Η Τουρκία ξεκίνησε την γεώτρηση του πηγαδιού Yorukler-1

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

İlk görev yeri Yörükler-1 kuyusu

ΑΛΦΕΙΟΣ : ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΕ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΣΩΡΗΔΟΝ ΛΑΘΡΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟΥΣ ΕΠΗΛΥΔΕΣ ΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΔΑΥΤΟΥΣ !!!

Δηλώνοντας ο Ερντογάν … “Το πηγάδι Yörükler-1 είναι το πρώτο βήμα του ολοκληρωμένου επιχειρηματικού μας σχεδίου στην Ανατολική Μεσόγειο… το πλοίο δεν θα σταματήσει και θα μετακινηθεί σε άλλα πηγάδια όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες γεώτρησης εδώ” … ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ … “…Όταν το πλοίο του Abdulhamid Han ξεκινήσει τις δραστηριότητές του, μάλλον αυτοί που προσπαθούν να μας επηρεάσουν εμπιστευόμενοι τους μεγαλύτερους αδερφούς τους πίσω τους, θα μας πάρουν στα σοβαρά…”

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΘΑ ΔΕΙΞΟΥΝ …

…………………

Буровое судно Абдулхамид Хан начало первое бурение скважины Yorukler-1
© Fatih Donmez Буровое судно “Абдулхамид Хан” начало первое бурение скважины Yorukler-1
“Το γεωτρύπανό μας Abdulhamid Khan ξεκίνησε σήμερα την πρώτη γεώτρηση του πηγαδιού Yorukler-1. Αυτή τη φορά είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε τη χαρά της Μαύρης Θάλασσας με νέα καλά νέα στη Μεσόγειο”, έγραψε ο Donmez στο Twitter.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε τον Αύγουστο του 2020 την ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα με όγκο αποθεμάτων κατά προσέγγιση 320 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.
Τον Οκτώβριο ανακοίνωσε την ανακάλυψη νέων αποθεμάτων στο κοίτασμα των 85 δισ. κυβικών μέτρων. Έτσι, τα συνολικά αποθέματα υπολογίζονται σε 405 δισ. κυβικά μέτρα. Η έναρξη της παραγωγής φυσικού αερίου από αυτό το κοίτασμα έχει προγραμματιστεί για το 2023.

……………………………………………..

Δείτε αποσπάσματα από δημοσίευμα της ιστοσελίδας aydinlik.com στις 10 Αυγούστου με τίτλο … “Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρευρέθηκε στην «Τελετή αποχαιρετισμού του πλοίου γεωτρύπανου Abdulhamid Han στην πρώτη του αποστολή» που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι Taşucu.”

Αμπντούλ Χαμίτ Χαν: Πόσο πιθανό είναι να αλλάξει ρότα το τουρκικό γεωτρύπανοΕκφράζοντας ότι ξεκίνησαν τη διαδικασία τοποθέτησης σωλήνων στη θάλασσα τον Ιούνιο, ο Ερντογάν είπε στις 10 Αυγούστου: «Ολοκληρώσαμε τη διαδικασία τοποθέτησης σωλήνων στα ρηχά τμήματα, ολοκληρώσαμε 100 χιλιόμετρα από το τμήμα 165 χιλιομέτρων στα βαθιά τμήματα. επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται 2 χιλιάδες 200 μέτρα κάτω από τη θάλασσα, σχεδόν δημιουργούμε μια υποθαλάσσια ενεργειακή βάση. Το πλοίο μας Fatih είναι ακόμα Türkali. Το πλοίο μας συνεχίζει τις εργασίες γεώτρησης στο πηγάδι -10, το πλοίο Yavuz μας εκτελεί τις ανώτερες επιχειρήσεις στο Türkali- 4 πηγάδι, και το πλοίο Kanuni μας ολοκλήρωσε την κατώτερη ολοκλήρωση του πηγαδιού Türkali-6. Σκοπεύουμε να το θέσουμε στην υπηρεσία σας.” έκανε την εκτίμησή του. Ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι αυτό το πεδίο, όπου εργάζονται 3 πλοία γεωτρήσεων ταυτόχρονα, καταγράφηκε ως το πεδίο που προετοιμάστηκε για παραγωγή με τον ταχύτερο τρόπο στον κόσμο…

Ο Ερντογάν είπε επίσης, “Σήμερα, ταξιδεύουμε με το πλοίο Abdülhamid Han στη γαλάζια πατρίδα, τη νέα μας διαδρομή γεώτρησης στη Μεσόγειο. Το πρώτο μέρος όπου βρέθηκε πετρέλαιο στη χώρα μας ήταν πριν από 135 χρόνια ξανά στη Μεσόγειο, θυμηθείτε, το İskenderun. Θα αποχαιρετήσουμε το πηγάδι Yörükler-1, 55 χιλιόμετρα μακριά από το Gazipaşa, λέγοντας “bismillah. Το πηγάδι Yörükler-1 είναι το πρώτο βήμα του ολοκληρωμένου επιχειρηματικού μας σχεδίου στην Ανατολική Μεσόγειο…

Δηλώνοντας ότι το πλοίο δεν θα σταματήσει και θα μετακινηθεί σε άλλα πηγάδια όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες γεώτρησης εδώ, ο Ερντογάν συνέχισε ως εξής:

“Θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε μέχρι να το βρούμε με αυτόν τον τρόπο. Οι επιχειρήσεις εξερεύνησης και γεώτρησης στη Μεσόγειο είναι στη δικαιοδοσία μας. Δεν χρειαζόμαστε άδεια ή άδεια από κανέναν για αυτό. Όταν το πλοίο του Abdulhamid Han ξεκινήσει τις δραστηριότητές του, μάλλον αυτοί που προσπαθούν να μας 'Kanlı Noel' şehitlerinin ismi verilen 3 gemiye büyük görevεπηρεάσουν εμπιστευόμενοι τους μεγαλύτερους αδερφούς τους πίσω τους, θα μας πάρουν στα σοβαρά...

Σύμφωνα με τη NAVTEX για την περιοχή που θα εργάζεται το γεωτρύπανο Abdülhamid Han, η αποστολή του πλοίου στην Ανατολική Μεσόγειο θα συνεχιστεί έως τις 7 Οκτωβρίου στην περιοχή που ανακοίνωσε ο Ερντογάν. Το πλοίο Abdülhamid Han με τη συνοδεία των «Hakan İlhan», «Kutsi İlhan» και «Murat İlhan» θα εκτελέσει τις εργασίες που θα συνεχίσει στο πεδίο του Yörükler-1.

……………………………………….

ΣΧΕΤΙΚΑ …

H Ελλάδα ξεκίνησε κυνήγι Ρώσων πολιτών και ο Ερντογάν το απολαμβάνει….

……………………………………………………………………………..