Όταν δεν υπήρχε η Μόσχα …

ΑΡΘΡΑ
Ancient moscow Kremlin https://www.opendemocracy.net/en/odr/under-capitals-streets-guide-to-ancient-moscow/

Daphne Gkouzeli  Όταν δεν υπήρχε η Μόσχα …

Άκουσα, ακόμη και από υποστηρικτές της Ουκρανίας , να εκπλήσσονται ότι το Κίεβο ήταν μεγαλύτερο από τη Μόσχα .
Και γι’ αυτό πρέπει να θυμηθούμε …
Τότε που το Κίεβο γέννησε 158 ψευτοβασίλισσες και ψευτοβασιλιάδες και τους μοίρασε στην δολοφονημένη Ευρώπη των ΕΛΛΗΝΩΝ ! Και η Μόσχα απαριθμούσε μόλις 3 σπίτια …
Ancient Kiev https://www.trip.com/travel-guide/attraction/obukhivs-kyi-district/ancient-kiev-the-prinicipality-of-kievan-rus-56042188/

Αυτό το σχέδιο αποστασίας, ηλικίας χιλίων ετών , έχει απαθανατιστεί στο Κιέβο. https://drive.google.com/file/

Έχει τέσσερις ψευτοβασίλισσες . Γαλλία – Άννα , Ουγγαρία – Αναστασία , Νορβηγία και μετά Δανία – Ελισάβετ , Αγγλία – Αγκάθα . Των 4 αδερφών από το Κίεβο , που έγιναν οι βασίλισσες της Ευρώπης , που έφεραν μετέπειτα τον σκοταδισμό της Μόσχας και του μεσαίωνα ! ( γιατί άραγε τον είπαν μες αιώνα ;; )
Είναι όλες κόρες του Γιαροσλάβ , του σαυροειδούς δούκα των Ρως του Κιέβου.
Εκείνη την εποχή , σύζυγος της Πολωνής πριγκίπισσας ήταν ο αδερφός τους Izyaslav . Ένας άλλος , Βλαντιμίρ ήταν ο σύζυγος της πριγκίπισσας της Γερμανίας . Μητέρα τους ήταν η πριγκίπισσα Ingigerda της Σουηδίας , τα αδέρφια της οποίας ήταν βασιλιάδες της Σουηδίας και της Δανίας .
Όλη η Ευρώπη , ανεξαιρέτως, είχε οικογενειακούς δεσμούς με την Κίεβορωσοουκρανία !
600 χρόνια πριν από την ίδρυση του χωριού της Μοσχοβίας ! Τότε κατά το 882 όταν οι σχέσεις Ρως-Βυζαντινών έγιναν στενότερες μετά το γάμο της ‘πορφυρογέννητης’ (;;) Άννας με τον Βλαδίμηρο των Ρως . Πολλοί Ρως υπηρετούσαν στο βυζαντινό στρατό ως μισθοφόροι , κυρίως ως η περίφημη Βαραγγική Φρουρά .
Ας επιστρέψουμε όμως στις βασίλισσές μας , γιατί για κάθε μια από αυτές, μας παραμυθιάζει το Χόλιγουντ !
Γνωρίζατε ότι η σημερινή βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ , είναι απόγονος της Ουκρανικής βασίλισσας Αγκάθα ;
Δεν είναι αυτός ο λόγος που η Αγγλία είναι πιστός φίλος της Ουκρανίας σε αυτούς τους καθοριστικούς καιρούς ; Τι είναι μπροστά της ο Μπόρις Τζόνσον ;
Και η κόρη της Αγκάθα , Μαργαρίτα , έγινε όχι μόνο βασίλισσα της Σκωτίας , αλλά και αγία της ! Γιατί κατά τη διάρκεια της ζωής της έχτισε τις περισσότερες εκκλησίες , γκρεμίζοντας Ελληνικούς ναούς και έκανε ‘καλές πράξεις’ .
Ακολουθούν οι αγαπητοί Richard the Braveheart , και η Maria Steward – με τις ίδιες ρίζες , δηλαδή , της Agatha, τη βασίλισσα του Κιέβου !
Αγαπητέ Μακρόν , πρέπει να θυμίζεις και εσύ την Άννα του Κιέβου Ρως , που έγινε βασίλισσα της Γαλλίας , και έφερε το δόγμα του γιαχβέ , στο οποίο ορκίστηκαν σχεδόν όλοι οι βασιλείς της Γαλλίας , γραμμένο στο Κίεβο . Το μυαρό αίμα της βασίλισσας Άννας κύλησε σε 18 βασιλιάδες της Γαλλίας (!) … και ακόμα ..
Τη δεκαετία του 1930 , μετά από αίτημα του του Στάλιν , ένας εκρηκτικός μηχανισμός έχει ήδη τοποθετηθεί… στο Κίεβο.
Και ξαφνικά ένα τελεσίγραφο από τη Γαλλία :
– Αν τολμήσετε να βεβηλώσετε το πορτρέτο της θρυλικής μας βασίλισσας Άννας , να καταστρέψετε το έργο του πατέρα της βασίλισσάς μας , η χώρα μας διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις ! Αμέσως !
… Ναι , είχατε τόσο καθοριστικούς Ρως κυβερνώντες οι Γάλλοι ! Από τη Jeanne d’Arc , μέχρι τη Lipin !
Και εδώ πρέπει να θυμηθούμε τους Ούγγρους μας και τη βασίλισσα τους Αναστασία . Επειδή χάρη στην προστασία του Κιέβου και των πανίσχυρων πρίγκιπων του Κιέβου σώθηκε από τον θάνατο ο Ούγγρος βασιλιάς Άντρος , ο σύζυγος της Αναστασίας !
Γιατί εκείνη την εποχή το Κίεβο Ρως ήταν ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ στην Ευρώπη .
Μήπως γι’ αυτό η Elizabeth Queen , ήδη γνωστή σε εμάς , συμπεριφέρθηκε με τόση σιγουριά και δεν αναγνώριζε κανένα τελεσίγραφο ; Εγγενής αδερφή των αναφερόμενων βασιλισσών .
Λοιπόν , έχετε ακούσει ποτέ για μια γυναίκα να γίνει βασίλισσα της Νορβηγίας και μετά της Δανίας κατά τη διάρκεια της ζωής της ;
Και έγινε η Ελισάβετ μας !
Έκανε και την κόρη της βασίλισσα .
Και έσωσε την πριγκίπισσα της Αγγλίας , την ορφανή Γκίτα , από έναν μισητό γάμο … και έστειλε … και ένα ρωσικό πλοίο στον πιο τρομερό αυταρχικό που προσπάθησε να την απειλήσει .
Και μετά έδωσε εκείνη την αγγλική πριγκίπισσα Γκίτα στον βασιλιά Volodymyr Monomakh του Κιέβου !
Βλέπετε πόσα Ρως Αγγλάκια ; Γαλλάκια , Νορμανδάκια , Δανεζάκια , Σουηδάκια , Πολωνάκια , Ουγγράκια ; Δεν τους λες και ρατσιστές …
Γερές ρίζες οι Ουκρανοί. ‘ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ’ ΕΙΔΟΥΣ !
Και τώρα έχουμε εκατομμύρια απογόνους των Braveheart Richards , Ελισάβετ , Αγκάθα , Αναστασία … Το ότι σκορπίστηκαν ως πρόσφυγες στον πόλεμο είναι προσωρινό ! Ετοιμάζουν ακόμα ψευτοβασιλιάδες !
Γιατί η Ουκρανία είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης .
Γιατί το 1945 η Ουκρανία ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών !
Και σε όποιους αμφιβάλλουν – να τους πείτε την ιστορία !

……………………………………………………………………………

……………………………………………………………………….