ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΗΚΟΟΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ της Ημιαυτόνομης Εκκλησίας της Κρήτης, υπαγόμενης στο Πατριαρχείο Νέας Ρώμης-Κων/πόλεως

ΕΚΚΛΗΣΙΑ Α.Ε. ΕΛΛΑΔΑ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Η Αρχιεπισκοπή Κρήτης είναι η έδρα της Εκκλησίας Κρήτης, η οποία είναι ημιαυτόνομη Ορθόδοξη Εκκλησία υπαγόμενη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Η περιφέρειά της περιλαμβάνει την πόλη του Ηρακλείου καθώς και μέρος του Νομού Ηρακλείου. Μέχρι το 1967 ονομαζόταν «Ιερά Μητρόπολις Κρήτης». Βικιπαίδεια

………………………..

Την νενομισμένη διαβεβαίωση έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης

[ … Στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγενίου, παρουσία και της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως.

Ο νεοεκλεγείς Αρχιεπίσκοπος της Ημιαυτόνομης Εκκλησίας της Κρήτης, συνοδευόμενος από τους Μητροπολίτες Γορτύνης και Αρκαδίας Μακάριο, Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνό και Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλο, τον Αρχιγραμματέα της Συνόδου Πρόδρομο Ξενάκη και δύο κληρικούς, μετέβη στο προεδρικό μέγαρο, προκειμένου να δώσει τη διαβεβαίωση ότι θα εκτελεί τα αρχιερατικά του καθήκοντα μετά πάσης σπουδής και δυνάμεως… ]

………………………………….

https://www.voria.gr/article/oi-kritikoi-apektisan-tourkous-mitropolites

……………………………….

Η Συνθήκη της Λωζάνης (το πλήρες κείμενο)

……………………………….

Μητροπολίτες και κληρικοί που έλαβαν την τουρκική υπηκοότητα

18 Φεβρουαρίου 2015

[ … Η τουρκική κυβέρνηση χορήγησε πριν μερικές μέρες την τουρκική υπηκοότητα σε δέκα ακόμα ανώτερα κληρικά στελέχη του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι Μητροπολίτες.

Συγκεκριμένα, την τουρκική υπηκοότητα έλαβαν οι εξής: ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ, ο οποίος ως γνωστόν τυγχάνει εξ’ απορρήτων του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ενώ πληροφορίες τον θέλουν ως μελλοντικό Αρχιεπίσκοπο Αμερικής σε διαδοχή του σημερινού Αρχιεπισκόπου Δημητρίου. Επίσης, Τούρκοι υπήκοοι έγιναν οι Μητροπολίτες Κυδωνιών Αθηναγόρας, Αυστρίας Αρσένιος και Σηλυβρίας Μάξιμος.

Από την Πατριαρχική Αυλή έγιναν Τούρκοι υπήκοοι οι εξής: Ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος, ο Υπογραμματέας Ιωακείμ, ο Μέγας Αρχιδιάκονος Ανδρέας, ο Δευτερεύων των Διακόνων Θεόδωρος, ο Μέγας Σύγκελλος Αμβρόσιος και ο Μέγας Βιβλιοθηκάριος Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος.

Τονίζεται ότι όλοι οι προαναφερθέντες τυγχάνουν Ελληνες υπήκοοι. Εν τω μεταξύ, κατά τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια έχουν γίνει κι άλλοι Μητροπολίτες Τούρκοι υπήκοοι.

Δειγματοληπτικά αναφέρουμε τους εξής: Ιεραπύτνης Ευγένιος, Πέτρας Νεκτάριος, Αρκαλοχωρίου Ανδρέας, Κισσάμου Αμφιλόχιος, Καρπάθου Αμβρόσιος, Σύμης Χρυσόστομος, Ιταλίας Γεννάδιος, ο αείμνηστος Μητροπολίτης Αυστρίας Μιχαήλ, ο Ιταλίας Γεννάδιος, ο Μπουένος Αϊρες (Νότιος Αμερική) Γεννάδιος, ο Πισιδίας Σωτήριος, Νέας Ζηλανδίας Αμφιλόχιος, ο Δαρδανελίων Νικήτας, Διευθυντής του Αθηναγορείου Κέντρου Ορθόδοξης Θεολογίας στην Καλιφόρνια.

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι για την Πατριαρχία επιβάλλεται από τους κανονισμούς της Τουρκίας να είναι Τούρκοι υπήκοοι… ]

………………………………………………

https://alfeiospotamos.gr/2014/12/09/6-000-000

6.000.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ! ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ € ΣΤΟ ΥΠ.Π.Θρησκευμάτων (δια Βίου μάθησης!!!)

ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ “ΕΚΤΑΚΤΩΣ” ΕΚΚΛΗΣΙΑ Α.Ε., Κ.Ι.Σ., ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠ/ΣΜΟ (ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ) ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ “ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ” !!

…………………………………………………………………………