Ολλανδία. Οργισμένες αντιδράσεις χιλιάδων αγροτών !! Τους ζητούν μείωση κατά 30% των κοπαδιών αγελάδων !!!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγροτική… οργή στην Ολλανδία Αστυνομικοί πυροβολούν τρακτέρ και αγρότες Άδεια τα ράφια στα σούπερ μάρκετ

Πρωτοφανείς εικόνες από την Ολλανδία με τους αγρότες της χώρας να βρίσκονται στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι κατά των κυβερνητικών σχεδίων – Προειδοποιητικά πυρά της αστυνομίας σε δράσεις διαμαρτυρίας αγροτών και κτηνοτρόφων.

Οργισμένες είναι οι αντιδράσεις των ολλανδών αγροτών που αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης για τον περιορισμό στη χρήση των λιπασμάτων και του αριθμού των κοπαδιών. O λόγος που επικαλείται η κυβέρνηση δεν είναι άλλος από την περιβαλλοντική ρύπανση, αφού η Ολλανδία, η δεύτερη μεγαλύτερη εξαγωγός αγροτικών προϊόντων στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ, είναι επίσης μια από τις χώρες με τις μεγαλύτερες εκπομπές αερίων που προκαλούν τις κλιματικές αλλαγές στην Ευρώπη- και ιδιαιτέρως αζώτου. Η κατάσταση αυτή οφείλεται εν μέρει και στη μεγάλη κτηνοτροφική παραγωγή.

Οι αγρότες έχουν κατέβει κατά χιλιάδες με τρακτέρ τους στους δρόμους διαφόρων ολλανδικών πόλεων, καθώς και σε εθνικές οδικές αρτηρίες, όπου πραγματοποιούν μπλόκα ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Οι εικόνες που φτάνουν από την Ολλανδία, με τους αγρότες να χρησιμοποιούν τα τρακτέρ τους για να υποχρεώσουν τις αστυνομικές δυνάμεις σε άτακτη υποχώρηση, ενώ σε ένα βίντεο φαίνεται να χρησιμοποιούν τρακτέρ και ως πολιορκητικό κριό ώστε να εισέλθουν σε κάποιο κτήριο, πιθανότατα κυβερνητικό, χωρίς αυτό να επιβεβαιώνεται.

Παράλληλα στο διαδίκτυο έχουν δημοσιευτεί πολλά περιστατικά αστυνομικής βίας, ιδιαίτερα από αστυνομικούς με πολιτικά, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις οι αστυνομικοί αυτοί έχουν εντοπιστεί από τους διαδηλωτές με αποτέλεσμα να τραπούν σε φυγή.

Οι στόχοι που έβαλε τον περασμένο μήνα η ολλανδική κυβέρνηση για τη μείωση των επιβλαβών αζωτούχων ενώσεων ως το 2030 αποτελεί αιτία πολέμου για τους καλλιεργητές, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι θα δεχθούν μεγάλο πλήγμα στην παραγωγή τους, αλλά και ότι δεν είναι μία αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα ρύπανσης που αντιμετωπίζει η χώρα για χρόνια.

Η κυβέρνηση από την άλλη υποστηρίζει ότι χρειάζεται να γίνουν μειώσεις στις εκπομπές οξειδίων του αζώτου από την κοπριά των ζώων εκτροφής και από τη χρήση αμμωνίας στα λιπάσματα, ενώ υπολογίζει ότι χρειάζεται ταυτόχρονα να μειωθεί κατά 30% ο αριθμός των ζώων εκτροφής.

Άδεια ράφια στα σουπερ μάρκετ

Ολλανδοί αγρότες και κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται τακτικά από τις 10 Ιουνίου που η κυβέρνηση ανακοίνωσε σχέδια που στοχεύουν στη μείωση των εκπομπών αζώτου, ενός αερίου που προκαλεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Τις τελευταίες μέρες είχαν αποκλείσει με τρακτέρ κέντρα διανομής πολλών σουπερμάρκετ, προκαλώντας ελλείψεις σε κάποια προϊόντα. Προειδοποιητικά πυρά από την αστυνομία κατά αγροτών

Η ολλανδική αστυνομία ανακοίνωσε ότι έριξε προειδοποιητικά πυρά χθες, Τρίτη, το βράδυ, χωρίς να προκληθούν θύματα, αλλά πλήττοντας ένα τρακτέρ, στο περιθώριο των κινητοποιήσεων αγροτών και κτηνοτρόφων κατά κυβερνητικού σχεδίου που αποσκοπεί στην μείωση των εκπομπών αζώτου.

“Γύρω στις 22:40 (23:40 ώρα Ελλάδος) οδηγοί τρακτέρ επιχείρησαν να συγκρουστούν με αστυνομικούς και οχήματα της αστυνομίας”, στο Χίρενβιν, στη βόρεια Ολλανδία, σημειώνει η αστυνομία σε μήνυμά της στο Twitter.

“Παρουσιάστηκε μια απειλητική κατάσταση. Ρίφθηκαν προειδοποιητικά πυρά και στοχευμένα πυρά”, προσθέτει.

“Ένα τρακτέρ χτυπήθηκε” και τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν, διευκρινίζει η αστυνομία, υπογραμμίζοντας ότι ξεκίνησε ανεξάρτητη έρευνα για τα πυρά της αστυνομίας.

Σύμφωνα με ένα βίντεο από τον αρχισυντάκτη του TCS Keean Bexte, ο οποίος αυτή τη στιγμή κάνει ρεπορτάζ από την Ολλανδία, ο αγρότης προσπάθησε να απομακρυνθεί από την αστυνομία όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί.

Σε ένα ξεχωριστό βίντεο, φαίνονται δύο αστυνομικοί να στοχεύουν τα πυροβόλα όπλα τους και να ακολουθούν το τρακτέρ καθώς περνάει πριν πυροβολήσουν.

Μια φωτογραφία (εάν επιβεβαιωθεί) δείχνει τρύπες από σφαίρες στο πλαίσιο του τρακτέρ, υποδηλώνοντας ότι η αστυνομία χρησιμοποιεί αληθινά πυρά.

Οι ενέργειες της αστυνομίας έρχονται αφότου αρκετοί δήμοι κήρυξαν έκτακτα διατάγματα , παρέχοντας στην αστυνομία πρωτοφανείς εξουσίες να αντιμετωπίσει τους διαδηλωτές που απέκλεισαν τα κέντρα διανομής τροφίμων.

Από τότε που ανακοινώθηκαν οι εντολές, η αστυνομία εθεάθη να φοράει εξοπλισμό στρατιωτικού τύπου και έχει ρίξει δακρυγόνα σε διαδηλωτές.

Παρά τον κίνδυνο για τη ζωή τους, οι Ολλανδοί αγρότες εξακολουθούν να διαμαρτύρονται για την πολιτική της κυβέρνησης.

…………………………………………………………………………..