Ο Ερντογάν στηρίζει το Αζερμπαϊτζάν και απειλεί την Αρμενία, ενώ στο Ερεβάν ζητούν την αποπομπή του Πασινιάν για προδοσία

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Sati Spivakova: Η Αρμενία δεν έχει πετρέλαιο, φ.αέριο, ούτε θάλασσα. Που είστε όλοι εσείς οι “ανθρωπιστές” ; …μια εικόνα τα λέει όλα…

……………………………………

Η Τουρκία εκφοβίζει την Αρμενία με συνέπειες: SCO με Ερντογάν και Αλίεφ, αλλά χωρίς Πασινιάν 

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τις αρμενικές αρχές να «κλείσουν τον λάθος δρόμο της κλιμάκωσης» και να επιδιώξουν την ειρήνη στον Νότιο Καύκασο. Μιλώντας την περασμένη Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου, στην Άγκυρα, ο Τούρκος ηγέτης εξέφρασε την ελπίδα ότι η αρμενική πλευρά θα ξοδέψει τον χρόνο και την ενέργειά της για την ενίσχυση της ειρήνης στην περιοχή, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, που δημοσιεύει η EAdaily

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Ερεβάν δεν εκπληρώνει τους όρους των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί, επιδεικνύοντας επιθετική θέση. Οι συνέπειες μιας τέτοιας πορείας για την αρμενική πλευρά είναι αναπόφευκτες, υποστήριξε ο Ερντογάν.

«Η Αρμενία δεν εκπληρώνει τις συμφωνίες. Το Ερεβάν πρέπει να κλείσει αυτόν τον λανθασμένο δρόμο. Στο πλαίσιο των πρόσφατων γεγονότων στον Νότιο Καύκασο, δηλώνω για άλλη μια φορά δυνατά σε όλο τον κόσμο: η Τουρκία υποστήριξε και θα συνεχίσει να στηρίζει τους αδελφούς στο Αζερμπαϊτζάν!».  – είπε.

Σήμερα, στις 15 Σεπτεμβρίου, ανοίγει στη Σαμαρκάνδη η σύνοδος κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO). Οι πρόεδροι της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν θα συμμετάσχουν στις εργασίες του ως προσκεκλημένοι ηγέτες των χωρών εταίρων της SCO. Στο Ουζμπεκιστάν αναμενόταν να φτάσει και ο πρωθυπουργός της Αρμενίας. Ωστόσο, μια μέρα πριν έγινε γνωστό ότι ο Νικόλ Πασινιάν αποφάσισε να απέχει από την επίσκεψη στην Κεντρική Ασία λόγω της κατάστασης στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν. Επιπλέον, χθες το βράδυ ο επικεφαλής της αρμενικής κυβέρνησης αντιμετώπισε εσωτερικά πολιτικά προβλήματα – κατά τη διάρκεια μιας αυθόρμητης συγκέντρωσης κοντά στο κτίριο του κοινοβουλίου της Υπερκαυκασίας δημοκρατίας, χιλιάδες πολίτες ζήτησαν την άμεση παραίτησή του .

……………………………………………………………………….

Μέχρι τις 11:00 δεν καταγράφηκαν σημαντικά επεισόδια στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Αρμενίας

……………………………………………………………………….

Η πύλη newspress-am δημοσίευσε τις δηλώσεις του Avetik Chalabyan, μέλους του κινήματος «Ενοποίηση», πολιτικού της αντιπολίτευσης, και του Edgar Ghazaryan, σχετικά με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των σφοδρών αντιδράσεων … Αρμενία. Ο λαός έξω από τη Βουλή, καλεί τους βουλευτές να παραπέμψουν τον Πασινιάν για προδοσία , τις βραδυνές ώρες χθες.

