Η Κίνα προειδοποιεί τις ΗΠΑ για στρατιωτική απάντηση εάν η Πελόζι ταξιδέψει στην Ταϊβάν !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Китайские военные - РИА Новости, 1920, 24.07.2022

FT: Η Κίνα δεν αποκλείει στρατιωτική απάντηση εάν η Πελόζι επισκεφθεί την Ταϊβάν

Η Κίνα έχει εκδώσει ιδιωτικά ισχυρότερες προειδοποιήσεις από ό,τι πριν κατά της κυβέρνησης του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σχετικά με το επικείμενο ταξίδι της προέδρου της Βουλής Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν, ανέφεραν οι βρετανικοί Financial Times, επικαλούμενοι πηγές που γνωρίζουν τις προειδοποιήσεις της Κίνας.

Η Κίνα έχει απειλήσει δημόσια με “ισχυρές ενέργειες” εάν η Πελόζι πραγματοποιήσει προγραμματισμένη επίσκεψη τον Αύγουστο. Όμως μια πηγή είπε ότι η Κίνα έχει εκφράσει “ισχυρότερη αντίσταση” στις ΗΠΑ ιδιωτικά από ό,τι πριν. Αρκετά άλλα άτομα που γνωρίζουν την κατάσταση είπαν ιδιωτικά ότι οι δηλώσεις προχώρησαν ακόμη περισσότερο, προτείνοντας μια πιθανή στρατιωτική απάντηση», αναφέρει η εφημερίδα.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι αρκετές πηγές είπαν ότι ο Λευκός Οίκος προσπαθεί να προσδιορίσει εάν η Κίνα θέτει σοβαρές απειλές ή «βρίσκεται στο χείλος του πολέμου» σε μια προσπάθεια να πιέσει την Πελόζι να ακυρώσει το ταξίδι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, δύο πηγές που γνωρίζουν τις συζητήσεις είπαν ότι ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας αντιτάχθηκαν στο ταξίδι λόγω του κινδύνου κλιμάκωσης της έντασης στα στενά της Ταϊβάν.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι αρκετοί γνωρίζοντες την κατάσταση δήλωσαν ότι η διαμάχη για το ταξίδι έχει προκαλέσει ανησυχία στους συμμάχους της Ουάσιγκτον, οι οποίοι ανησυχούν ότι το ταξίδι θα μπορούσε να προκαλέσει κρίση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Η εφημερίδα προσθέτει ότι άνθρωποι στην Ταϊπέι, ενημερωμένοι για θέματα εθνικής ασφάλειας, είπαν ότι ο κίνδυνος το Πεκίνο να κλιμακώσει αισθητά τη στρατιωτική επίθεση ως απάντηση στην επίσκεψη της Πελόζι είναι πιο έντονος από πέρυσι, δεδομένης της αυξανόμενης έντασης.

Νωρίτερα, ο Μπάιντεν, επικαλούμενος τη θέση του Πενταγώνου, είπε ότι το προγραμματισμένο ταξίδι της Πελόζι στην Ταϊβάν δεν φαίνεται καλή ιδέα αυτή τη στιγμή και ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Γουάνγκ Γουένμπιν είπε ότι το Πεκίνο θα λάβει αποτελεσματικά μέτρα εάν ο πρόεδρος της Βουλής των Οι εκπρόσωποι επισκέπτονται την Ταϊβάν.

Αρχικά, το ταξίδι της αμερικανικής αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον Πελόζι στην Ταϊβάν έπρεπε να πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο. Αναφέρθηκε ότι η επίσκεψη, η οποία αναπόφευκτα θα προκαλέσει διαμαρτυρίες από το Πεκίνο, θα μπορούσε να είναι η πρώτη επίσκεψη στο νησί από το 1997 από τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

Αργότερα, ένας εκπρόσωπος της διοίκησης του ομιλητή, Ντρου Χάμιλ, είπε ότι η Πελόζι βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό και η επίσκεψη αναβλήθηκε επ’ αόριστον. Στη συνέχεια, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών της ευχήθηκε ανάρρωση και προέτρεψε την Ουάσιγκτον να μην αναβάλει, αλλά να ακυρώσει την επίσκεψη στο νησί, το οποίο το Πεκίνο θεωρεί δικό του.

ΠΗΓΗ

…………………………………..

ΣΧΕΤΙΚΑ …

Η Κίνα ξεφορτώνεται τα ομόλογα (δημόσιο χρέος) των ΗΠΑ !!

Η Κίνα προετοιμάζεται για «κολασμένες» κυρώσεις …

Η Κίνα κάλεσε τις ΗΠΑ να δημοσιεύσουν στοιχεία για στρατιωτικά βιοεργαστήρια στην Ουκρανία !!

Ποσειδώνας, ο κοσμοσείστης, φτάνει τώρα και στην Κίνα

Ρωσία-Κίνα εναντίον ΝΑΤΟ & AUKUS – Κόβουν και την παροχή ενέργειας στην ΕΕ! Μανιφέστο στρατιωτική συμμαχίας!

Global Times: Η Κίνα και οι ΗΠΑ βρίσκονται στα πρόθυρα ενός μεγάλου πολέμου εξαιτίας του Μπάιντεν για την Ταϊβάν

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΙΝΑΣ !!! Philippines, Vietnam press China over South China Sea activities

Το νησί Οκινάουα. Ένα αεροπλανοφόρο σαν την Κρήτη.

……………………………………………………………………