Ρωσία-Κίνα εναντίον ΝΑΤΟ & AUKUS – Κόβουν και την παροχή ενέργειας στην ΕΕ! Μανιφέστο στρατιωτική συμμαχίας!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
φωτογραφία : https://el.ellas-cookies.com/novosti-i-obschestvo/73812-strany-s-kotorymi-granichit-rossiya-kolichestvo-stran-granichaschih-s-rossiey.html

 

ΑΛΦΕΙΟΣ : ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ “ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΙΔΕΩΔΟΥΣ” ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΩΜΕΝΗΣ “ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ” ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ “OLYMPIC GAMES” – “ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ” ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ …

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ. ΤΑ 5 ΜΟΝΙΜΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΟΠΛΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ…

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ “ΜΟΝΙΜΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ Ο.Η.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ” ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ “ΕΙΡΗΝΗ” …

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ  ΣΤΟ BRETTON WOODS ΤΟ 1944 … ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΤΑΝ ΤΟ 1946 ΙΔΡΥΣΑΝ ΤΟ “ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ” ΚΑΠΑΡΩΣΑΝ ΜΟΝΙΜΑ ΤΙΣ ΠΕΝΤΕ ΘΕΣΕΙΣ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΙ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ .

ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΟΠΛΩΝ …

……………………………

Ραγδαίες εξελίξεις: Μανιφέστο στρατιωτικής συμμαχίας Ρωσίας-Κίνας εναντίον ΝΑΤΟ & AUKUS – Κόβουν και την παροχή ενέργειας στην ΕΕ!

“Πενήντα χρόνια μετά την ιστορική χειραψία του Νίξον και του Μάο, η γεωπολιτική παγκόσμια τάξη πραγμάτων αναδιαμορφώνεται ξανά” αναφέρουν ρωσικές και κινεζικές πηγές μετά τις “Στρατηγικές Συμφωνίες” Ρωσίας και Κίνας σε στρατιωτικό και ενεργειακό επίπεδο.

Β.Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ έκαναν λόγο “για μια νέα Παγκόσμια Τάξη” στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν εξαπολύοντας επίθεση σε ΝΑΤΟ και AUKUS.

Δεν είναι τυχαίο πως λίγο πριν την επίθεση στην Ουκρανία, ο Β.Πούτιν πήγε στο Πεκίνο. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ανοίγουν δύο πολεμικά μέτωπα, αυτό της Ουκρανίας και αυτό της Ταιβάν.

Ρωσία και Κίνα μίλησαν για “Ενοποίηση του Ευρασιατικού Χώρου”. Και η Ενοποίηση δεν θα είναι μόνο οικονομική. Θα είναι πρωτίστως στρατιωτική.

Τα πράγματα γίνονται εξαιρετικά δύσκολα τόσο για το ΝΑΤΟ όσο και για τις ΗΠΑ και την Δύση γενικότερα. Η Ανατολή έχει πλέον συσπειρωθεί σε τρομαχτικό βαθμό εναντίον της Δύσης.

Κίνα: Στηρίζουμε πλήρως την Ρωσία εναντίον του ΝΑΤΟ

Στην κοινή ανακοίνωση Κίνας-Ρωσίας, αναφέρεται ρητά ότι:

  1. Η Κίνα υποστηρίζει πλήρως την θέση της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας
  2. Η Κίνα υποστηρίζει πλήρως την Ρωσία εναντίον της πολιτικής “Ανοιχτής Πόρτας” του ΝΑΤΟ.
  3. Η Κίνα αντιτίθενται στην περαιτέρω επέκταση του ΝΑΤΟ και καλεί τη Βορειοατλαντική Συμμαχία να απέχει από ιδεολογικές προσεγγίσεις από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.
  4. Πεκίνο και Μόσχα υιοθετούν την αρχή του «Αδιαιρέτου της Ασφάλειας», επί της οποίας το Κρεμλίνο θεμελιώνει την απαίτησή του για την αποχώρηση του ΝΑΤΟ από την γειτονιά του, στο επιχείρημα ότι η ασφάλεια των μεν δεν μπορεί να υπάρξει εις βάρος των δε.«Το Πεκίνο υποστηρίζει τα αιτήματα της Ρωσίας για εγγυήσεις ασφαλείας, η Κίνα συμμερίζεται τη θέση ότι η ασφάλεια μιας χώρας δεν μπορεί να διασφαλιστεί με τη ζημιά στην ασφάλεια μιας άλλης χώρας» αναφέρει η ανακοίνωση.
  5. Στο θέμα της “Δημοκρατίας”, Ρωσία και Κίνα ανέφεραν πως Η Δημοκρατία είναι μια παγκόσμια ανθρώπινη αξία και όχι το προνόμιο ενός περιορισμένου αριθμού χωρών. Εναπόκειται στους ανθρώπους μιας χώρας να αποφασίσουν εάν η χώρα τους είναι δημοκρατική! “Υπάρχουν προσπάθειες ορισμένων κρατών να επιβάλουν τα δικά τους «δημοκρατικά πρότυπα» σε άλλες χώρες, να μονοπωλήσουν το δικαίωμα αξιολόγησης του επιπέδου συμμόρφωσης με δημοκρατικά κριτήρια, να χαράξουν διαχωριστικές γραμμές με βάση ιδεολογικούς λόγους. Τέτοιες απόπειρες ηγεμονίας αποτελούν σοβαρές απειλές για την παγκόσμια και περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα και υπονομεύουν τη σταθερότητα της παγκόσμιας τάξης” αναφέρει η ανακοίνωση.
  6. Η Ρωσία επιβεβαίωσε ρητά πως “θεωρεί την Ταιβάν ως εσωτερικό τμήμα της Κίνας”. “Η Ρωσία επιβεβαιώνει την υποστήριξή της στην “Αρχή της Μίας Κίνας”, επιβεβαιώνει ότι η Ταϊβάν είναι τμήμα της Κίνας και αντιτίθεται σε κάθε μορφή ανεξαρτησίας της Ταϊβάν” αναφέρει η κοινή ανακοίνωση.
  7. Ρωσία και Κίνα καλούν τις ΗΠΑ να εγκαταλείψει τα σχέδια για αναπτύξεις αντιπυραυλικών βάσεων και δυνάμεων.
  8. Ρωσία και Κίνα θα συνεργαστούν στενά για να αποτρέψουν “έγχρωμες επαναστάσεις ” και “εξωτερικές παρεμβάσεις”.
  9. « To NATO πρέπει να σεβαστεί την κυριαρχία, την ασφάλεια, τα συμφέροντα άλλων χωρών καθώς και την ποικιλομορφία των πολιτισμικών και πολιτιστικών-ιστορικών τρόπων ζωής τους Καλούμε επίσης το ΝΑΤΟ να αντιμετωπίσει την ειρηνική ανάπτυξη άλλων κυβερνήσεων αντικειμενικά και δίκαια» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
  10. Επιπλέον, συμφωνήθηκε οι δύο χώρες να συντονίσουν τις δράσεις μεταξύ του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) και του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO) προκειμένου να προωθήσουν από κοινού την ειρήνη και τη σταθερότητα.
  11. Ρωσία και Κίνα συμφώνησαν να συνεχίσουν τη εντατικοποίηση της συνεργασίας τους για την Αρκτική.
  12. Ρωσία και Κίνα αντιτίθενται στον σχηματισμό δομών κλειστού μπλοκ και αντίπαλων στρατοπέδων στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και παραμένουν σε μεγάλη επαγρύπνηση σχετικά με τον αρνητικό αντίκτυπο της στρατηγικής των Ηνωμένων Πολιτειών για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. Η Ρωσία και η Κίνα έχουν καταβάλει συνεχείς προσπάθειες προκειμένου να οικοδομήσουν ένα δίκαιο, ανοιχτό και χωρίς αποκλεισμούς σύστημα ασφάλειας στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού (APR) που δεν στρέφεται εναντίον τρίτων χωρών και που προάγει την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία.
  13. Ρωσία και Κίνα ανησυχούν σοβαρά για την τριμερή εταιρική σχέση ασφάλειας μεταξύ της Αυστραλίας, των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου (AUKUS), η οποία προβλέπει βαθύτερη συνεργασία σε τομείς που αφορούν τη στρατηγική σταθερότητα, ιδίως την απόφασή τους να ξεκινήσουν συνεργασία στον τομέα των πυρηνικών υποβρυχίων. Η Ρωσία και η Κίνα πιστεύουν ότι τέτοιες ενέργειες είναι αντίθετες με τους στόχους της ασφάλειας και της βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού, αυξάνουν τον κίνδυνο μιας κούρσας εξοπλισμών στην περιοχή και θέτουν σοβαρούς κινδύνους διάδοσης των πυρηνικών όπλων. Ρωσία και Κίνα και καλούν τους συμμετέχοντες στην AUKUS να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους για μη διάδοση πυρηνικών και πυραύλων και με καλή πίστη να εργαστούν από κοινού για τη διασφάλιση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ανάπτυξης στην περιοχή.
  14. Ρωσία και Κίνα πιστεύουν ότι η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συνθήκη για την εξάλειψη των πυραύλων μέσου και μικρού βεληνεκούς, η επιτάχυνση της έρευνας και ανάπτυξης επίγειων πυραύλων μεσαίου και μικρότερου βεληνεκούς και η επιθυμία να αναπτυχθούν στις περιοχές Ασίας-Ειρηνικού και Ευρώπης, καθώς και η μεταφορά τέτοιων πυραύλων στους συμμάχους τους, συνεπάγονται αύξηση της έντασης και δυσπιστίας, αυξάνουν τους κινδύνους για τη διεθνή και περιφερειακή ασφάλεια, οδηγούν στην αποδυνάμωση του διεθνούς συστήματος μη διάδοσης και ελέγχου των όπλων, υπονομεύοντας την παγκόσμια στρατηγική σταθερότητα.
  15. Ρωσία και Κίνα επιδιώκουν να προωθήσουν την διασύνδεση των αναπτυξιακών σχεδίων για την “Ευρασιατική Οικονομική Ένωση” και την Πρωτοβουλία “Δρόμος του Μεταξιού” με σκοπό την εντατικοποίηση της πρακτικής συνεργασίας EAEU και Κίνας μεταξύ των περιοχών της Ασίας-Ειρηνικού και της Ευρασίας . Οι δύο πλευρές επιβεβαιώνουν την εστίασή τους στην οικοδόμηση μιας Ευρύτερης Ευρασιατικής Εταιρικής Σχέσης  προς όφελος των λαών της ευρασιατικής ηπείρου.

