανοήσουν τη σχέση μεταξύ αυτού του ζητήματος και της εσωτερικής τους πολιτικής. Τις επόμενες εβδομάδες, θα έχουμε συνομιλίες με τη νέα κυβέρνηση και στη συνέχεια θα υπάρξει μια συνάντηση στη μορφή της Μόσχας πριν από την έναρξη του νέου έτους».

ΠΗΓΗ

…………………………………………………
…………………………………………………
ΣΧΕΤΙΚΑ …

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ… ΜΠΙΖΝΕΣ USA ΚΑΙ ΥΠΟΧΘΟΝΙΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ… ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΑΣΑ… ΣΤΟ ΠΑΛΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΒΑΚΤΡΙΑΝΗΣ ΤΟΥ ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΚΡΑΤΙΔΑ

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ. ΟΙ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ ΕΦΥΓΑΝ… ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ… ΟΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΕΠΕΛΑΥΝΟΥΝ… ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ… ΘΑ ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΣΤΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ;;

Αφγανοί μαχητές ενδέχεται να εισβάλουν στην Κεντρική Ασία αυτό το φθινόπωρο – Eurasians – New Wave Foundation

Πρώην υπουργός του Αφγανιστάν: «Να προσέξει η Ελλάδα τους κινδύνους με τους Ταλιμπάν»

……………………………………………………………………………………..