ΜΕ ΤΟ ΦΕΚ 16/1854 ΛΙΘΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ “ΔΩΡΙΣΤΗΚΕ” ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΘΩΝΑ ΣΤΟΝ “ΟΒΕΛΙΣΚΟ” ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ !! ΛΕΣ ΚΙ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ…

ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο ΛΙΘΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΚΑΙ Ο ΟΒΕΛΙΣΚΟΣ ΤΟΥ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ

Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΞΕΝΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΕΣ , ΕΥΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ.

Η ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΡΧΑΙΟΚΛΟΠΗ ΠΡΟΞΕΝΗΣΕ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ , ΠΑΡΑΧΑΡΑΖΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ , ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ Η ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ; ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΣ ΞΕΝΟΦΕΡΤΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ; ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ Η ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΜΑΣ;

ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΙΝΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΓΚΙΟΥΡΑ ΘΕΟΔΩΡΑ , ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ‘’ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ’’ , ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ‘’ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ‘’ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΥΛΩΝΑ.

……………………………………………………….

……………………………………………………….

Ουάσινγκτον – Νάξος , τι σχέση μπορεί να υπάρχει μεταξύ τους ?

Το Μνημείο του Ουάσινγκτον ή μνημείο Ουάσινγκτον (Washington Monument) είναι οβελίσκος στην αμερικανική πρωτεύουσα, την Ουάσινγκτον, ο όποιος κατασκευάστηκε στη μνήμη του πρώτου Αμερικανού προέδρου, του Τζορτζ Ουάσινγκτον. Το μνημείο, κατασκευασμένο από γρανίτη, μάρμαρο και γεύσιο, είναι τόσο η ψηλότερη πέτρινη κατασκευή στον κόσμο, όσο και ο ψηλότερος οβελισκός, με ύψος 169,294 μέτρα.

 Η κατασκευή του μνημείο ξεκίνησε το 1848, αλλά σταμάτησε από το 1854 μέχρι το 1877, και τελικά ολοκληρώθηκε το 1884.

Τι σχέση λοιπόν έχει αυτό το μνημείο με τη Νάξο?

Στο εσωτερικό του μνημείου υπάρχει ανσασερ και στη διαδρομή του ανσασέρ υπάρχουν διάφορες μαρμάρινες πλάκες αφιερωμένες στον ίδιο τον Τζορτζ  Ουάσικτον .

Ανάμεσα στις πλάκες αυτές υπάρχει και μια που λέει

”PRESENTED BY THE GOVERNOR AND COMMUNE OF THE ISLANDS OF PAROS AND NAXOS, GRECIAN ARCHIPELAGO, AUGUST 13 1855
Στον σύνδεδμό εδώ  βλέπουμε και τις υπόλοιπες πλάκες που υπάρχουν στο μνημείο , οι οποίες πέρα από αφιερώματα κάποιων λίγων χωρών δεν έχουν σχέση ούτε με άλλες χώρες και φυσικά με άλλα νησιά . Άραγε τι να συμβολίζει αυτή η αφιέρωση / πλάκα ?

…………………………………………………………………………………………….

ΜΟΝΗ ΟΔΟΣ… ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΥΠΝΙΣΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΘΡΟΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΜΕΛΗ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.”

«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.». ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ.