ΑΕΡΙΟ -ΔΩΣΕ ΧΡΗΜΑ- ΔΩΣΕ ΠΟΝΟ… 300% ΠΑΝΩ Η ΤΙΜΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 2023 !

Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ ΧΡΗΜΑ

Από το 2023 η τιμή του φυσικού αερίου ανεβαίνει στην Γερμανία κατά 300% σύμφωνα με σημερινή  δήλωση της επίσημης ομοσπονδιακής ενεργειακής επιτροπής.

Πρίν δύο μέρες η ουκρανική εταιρία παροχής φυσικού αερίου Naftogaz, η οποία προηγουμένως είχε δηλώσει ότι οι πελάτες της αδυνατούν να πληρώσουν, ***ζήτησε επιπροσθέτως 7,6 δις ευρώ, από τους διεθνείς δανειοδότες της, για να μπορέσει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Η προθεσμία λήγει τη την ερχόμενη Πέμπτη. Αναλυτές βλέπουν την πτώχευση της Ουκρανίας εάν δεν δοθούν τα χρήματα αυτά, καθώς τα μεγαλύτερα έσοδα της κυβέρνησης του Κιέβου, είναι απο την Naftogaz.

Τελικά,

O Άρχων των κυρώσεων είναι  όντως ο Πούτιν…

…………………………..

Γερμανία. Υπηρεσία Δικτύου: Οι πληρωμές για το φυσικό αέριο θα τριπλασιαστούν

Ενόψει του επόμενου έτους, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων δεν έχει, όπως αναμενόταν, κανένα καλό νέο για τους καταναλωτές – ο επικεφαλής της αρχής, Klaus Müller, προβλέπει ότι οι μηνιαίες κρατήσεις θα τριπλασιαστούν.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων, οι μηνιαίες προκαταβολές για τους καταναλωτές φυσικού αερίου θα τριπλασιαστούν τουλάχιστον το επόμενο έτος. «Για όσους παίρνουν τώρα τους λογαριασμούς θέρμανσης, οι εκπτώσεις διπλασιάζονται ήδη – και οι συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία δεν λαμβάνονται καν υπόψη», δήλωσε ο πρόεδρος της αρχής, Klaus Müller, του εκδοτικού δικτύου Γερμανία. «Από το 2023, οι πελάτες φυσικού αερίου θα πρέπει να περιμένουν ότι οι εκπτώσεις θα τριπλασιαστούν, τουλάχιστον», πρόσθεσε. Ορισμένες από τις τιμές στα χρηματιστήρια έχουν επταπλασιαστεί. “Δεν φτάνουν όλα αυτά στους καταναλωτές αμέσως και όχι πλήρως, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να πληρωθούν. Και γι’ αυτό είναι τόσο λογικό να εξοικονομούμε περισσότερα τώρα”, συνέχισε ο Müller.

Όταν ρωτήθηκε τι σκέφτεται να μετακυλίσει το υψηλότερο κόστος προμήθειας των εμπόρων αερίου στους πελάτες φυσικού αερίου με εισφορά, ο επικεφαλής της υπηρεσίας δικτύου είπε: «Πρόκειται για μια πολιτική απόφαση που πρέπει να σταθμιστεί πολύ προσεκτικά». Θα μπορούσατε να στηρίξετε τις εταιρείες με δισεκατομμύρια. Η άλλη παραλλαγή θα ήταν «να ανακοινωθούν οι τιμές και μετά να βοηθηθούν όσοι δεν μπορούν πλέον να τις αντέξουν οικονομικά».

Ο Müller αντιμετώπισε τους φόβους ότι τα ιδιωτικά νοικοκυριά θα μπορούσαν να τροφοδοτούνται με χαμηλότερη προτεραιότητα σε περίπτωση έλλειψης αερίου. «Η γερμανική και ευρωπαϊκή νομική κατάσταση προβλέπει την προστασία των ιδιωτικών νοικοκυριών μέχρι τέλους», επιβεβαίωσε. «Ακόμη και στο χειρότερο σενάριο, η Γερμανία θα συνεχίσει να λαμβάνει φυσικό αέριο από τη Νορβηγία και από τερματικούς σταθμούς στο Βέλγιο ή την Ολλανδία, σύντομα και απευθείας από τερματικούς σταθμούς στη γερμανική ακτή». Πιστεύει ότι δεν είναι «πολύ πιθανό» να μην φτάσει άλλο φυσικό αέριο στα σπίτια των ανθρώπων.

Από τη Δευτέρα, η Ρωσία σταμάτησε την παροχή φυσικού αερίου μέσω του σημαντικού αγωγού Nord Stream 1 στη Βαλτική Θάλασσα λόγω εργασιών συντήρησης. Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν έως τις 21 Ιουλίου. Δεν είναι σαφές εάν το αέριο θα ρέει ξανά στη συνέχεια.

