Αρμενία. Ο λαός έξω από τη Βουλή, καλεί τους βουλευτές να παραπέμψουν τον Πασινιάν για προδοσία

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε συνεδρίαση του Αρμενικού Κοινοβουλίου στο Ερεβάν - RIA Novosti, 1920, 14/09/2022
© Sputnik / Asatur Yesayants Σε συνεδρίαση του αρμενικού κοινοβουλίου στο Ερεβάν. Φωτογραφία αρχείου

Οι διαδηλωτές στο Ερεβάν καλούν τους βουλευτές να παραπέμψουν τον Αρμένιο πρωθυπουργό Πασινιάν

ΕΡΕΒΑΝ, 14 Σεπτεμβρίου – RIA Novosti. Οι διαδηλωτές κοντά στο κτίριο του κοινοβουλίου στο Ερεβάν κάλεσαν τους βουλευτές να έρθουν στους χώρους εργασίας τους και να παραπέμψουν τον πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν, αναφέρει ανταποκριτής του RIA Novosti.
.
Μία από τους διοργανωτές της συγκέντρωσης, η Karin Tonoyan, απευθύνθηκε στους βουλευτές από τις παρατάξεις «Αρμενία» και «Έχω την τιμή» με αυτή την πρόταση.
“Περιμένουμε τους βουλευτές. Πρέπει να έρθουν στο κοινοβούλιο και να υπογράψουν έγγραφα για παραπομπή”, είπε.
Νωρίτερα την Τετάρτη, διαδηλωτές απέκλεισαν την κεντρική λεωφόρο Baghramyan στο Ερεβάν κοντά στο κτίριο του κοινοβουλίου. Οι διαδηλωτές ισχυρίζονται ότι ο Πρωθυπουργός πρόκειται να κάνει παραχωρήσεις στο Αζερμπαϊτζάν και καλούν τους υποστηρικτές να τους συμμετάσχουν. Η συγκέντρωση πραγματοποιείται και κοντά στο κυβερνητικό κτίριο.
.
Την Τετάρτη, ο Πασινιάν δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας κυβερνητικής ώρας στο κοινοβούλιο ότι ήταν έτοιμος να λάβει δύσκολες αποφάσεις και να υπογράψει σχετικά έγγραφα για χάρη της μακροπρόθεσμης ειρήνης στην Αρμενία . Αργότερα, διαβεβαίωσε ότι δεν έχει υπογράψει κανένα έγγραφο και δεν σχεδιάζει να το κάνει στο άμεσο μέλλον και κάλεσε τους συμπατριώτες του να μην υποκύψουν σε χειραγώγηση.
Οι συγκρούσεις στα σύνορα μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησαν το βράδυ της Τρίτης. Το Ερεβάν δήλωσε ότι βομβαρδίστηκαν οι συνοριακές περιοχές στις περιοχές Gegharkunik, Vayots Dzor και Syunik . Αυτά τα εδάφη δεν έχουν καμία σχέση με το Καραμπάχ.
Το Μπακού επιμένει ότι ο αρμενικός στρατός επιτέθηκε στις θέσεις των στρατευμάτων του Αζερμπαϊτζάν στα σύνορα. Το Ερεβάν κατηγορήθηκε εκεί για πρόθεση να διαταράξει την ειρηνευτική διαδικασία.
Και οι δύο πλευρές ανέφεραν απώλειες μεταξύ των στρατιωτικών τους. Μέχρι το πρωί, οι δημοκρατίες συμφώνησαν σε κατάπαυση του πυρός.
.
Όπως είπε στο RIA Novosti ο επικεφαλής της διεθνούς επιτροπής του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου Γκριγκόρι Καρασίν , η εκεχειρία επιτεύχθηκε χάρη στις προσπάθειες της Ρωσίας . Σύμφωνα με τον γερουσιαστή, υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει, αφού το Ερεβάν υπέβαλε αίτηση στο CSTO .
.
Έκτακτη συνεδρίαση του Μόνιμου Συμβουλίου του CSTO πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη μέρα μετά από αίτημα της Αρμενίας. Οι συμμετέχοντες αποφάσισαν να στείλουν μια αποστολή της οργάνωσης με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα Στάνισλαβ Ζας στην περιοχή. Τα μέλη του θα πρέπει να αξιολογήσουν την κατάσταση στη ζώνη σύγκρουσης, να ετοιμάσουν έκθεση και να αναπτύξουν προτάσεις για αποκλιμάκωση της έντασης.

……………………………………………………………………………….