Αμερικανός καθηγητής: Οι ΗΠΑ τώρα θερίζουν τις προειδοποιήσεις του Πούτιν !! (Δείτε σε βίντεο, τι είχε πει το 2007 στο Μόναχο)

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζέφρι Σακς. Φωτογραφία: κοινωνικά δίκτυα

Αμερικανός καθηγητής: Οι ΗΠΑ τώρα θερίζουν αυτό για το οποίο τους προειδοποίησε ο Πούτιν 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει προειδοποιήσει την Ουάσιγκτον εδώ και χρόνια να μην επεκτείνει το ΝΑΤΟ για να αποφύγει έναν πόλεμο στην Ευρώπη, αλλά οι Αμερικανοί αρνήθηκαν μια διπλωματική λύση και κατέληξαν σε μια σύγκρουση στην Ουκρανία επειδή οι ΗΠΑ ακολουθούν μια πρωταρχικά στρατιωτική προσέγγιση, θέτοντας σε κίνδυνο την παγκόσμια ασφάλεια. Αυτό δήλωσε ο οικονομολόγος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Columbia Jeffrey Sachs στην τηλεοπτική εκπομπή Democracy Now! προχθές, 31 Αυγούστου.

Υπενθύμισε ότι «πριν από 30 χρόνια η Σοβιετική Ένωση έπαψε να υπάρχει και κάποιοι Αμερικανοί ηγέτες κατάλαβαν ότι τώρα υπάρχει αυτό που αποκαλούν μονοπολικός κόσμος, ότι οι ΗΠΑ είναι η μόνη υπερδύναμη και μπορούμε να κάνουμε αυτό το σόου».

«Τα αποτελέσματα ήταν καταστροφικά. Έχουμε τρεις δεκαετίες στρατιωτικοποίησης της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής. Μια νέα βάση δεδομένων που διατηρεί το Πανεπιστήμιο Tufts μόλις αποκάλυψε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 100 στρατιωτικές επεμβάσεις από το 1991. Είναι πραγματικά απίστευτο. Και έχω μάθει από τη δική μου εμπειρία τα τελευταία 30 χρόνια, δουλεύοντας πολύ στη Ρωσία, στην Κεντρική Ευρώπη, στην Κίνα και σε άλλα μέρη του κόσμου,  είπε ο καθηγητής.

Σημείωσε ότι «η προσέγγιση των ΗΠΑ είναι πρωτίστως στρατιωτική προσέγγιση και συχνά μόνο στρατιωτική προσέγγιση». Η αμερικανική κυβέρνηση «εξοπλίζει όποιον θέλει, ζητώντας επέκταση του ΝΑΤΟ, ανεξάρτητα από το τι λένε άλλες χώρες ότι θα μπορούσε να βλάψει τα συμφέροντά τους για την ασφάλεια». Οι ΗΠΑ «μπαίνουν στον πόλεμο όταν θέλουν, όπου θέλουν», πρόσθεσε.

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί και θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί μέσω της διπλωματίας. Ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν λέει εδώ και χρόνια ότι δεν υπάρχει ανάγκη επέκτασης του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα, όχι στην Ουκρανία, πολύ λιγότερο στη Γεωργία, η οποία, αν δεις τον χάρτη, είναι ακριβώς απέναντι από το ανατολικό άκρο της Μαύρης Θάλασσας. Η Ρωσία είπε, το ΝΑΤΟ θα μας περικυκλώσει, ότι θα έθετε σε κίνδυνο την ασφάλειά μας, ας καταφύγουμε στη διπλωματία, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες απέρριψαν κάθε διπλωματία».  τόνισε ο Σακς.

Είπε ότι «στην πραγματικότητα επικοινώνησε με τον Λευκό Οίκο στα τέλη του 2021… και είπε ότι θα υπήρχε πόλεμος εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ξεκινούσαν διπλωματικές διαπραγματεύσεις με τον Πρόεδρο Πούτιν για το θέμα της επέκτασης του ΝΑΤΟ».

«Μου είπαν ότι οι ΗΠΑ δεν θα το έκαναν ποτέ αυτό, ότι αυτό δεν συζητήθηκε και πραγματικά δεν συζητήθηκε».  δήλωσε.

ΠΗΓΗ

………………………………………..
………………………………………..

Putin’s famous Munich Speech 2007

Η ομιλία-ορόσημο του Βλαντιμίρ Πούτιν στις 10 Φεβρουαρίου 2007 στην 43η Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, όπου επέκρινε ανοιχτά τις ΗΠΑ για την προσπάθειά τους για έναν μονοπολικό κόσμο, την απεριόριστη χρήση βίας και την περιφρόνησή τους για το διεθνές δίκαιο.

Για πρώτη φορά μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου κατέστησε σαφές ότι η Ρωσία δεν σκοπεύει να ενταχθεί σε αυτό το είδος παγκόσμιας τάξης.

Παρά την κριτική του, ο Πούτιν δεν επεδίωξε αντιπαράθεση, αλλά ζήτησε μια νέα συνεργασία σε δίκαιη βάση.

Τα δυτικά κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, ωστόσο, διέστρεψαν την ομιλία του και την παρουσίασαν ως κακόβουλη επίθεση. Δείτε και κρίνετε μόνοι σας.

………………………………………..

ΣΧΕΤΙΚΑ …

Βασικές δηλώσεις Πούτιν στη Διάσκεψη Ασφαλείας της Μόσχας

Ο Πούτιν είπε “Δεν πρέπει ποτέ να γίνει πυρηνικός πόλεμος. Δεν θα υπάρχουν νικητές”

Ο Πούτιν μίλησε στο SPIEF για τις αρχές της ανάπτυξης της Ρωσίας και τα λάθη της Δύσης. (βίντεο)

Ο Πούτιν για την εθνικοποίηση των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων: αυτό μπορεί να φτάσει μακριά – αυτό είναι ένα όπλο με διπλή όψη !

ΤΟ ΡΟΥΒΛΙ … Ο ΧΡΥΣΟΣ … ΤΟ BRETTON WOODS ΜΕ ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ … ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ !!

Κορυφαίες συνομιλίες Πούτιν-Αφρικανικής Ένωσης !! Στρατηγική ήττα των ΗΠΑ & Ε.Ε. !!

BRICS

Άρθρο ανάλυσης: Η Ρωσσία λυγίζει αναπόφευκτα «όλο τον πολιτισμένο κόσμο»

Sergei Lavrov : τέλος της μονοκρατορίας των ΗΠΑ και ανάδυση ενός πολυπολικού κόσμου. (βίντεο)

Η Washington Post ζωγράφισε όλα τα σημάδια της κατάρρευσης του αμερικανικού πολιτισμού

…………………………………………………………………………………..