Ρωσικές πηγές ανέφεραν πως συζητήθηκαν όλα τα θέματα παγκόσμιας Ασφάλειας καθώς και ενεργειακά ζητήματα.

Ξεχωριστά, οι δύο ΥΠΕΞ, Σ.Λαβρόφ και Γουάνγκ Γι συζήτησαν τις τρέχουσες σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών.

 Η φιλία μεταξύ Ρωσίας και Κίνας δεν έχει σύνορα, δεν υπάρχουν “περιορισμένες περιοχές” στην συνεργασία μας. Οι διεθνείς σχέσεις βρίσκονται στο κατώφλι μιας νέας εποχής” ανέφεραν με έμφαση ρωσικές πηγές.

Κλείνουν τους διακόπτες στην Ευρώπη – “Nord Stream” και “Yamal-Europe” – Μεγάλη ενεργειακή συμφωνία με νόμισμα το Ευρώ…

Το “δεξί χέρι” του Β. Πούτιν, Γιούρι Ουσάκοφ, αποκάλυψε πως οι δύο πλευρές θα κατασκευάσουν τον αγωγό “Power of Siberia 2”, ο οποίος θα επιτρέψει στη Ρωσία να ανακατευθύνει το φυσικό αέριο μακριά από την Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream 2 και να το πουλήσει στην κινεζική αγορά.

