Το Ιράν θα γίνει επίσημα μέλος του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) !!

Business News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εικονογράφηση: yakutsk.ru 

Το Ιράν θα υπογράψει συμφωνία για το επίσημο καθεστώς μέλους της SCO στη Σαμαρκάνδη 

Στην επικείμενη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO), που θα διεξαχθεί στις 15-16 Σεπτεμβρίου στο Ουζμπεκιστάν, το Ιράν έλαβε την ιδιότητα του επίσημου συμμετέχοντος. Αυτό ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο επίσημος εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, Νάσερ Καναάνι, αναφέρει σήμερα, 12 Σεπτεμβρίου, το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik Ουζμπεκιστάν.

«Η διαδικασία ένταξης του Ιράν ως επίσημου μέλους πλησιάζει στην ολοκλήρωση και στην επικείμενη σύνοδο κορυφής του οργανισμού θα υπογραφεί επίσημα ένα μνημόνιο δέσμευσης της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν να αποκτήσει το καθεστώς του κράτους μέλους του Οργανισμού της Σαγκάης. ”  είπε ο Καναάνι.

Η διαδικασία για την αποδοχή του Ιράν στην SCO και τη χορήγηση καθεστώτος εταίρου διαλόγου στην Αίγυπτο, το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία ξεκίνησε στη σύνοδο κορυφής της SCO στη Ντουσάνμπε τον Σεπτέμβριο του 2021.

Επί του παρόντος, τα μέλη της οργάνωσης είναι η Ινδία, το Καζακστάν, η Κίνα, το Κιργιστάν, η Ρωσία, το Τατζικιστάν, το Πακιστάν και το Ουζμπεκιστάν. Χώρες παρατηρητές – Λευκορωσία, Ιράν και Μογγολία. Χώρες εταίροι είναι το Αζερμπαϊτζάν, η Αρμενία, η Καμπότζη, το Νεπάλ, η Τουρκία και η Σρι Λάνκα.

Η σύνοδος κορυφής της SCO θα πραγματοποιηθεί στις 15-16 Σεπτεμβρίου στη Σαμαρκάνδη.

ΠΗΓΗ

……………………………………………………………………………………