ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΙΟ. Το πρώτο πλοίο με LNG αέριο του Nord Stream πάει στην Ασία !!

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εικονογράφηση: scf-group.com.

ΑΛΦΕΙΟΣ : Τα πλοία περνούν με LNG και πάνε στην Ασία και το πλαφόν της Ούρσουλας το ξέσκισε η Ρωσσία !!!

Πριν μέρες αναδημοσιεύαμε με τίτλο… Το ρωσσικό αέριο από τον Nord Stream γίνεται LNG και η Ε.Ε. θα κοιτάει με τα κυάλια τα τάνκερ να περνούν !!

Ήδη το πρώτο δεξαμενόπλοιο LNG, αφού φορτώθηκε απέπλευσε με πορεία προς την Ασία μέσω της διώρυγας του Σουέζ…

Αυτό το αέριο, αν δεν είχε σταματήσει ο Nord Stream λόγω των κυρώσεων, θα πήγαινε στην Ευρώπη… Έτσι τώρα η Ευρώπη μένει ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΙΟ μεσαίωνας. Από 165 στα 2268€/μήνα για αέριο. «Αφήστε μας να ζήσουμε» κραυγή Γερμανού συνταξιούχου

Πως, από ποιούς και γιατί καταστρέφεται η Ευρώπη και γυρίζει στον μεσαίωνα, δείτε εδώ … LNG. Το “πρόστιμο” που πληρώνει η Γερμανία στην Ινδία, το βρόμικο τέχνασμα των κερδοσκόπων και το πλαφόν της Ούρσουλας !!

Και … Να δείς πόσο θα ανέβει η τιμή του AdBlue …

…………………………………………………

Αέριο από τον Nord Stream ταξιδεύει προς την Ασία 

Το δεξαμενόπλοιο που φορτώθηκε στη νέα εγκατάσταση LNG της Gazprom στις ακτές του Φινλανδικού Κόλπου θα κατευθυνθεί προς την Ασία. Θα μεταφέρει το αέριο που δεν προμηθεύτηκε μέσω του σταματημένου Nord Stream σε άλλους καταναλωτές, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της EADaily

Χθες, το δεξαμενόπλοιο Pskov ολοκλήρωσε τη φόρτωση στο συγκρότημα Portovaya LNG και αγκυροβόλησε στη Βαλτική Θάλασσα. Σύμφωνα με στοιχεία από την πύλη πλοήγησης Vesselfinder, το πλοίο ανεφοδιάστηκε με καύσιμα σήμερα και δείχνει ότι κατευθύνεται προς το αιγυπτιακό λιμάνι Πορτ Σάιντ. Το δεξαμενόπλοιο σχεδιάζει να φτάσει εκεί στις 26 Σεπτεμβρίου.

Η έναρξη λειτουργίας του τερματικού σταθμού LNG πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την πλήρη διακοπή της λειτουργίας του Nord Stream για την προμήθεια φυσικού αερίου μέσω της Βαλτικής Θάλασσας στη Γερμανία. Στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο Vitaly Markelov , Αναπληρωτής Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Gazprom, είπε στους δημοσιογράφους ότι το εργοστάσιο μέσης χωρητικότητας είχε ξεκινήσει την υγροποίηση αερίου. Λειτουργούν δύο γραμμές παραγωγής και το συγκρότημα έχει ήδη παράγει τους πρώτους 30.000 τόνους LNG (41 εκατομμύρια κυβικά μέτρα), σημείωσε.

Η χωρητικότητα του τερματικού σταθμού μεσαίου μεγέθους είναι 1,5 εκατ. τόνοι LNG (2 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου) ετησίως και, φυσικά, δεν μπορεί να συγκριθεί με έναν αγωγό φυσικού αερίου, που είναι 30 φορές πιο ισχυρός. Το συγκρότημα θα μπορεί να φορτώνει όχι περισσότερα από δύο δεξαμενόπλοια των τύπων Pskov και Nizhny Novgorod ανά μήνα… Η αποζημίωση για την Gazprom μπορεί να είναι η τιμή στην οποία πωλείται το φυσικό αέριο. Σε σύγκριση με τον περασμένο Σεπτέμβριο, η τιμή του στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια δεν είναι λιγότερο από τέσσερις φορές υψηλότερη (περίπου 2.000 δολάρια ανά χίλια κυβικά μέτρα) και τα περισσότερα συμβόλαια της Gazprom είναι συνδεδεμένα με τιμές ανταλλαγής.

Είναι πολύ πιθανό τα εμπορεύματα από το νέο συγκρότημα να πάνε στην Ινδία, η οποία έχει γίνει θύμα του πολέμου των κυρώσεων. Για λογαριασμό της Gazprom, η Gazprom Marketing and Trading θα προμήθευε την Indian Gail με 2,5 εκατομμύρια τόνους LNG (3,4 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα) ετησίως. Και μέχρι τον Ιούνιο, το έκανε κυρίως από τους συμβατικούς 3,5 εκατομμύρια τόνους από το έργο Yamal LNG. Ωστόσο, αργότερα ο έμπορος, που τέθηκε υπό τον έλεγχο της γερμανικής κυβέρνησης, σταμάτησε τις παραδόσεις, επικαλούμενος γεωπολιτικές εντάσεις, αν και η ρωσική κυβέρνηση επέτρεψε την εκπλήρωση της σύμβασης Yamal μέχρι τις 25 Αυγούστου.

Στο Δελχί, παραπονέθηκαν ότι ο έμπορος πληρώνει πρόστιμο 100 $ ανά χίλια κυβικά μέτρα σε συμβατική τιμή 500 $ και μεταπωλεί το καύσιμο στην Ευρώπη σε τιμή τέσσερις φορές υψηλότερη. Ο επικεφαλής της Gail είπε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις σε επίπεδο κυβερνήσεων Ινδίας και Ρωσίας και εταιρειών για την επανέναρξη των προμηθειών, καθώς η εταιρεία έπρεπε να περιορίσει τις προμήθειες στους καταναλωτές και να σταματήσει μέρος της παραγωγικής της ικανότητας.

Ο Alexei Grivach , Αναπληρωτής Διευθυντής του FNEB , σημείωσε στην EADaily ότι η Gazprom δεν θα προμήθευε LNG από το νέο συγκρότημα στους καταναλωτές του Nord Stream, καθώς το έργο έπεσε θύμα των δυτικών κυρώσεων.

Από την άλλη πλευρά, ο επικεφαλής της γερμανικής Uniper , Κλάους-Ντίτριχ Μάουμπαχ , δήλωσε την ίδια στιγμή ότι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας φυσικού αερίου της Γερμανίας εξετάζει το ενδεχόμενο μήνυσης κατά της Gazprom για μείωση των προμηθειών.

……………………………………………………………………………………….