Να σημειωθεί εδώ ότι ήδη λειτουργεί από το 2019 ο αγωγός «Power of Siberia 1».

Γερμανικές επιχειρήσεις ζητούν βοήθεια από την ΕΕ -Αν πληγούν από τις κυρώσεις ΗΠΑ για τον Nord Stream 2 | iefimerida.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρωσία σχεδιάζει να ενώσει την Κίνα με τα ενεργειακά κοιτάσματα με τα οποία προμηθεύει την Ευρώπη. Με τον τρόπο αυτό θα ανακατευθύνει το φυσικό αέριο με από τα κοιτάσματα Φ.Α. στη ρωσική χερσόνησο Γιαμάλ που τροφοδοτούν την αγωγό “Yamal-Eurοpe”, προς την Κίνα.

Εδώ παίζεται χοντρό παιχνίδι με “την ανακατεύθυνση φυσικού αερίου”. Η Μόσχα θα μπορεί να δώσει μεν να δίνει φ.α. και πετρέλαιο στην Ευρώπη ΑΛΛΑ σε τιμές εξωπραγματικές. Και στην περίπτωση που η ΕΕ επιβάλει κυρώσεις τότε “κανένα πρόβλημα”, οι αγωγοί “κλείνουν”.

Λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως Ρωσία και Κίνα συμφώνησαν σε κολοσσιαία 30ετή συμφωνία προμήθειας φυσικού αερίου μέσω της δημιουργίας νέου αγωγού γεγονός που “λύνει” τα χέρια της Μόσχας σχέση με Ευρώπη. Δεν θα έχει πλέον σοβαρό πρόβλημα απώλειας κερδών.

Συγκεκριμένα, η ρωσική Gazprom συμφώνησε σε 30ετές συμβόλαιο για την προμήθεια της κινεζικής CNPC με φυσικό αέριο από έναν νέο αγωγό που θα συνδέει την Άπω Ανατολή της Ρωσίας με τα βορειοανατολικά της Κίνας, δήλωσε στο Reuters την Παρασκευή αξιωματούχος του κλάδου με άμεση γνώση της συμφωνίας.

Σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, ο Σι δήλωσε επίσης ότι Κίνα και Ρωσία θα υποστηρίξουν η μία την άλλη στη διατήρηση της ενεργειακής ασφάλειας. Παράλληλα, η Rosneft και η κινεζική πετρελαϊκή CNPC υπέγραψαν συμβόλαιο για την προμήθεια 100 εκατομμυρίων τόνων ρωσικού πετρελαίου στην Κίνα μέσω του Καζακστάν για περίοδο δεκαετίας.

Το πρώτο αέριο θα αρχίσει να ρέει σε δύο με τρία χρόνια, με όγκους που θα ανέρχονται σε 10 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως. Η συμφωνία θα διευθετηθεί σε ευρώ, πρόσθεσε το πρόσωπο.

Η συμβολική ημερομηνία

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ συναντήθηκε με τον Κινέζο ομόλογό του Γουάνγκ Γι στις 3 Φεβρουαρίου, την τρίτη ημέρα μετά την Κινεζική Πρωτοχρονιά.

Η επιλογή της ημερομηνίας των συνομιλιών δεν ήταν τυχαία. Αυτό ανέφερε η ρωσική πρεσβεία στην Κίνα.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας τόνισε ότι αυτή την ημέρα συνηθίζεται να προσκαλούνται για επίσκεψη παλιοί φίλοι ενώ οι δύο πρώτες μέρες γιορτάζονται συνήθως με την οικογένεια.

Είναι συμβολικό ότι ο Wang Yi πέρασε χρόνο με τον Λαβρόφ την ημέρα που ήταν αποφασισμένος να συναντηθεί με στενούς φίλους.

πηγη: https://warnews247.gr

ΠΗΓΗ : https://e-sy-neasiwnias-2.blogspot.com/2022/02/aukus.html

………………………………………………………………………….

ΜΟΝΗ ΟΔΟΣ… ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΥΠΝΙΣΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΘΡΟΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΜΕΛΗ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.”

«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.». ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ.