Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις απελευθέρωσαν 300 ομήρους Ουκρανών εθνικιστών που κρατούνταν σε μοναστήρι !

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

………..

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις απελευθέρωσαν τους ομήρους Ουκρανών εθνικιστών που κρατούνταν σε μοναστήρι

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας απελευθέρωσαν 300 ομήρους που κρατούσαν Ουκρανοί εθνικιστές ( σ.σ. νεοναζιστές ) σε μοναστήρι στο ουκρανικό χωριό Nikolskoe. Αυτό ανακοίνωσε την Κυριακή 13 Μαρτίου ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ.

«Στο χωριό Nikolskoye, μαχητές του εθνικού τάγματος Aidar, έχοντας εξοπλίσει θέσεις βολής ακριβώς στο έδαφος της Ορθόδοξης Ιεράς Κοιμήσεως του Αγίου Νικολάου και της Μονής Βασιλιέφσκι, κράτησαν όμηρους περίπου 300 πολίτες και μοναχούς», είπε σε ενημέρωση.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του τμήματος, κατά την απελευθέρωση του οικισμού κάποιοι από τους εθνικιστές καταστράφηκαν, οι υπόλοιποι διαλύθηκαν. Οι όμηροι και τα κτίρια του μοναστηριού δεν υπέστησαν ζημιές.

Ο Konashenkov επεσήμανε επίσης ότι η αεροπορία και η αεράμυνα των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατέρριψαν ένα Su-24 των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) και δύο drones στην περιοχή Lyubimovka.

Συνολικά, κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης για την προστασία του Ντονμπάς , 3.687 εγκαταστάσεις στρατιωτικής υποδομής της Ουκρανίας έμειναν εκτός λειτουργίας. Έτσι, καταστράφηκαν 99 αεροσκάφη, 128 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 1.194 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 121 συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων, 443 πυροβόλα πυροβολικού και όλμους, 991 μονάδες ειδικών στρατιωτικών οχημάτων.

Όπως διευκρίνισε ο υποστράτηγος, οι μονάδες του ρωσικού στρατού προχώρησαν έως και 14 χιλιόμετρα την ημέρα, έθεσαν τον έλεγχο στις νότιες περιοχές τεσσάρων οικισμών.

«Μονάδες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων προχώρησαν έως και 14 χιλιόμετρα την ημέρα. Κατά τη διάρκεια των επιθετικών επιχειρήσεων, επιβλήθηκε έλεγχος στις νότιες περιοχές των οικισμών Blagodatnoye, Vladimirovka, Pavlovka και Nikolskoye», είπε.

Επιπλέον, οι δυνάμεις της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ (LPR) περιχαρακώθηκαν στα βόρεια της ουκρανικής πόλης Ποπάσνοε και επίσης απέκλεισαν τον οικισμό Μπορόφσκογιε.

Την παραμονή του επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Ελέγχου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο στρατηγός Μιχαήλ Μιζίντσεφ είπε ότι οι Ουκρανοί εθνικιστές κρατούν εκατοντάδες χιλιάδες αμάχους κοντά στη Μαριούπολη . Είπε επίσης ότι οι Ουκρανοί εθνικιστές πήραν ομήρους περισσότερους από 6,9 χιλιάδες ανθρώπους από 16 ξένες χώρες. Οι μαχητές χρησιμοποιούν τους ανθρώπους ως ανθρώπινες ασπίδες.

Το υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι οι εθνικιστές ναρκοθετούν κατοικημένες περιοχές στις πόλεις της Ουκρανίας, καταστρέφουν γέφυρες και καταστρέφουν εγκαταστάσεις υποστήριξης ζωής.

………………………………………………………………………

……………………………………………………………………