Χθες ζήσαμε την πιο δύσκολη νύχτα… Avetik Chalabyan

Ο Avetik Chalabyan, μέλος του κινήματος «Ενοποίηση», πολιτικός της αντιπολίτευσης, έγραψε

“Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Χθες ζήσαμε την πιο δύσκολη νύχτα της ζωής μας: ανησυχητικές ειδήσεις από τα σύνορα, απειλή πολιορκίας του Τζερμούκ, παράλογες δηλώσεις του ατόμου που κολλάει στην καρέκλα του πρωθυπουργού για μια νέα προδοτική επιχείρηση που ετοιμάζει, παράλογοι ισχυρισμοί ενός τυχαίου στην καρέκλα του υπουργού Άμυνας ότι ο στρατός δεν χρειάζεται τίποτα, το ΚΚ εξαφάνισε «λαϊκούς» βουλευτές, κανένας από τους οποίους δεν τόλμησε να βγει στο λαό.

Ωστόσο, ο ενιαίος αγώνας μας άρχισε να αποφέρει αποτελέσματα:

α) ο στρατός μας έκανε ισχυρή αντεπίθεση σε διάφορες κατευθύνσεις, συμπεριλαμβανομένου του Τζερμούκ

β) επιβλήθηκε κατάπαυση του πυρός και τηρήθηκε τη νύχτα

γ) Το Ιράν έχει φέρει στρατεύματα πιο κοντά στα σύνορά μας και του Αζερμπαϊτζάν

δ) Ο Πασινιάν αποκήρυξε δημόσια τη δήλωσή του

ε) Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του ΝΑ ξεκίνησαν τη διαδικασία έκφρασης δυσπιστίας στον Πασινιάν

στ) Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Αρτσάχ αποστασιοποιήθηκε δημόσια από τον Πασινιάν

ζ) παρά την ακραία ένταση και τις δραστηριότητες πολλών προβοκάτορα, κατέστη δυνατό να αποτραπούν πιθανές συγκρούσεις μπροστά στην Εθνοσυνέλευση και να μεταφερθεί η διαδικασία στο πολιτικό πεδίο, θα συνεχιστεί

Οι συνεργάτες μου και εγώ θα σας κρατάμε ενήμερους για περαιτέρω σχέδια και εξελίξεις. παρακαλώ μην ενδώσετε στον πανικό, στο μίσος, στον πειρασμό να έχουμε άμεσα αποτελέσματα – αυτό περιμένει ο εχθρός για να καταστρέψει τον αγώνα μας.

Αν ενεργήσουμε ενωτικά και σοφά, βήμα βήμα θα ελευθερώσουμε την πατρίδα μας από τους Τούρκους, είμαστε ήδη σε αυτόν τον δρόμο.

Ο Θεός είναι δυνατός, μέχρι την τελική νίκη».

……………………………………………………………..

Το κύριο πρόβλημα πρέπει να λυθεί: να εκδιωχθεί ο Πασινιάν από την εξουσία. Ο Edgar Ghazaryan αναφέρθηκε στα αποτελέσματα του χθεσινού δημοψηφίσματος

«Χάρη στο χθεσινό δημοψήφισμα.

– οι πολεμικές επιχειρήσεις, οι βομβαρδισμοί των αρμενικών οικισμών σταμάτησαν αμέσως,

– η υπογραφή της ηττητικής και νέας συμφωνίας συνθηκολόγησης που είχε προαναγγείλει ο Νικόλ Πασινιάν διακόπηκε,

– Η επίσκεψη του Nikol Pashinyan στο Sarmagand, όπου θα μπορούσαν να αναληφθούν νέες ταπεινωτικές δεσμεύσεις με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, ακυρώθηκε.

– ο κόσμος έδειξε ότι είναι ο κύριος της κατάστασης και μπορεί έξυπνα να λύσει οποιοδήποτε θέμα.

Ο αγώνας συνεχίζεται. Στο εγγύς μέλλον, το κύριο πρόβλημα θα πρέπει να λυθεί αμέσως – η εκδίωξη του Νικόλ Πασινιάν από την εξουσία».

………………………………………………………………………………………