Το ΥΠ.ΕΞ. της Ρωσσίας προειδοποίησε το ΝΑΤΟ για τις συνέπειες της αγνόησης των «κόκκινων γραμμών» !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Sergey Ryabkov - RIA Novosti, 1920, 22/08/2022
© RIA Novosti / Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας προειδοποίησε το ΝΑΤΟ για τις συνέπειες της αγνόησης των «κόκκινων γραμμών»

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ryabkov χαρακτήρισε επικίνδυνη την πολιτική του ΝΑΤΟ να αγνοεί τις κόκκινες γραμμές της Ρωσίας

Η πολιτική της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και θα μπορούσε να οδηγήσει σε σύγκρουση πυρηνικών δυνάμεων, δήλωσε στην Izvestia ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ .

«Η καταστροφική πορεία των χωρών του ΝΑΤΟ να αγνοήσουν τις «κόκκινες γραμμές μας» και να συρθούν σε μια αντιπαράθεση με τη Ρωσία στην Ουκρανία, ισορροπώντας στο χείλος μιας άμεσης ένοπλης σύγκρουσης, είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Προφανώς, αυτό είναι γεμάτο με περαιτέρω κλιμάκωση σε μια στρατιωτική σύγκρουση πυρηνικών δυνάμεων με τις επακόλουθες τρομερές συνέπειες», είπε.

Ένα τέτοιο σενάριο πρέπει να αποτραπεί, τόνισε ο Ριάμπκοφ, προσθέτοντας ότι οι χώρες με πυρηνικά όπλα πρέπει να τηρήσουν το αξίωμα του απαράδεκτου πολέμου μεταξύ τους.
.
Υπενθύμισε επίσης ότι το ρωσικό δόγμα επιτρέπει υποθετικά τη χρήση πυρηνικού οπλοστασίου, αλλά μόνο ως απάντηση στην επιθετικότητα με τη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής εναντίον της ίδιας της Ρωσίας και των συμμάχων της ή σε περίπτωση που απειλείται η ύπαρξη της χώρας.
“Με άλλα λόγια, η χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία είναι δυνατή μόνο ως απάντηση σε επίθεση – για αυτοάμυνα σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Εδώ δεν χωρούν εικασίες ή φαντασιώσεις”, κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός.
.
Στα τέλη του περασμένου έτους, η Ρωσία δημοσίευσε προσχέδια συμφωνιών με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ σχετικά με τις εγγυήσεις ασφαλείας. Η Μόσχα , ειδικότερα, ζήτησε νομικές εγγυήσεις για την άρνηση περαιτέρω επέκτασης της συμμαχίας προς τα ανατολικά, από την ένταξη της Ουκρανίας σε αυτήν και τη δημιουργία στρατιωτικών βάσεων σε μετασοβιετικές χώρες. Αφορούσε επίσης τη μη ανάπτυξη όπλων κρούσης του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα της Ρωσίας και την απόσυρση των δυνάμεων στην Ανατολική Ευρώπη στις θέσεις του 1997. Στα τέλη Ιανουαρίου, η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες έστειλαν γραπτές απαντήσεις σε αυτές τις προτάσεις στη Μόσχα, αλλά αγνόησαν τους βασικούς όρους.
.
Στο πλαίσιο μιας ρωσικής στρατιωτικής ειδικής επιχείρησης αποναζοποίησης και αποστρατιωτικοποίησης της Ουκρανίας, η Φινλανδία και η Σουηδία υπέβαλαν αιτήσεις στο ΝΑΤΟ . Στη Μόσχα, αυτό θεωρήθηκε ως επίσημο βήμα, αλλά σημείωσε ότι η συμμαχία πλησίαζε ξανά τα ρωσικά σύνορα και αυτό θα μπορούσε να έχει πραγματικές συνέπειες.
.
Sergey Ryabkov - RIA Novosti, 1920, 19.08.2022

ΠΗΓΗ

………………………………………………..

ΣΧΕΤΙΚΑ …

ΡΩΣΣΙΑ-ΟΥΚΡΑΝΙΑ. ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ;

Για πιθανό πόλεμο κατά της Ρωσσίας προετοιμάζονται στον βρετανικό στρατό !!!

“ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ” ένα σχέδιο ξαφνικής επίθεσης της Αγγλίας, ΗΠΑ, Ναζιστικής Γερμανίας και Πολωνίας κατά της Ρωσίας αμέσως μετά τη λήξη του Β’ Π.Π. !!!

…………………………………………………………………………