Ως εκ τούτου, ο Πρόεδρος της εργοδοσίας Rainer Dulger ανησυχεί πολύ για τη γερμανική οικονομία. «Φαίνεται ότι η Ρωσία τελειώνει σοβαρά από φυσικό αέριο ή δεν προμηθεύει απολύτως τίποτα μακροπρόθεσμα», δήλωσε ο Ντούλγκερ στη Süddeutsche Zeitung. «Αντιμετωπίζουμε τη μεγαλύτερη κρίση που είχε ποτέ η χώρα». Η διακοπή της παροχής φυσικού αερίου θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα για τη γερμανική οικονομία. Αυτό δεν περιορίζεται στη βιομηχανία, αλλά επηρεάζει όλους. «Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και να πούμε: Θα χάσουμε την ευημερία που είχαμε εδώ και χρόνια», είπε ο Dulger.

……………………………………………

*** Η Ουκρανία ξεμένει από χρήματα

Η οικονομία τρέχει με μισή ταχύτητα, ο πόλεμος στραγγίζει τα δημόσια ταμεία, η κεντρική τράπεζα δύσκολα μπορεί να συμβαδίσει με την εκτύπωση χρημάτων. Τώρα η κρατική εταιρεία Naftogaz τρομάζει τους διεθνείς δανειστές.

Η προειδοποιητική βολή ήρθε το απόγευμα της Τρίτης. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ουκρανικής κρατικής εταιρείας Naftogaz, Γιούρι Βιτρένκο, υποστήριξε ότι χρειάζονταν 7,6 δισ. ευρώ για πρόσθετες αγορές φυσικού αερίου προκειμένου να γεμίσει η εγκατάσταση αποθήκευσης με 19 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου και να γίνει αδιάβροχη. Το βράδυ, οι διεθνείς δανειστές κλήθηκαν να συμφωνήσουν σε ένα διετές μορατόριουμ για τις πληρωμές κεφαλαίου και τόκων σε τρέχοντα ομόλογα – συμπεριλαμβανομένων εκείνων των πληρωμών που πρέπει να καταβληθούν τις επόμενες ημέρες. Η προθεσμία για την έγκριση είναι την Πέμπτη την επόμενη εβδομάδα.

Η προειδοποιητική βολή ήρθε το απόγευμα της Τρίτης. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ουκρανικής κρατικής εταιρείας Naftogaz, Γιούρι Βιτρένκο, παραπονέθηκε ότι χρειάζονταν 7,6 δισ. ευρώ για πρόσθετες αγορές φυσικού αερίου προκειμένου να γεμίσει η αποθήκη με 19 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου και να γίνει αδιάβροχη. Το βράδυ, οι διεθνείς δανειστές κλήθηκαν να συμφωνήσουν σε ένα διετές μορατόριουμ για τις πληρωμές κεφαλαίου και τόκων σε τρέχοντα ομόλογα – συμπεριλαμβανομένων εκείνων των πληρωμών που πρέπει να καταβληθούν τις επόμενες ημέρες. Η προθεσμία για την έγκριση είναι την Πέμπτη την επόμενη εβδομάδα.

Επειδή η Naftogaz είναι επίσης ο μεγαλύτερος φορολογούμενος του Κιέβου, ορισμένοι στην αγορά τη βλέπουν ως προάγγελο μιας ακόμη μεγαλύτερης χρεοκοπίας: αυτή του ουκρανικού κράτους. Ο υπουργός Οικονομικών είχε αποκλείσει ένα τέτοιο βήμα, αλλά οι βουλευτές το είχαν κάνει εικασίες. Είχαν ήδη γίνει έντονες συζητήσεις την περασμένη εβδομάδα. Μέχρι τότε, η Naftogaz είχε ανακοινώσει ότι θα ανταποκρινόταν στις «απαιτήσεις ρευστότητας και λειτουργίας της, σύμφωνα με την υποστήριξη των στρατηγικών προτεραιοτήτων της Ουκρανίας…

……………………………………………

ΣΧΕΤΙΚΑ …

ΤΟ ΑΕΡΙΟ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΑ 2.900$/κμ ΚΑΙ Ο ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ “ΣΥΝΕΧΑΡΗ” ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΓΩΣΟΥΝ ΤΟΝ Nord Stream 2 !!!

Στη Γερμανία προειδοποιούν για «τέλεια καταιγίδα» για το ευρώ. Το δολάριο ανέβηκε πάνω από το ευρώ για πρώτη φορά από το 2002.

Άρθρο του Oskar Lafontaine : Ανοίγοντας το Nord Stream 2 !

Η απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ για το Nord Stream 2 απειλή για το Κίεβο, λέει ο πρώην επικεφαλής του PGNiG Wozniak

Η Gazprom έκλεισε τον αγωγό Yamal-Europe. Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη ενδέχεται να φτάσουν σε νέα υψηλά τις επόμενες ημέρες

Η Ουκρανία κλείνει βασικό αγωγό ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, επικαλείται ανωτέρα βία

“Πόλεμος” Γερμανίας-Ουκρανίας για τον στρόβιλο του Nord Stream !! Το Κίεβο θέλει την καταστροφή της Γερμανίας ;;

Η Γερμανία μπλοκάρει τη βοήθεια πολλών δις δολαρίων στο Κίεβο από την ΕΕ

……………………………………………………………………