Financial Times: Οι ευρωπαϊκές τράπεζες ξαναρχίζουν τις συναλλαγές σε ρωσικά ομόλογα

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τραπεζογραμμάτια και κέρματα ευρώ - RIA Novosti, 1920, 17.08.2022
© RIA Novosti / Νίνα Ζωτίνα
Οι ευρωπαϊκές τράπεζες ξεκίνησαν εκ νέου τις συναλλαγές με ρωσικά ομόλογα αφού το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέτρεψε στους επενδυτές να ξεκινήσουν τη ρευστοποίηση θέσεων τον περασμένο μήνα, ανέφεραν οι Financial Times .

Η UBS , η Barclays και η Deutsche Bank επέτρεψαν για άλλη μια φορά σε πελάτες να πουλήσουν ρωσικό χρέος, σύμφωνα με παρόμοιες κινήσεις των JPMorgan, Bank of America , Jefferies και Citigroup , σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν την κατάσταση .

Σύμφωνα με πηγές της δημοσίευσης, άλλες τράπεζες, μεταξύ των οποίων η Credit Suisse και η HSBC , δεν έχουν αποφασίσει ακόμη να εισέλθουν ξανά στη ρωσική αγορά χρέους λόγω υψηλών κινδύνων.
Η διοίκηση της τράπεζας αρνήθηκε να σχολιάσει αυτό το θέμα.
.
Μετά την έναρξη μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης για την αποναζιοποίηση και την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας, η Δύση αύξησε την πίεση των κυρώσεων στη Μόσχα . Τα περιοριστικά μέτρα επηρέασαν κυρίως τον τραπεζικό τομέα και τα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας. Πολλές μάρκες ανακοίνωσαν την απόσυρσή τους από τη Ρωσία .
Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε ότι η πολιτική περιορισμού και αποδυνάμωσης της Ρωσίας είναι μια μακροπρόθεσμη στρατηγική για τη Δύση και οι κυρώσεις έχουν προκαλέσει σοβαρό πλήγμα σε ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κύριος στόχος των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης είναι να επιδεινώσουν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.

…………………………………………………………………….