Η Siemens δεν επιστρέφει τον συμπιεστή στη Gazprom. Μείωση της ροής φ/α στον Nord Stream !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η Siemens δεν μπορεί να επιστρέψει τον αεριοστρόβιλο στην Gazprom

Η Siemens επιβεβαιώνει την αδυναμία επιστροφής του αεριοστρόβιλου στην Gazprom λόγω κυρώσεων

ΒΕΡΟΛΙΝΟ, 14 Ιουνίου – RIA Novosti. Η γερμανική εταιρεία Siemens επιβεβαίωσε ότι δεν μπορεί να επιστρέψει τον στρόβιλο για τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream μετά από επισκευές στον Καναδά λόγω των κυρώσεων του τελευταίου κατά της Ρωσίας, γράφει η Berliner Zeitung, επικαλούμενη εκπρόσωπο της εταιρείας.
Αυτό ανέφερε το Bloomberg την Τρίτη, επικαλούμενο πηγές. Ο συνομιλητής του δημοσιεύματος είπε επίσης ότι η δεύτερη τουρμπίνα, υπόκειται σε συντήρηση, δεν μπορεί να σταλεί στο εξωτερικό.
“Οι αεριοστρόβιλοι οδηγούν συμπιεστές που είναι απαραίτητοι για την αύξηση της πίεσης του αερίου στον αγωγό. Μιλάμε για τους λεγόμενους μετατρεπόμενους αεριοστρόβιλους αεροσκαφών, οι οποίοι συναρμολογούνται στον Καναδά και λειτουργούν για περισσότερο από μια δεκαετία”, αναφέρει ο εκπρόσωπος στο πρακτορείο.
Διευκρινίζεται ότι πλέον «για τεχνικούς λόγους» γίνονται επισκευαστικές εργασίες μόνο στο εργοστάσιο της Siemens Energy στο Μόντρεαλ και εκεί βρίσκεται ο στρόβιλος, ο οποίος δεν μπορεί να παραδοθεί στη Ρωσία.
Η εταιρεία διαβεβαίωσε ότι εργάζονται για μια αποδεκτή λύση στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο των κυρώσεων.
Στις αρχές Ιουνίου, ο Καναδάς επέκτεινε τον κατάλογο κυρώσεων κατά της Ρωσίας προσθέτοντας απαγόρευση παροχής συμβουλών σε εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου και χημικών. Η απαγόρευση περιλαμβάνει 28 είδη δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένων κατασκευών και μεταφορών, υπολογιστών, λογιστικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών στους τομείς της εξόρυξης, της παραγωγής διυλισμένων προϊόντων και άνθρακα, καθώς και χημικών προϊόντων.
Νωρίτερα, η Gazprom προειδοποίησε για μείωση της άντλησης Nord Stream στα εκατό εκατομμύρια κυβικά μέτρα ημερησίως λόγω των περιορισμών στο σταθμό συμπίεσης Portovaya, καθώς μόνο τρεις μονάδες συμπιεστών αερίου (GCU) μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν σε αυτόν, ιδίως λόγω καθυστερήσεων στο έργο της Siemens.
……………………………

( δείτε ΕΔΩ σχετικά με αεριοστρόβιλους της Siemens )