ΟΛΗ Η “ΕΚΛΕΚΤΗ” ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΣΕ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ 210 ΕΚ. ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΚΗ ΣΥΝ. ΤΡΑΠΕΖΑ

ΕΛΛΑΔΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρεπορτερ Όλη η ελίτ της Πάτρας, τα πιο γερά πορτοφόλια της πόλης, παραπέμπονται σε δίκη για κακουργήματα που διαπράχθηκαν στην Αχαική Συνεταιριστική Τράπεζα, η οποία έκλεισε πριν από, περίπου, 8 χρόνια και καταστράφηκαν χιλιάδες μερισματούχοι καθώς έχασαν τα λεφτά τους.
Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, το οποίο διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για να εκτελεστεί, παραπέμπονται σε δίκη 88 άτομα.
Ο Εισαγγελέας προτείνει την άσκηση ποινικών διώξεων για τα αδικήματα της από κοινού και κατ΄εξακολούθηση κακουργηματικής απιστίας σε βάρος της Αχαϊκής Τράπεζας για ζημιά 209.437.991 ευρώ, της ηθικής αυτουργίας σε εξακολουθητική απάτη, της απάτης, της πλαστογραφίας κ.ά
Οι 88 κατηγορούμενοι είναι : όλα τα μέλη των ΔΣ της Τράπεζας, την επίδικη περίοδο, τα μέλη των ελεγκτικών επιτροπών, επαγγελματικά στελέχη του φορέα, δανειολήπτες, επιχειρηματίες μεγάλης οικονομικής επιφάνειας, πρώην δήμαρχος Πατρέων και πρόεδρος της Τράπεζας πρώην και νυν πρόεδροι του Επιμελητηρίου Αχαΐας, αρκετοί παράγοντες του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου της πόλης.
Με βάση το κατηγορητήριο, δίδονταν δάνεια (ακόμα και σε μέλη του ΔΣ της Τράπεζας) δίχως εγγυήσεις, με αποτέλεσμα η τράπεζα να εμφανίζει ΄΄μαύρη τρύπα΄΄ πάνω από 200 εκ. ευρώ.
Πολλοί από τους κατηγορούμενους εμφανίζονται και σήμερα ως επιφανείς μεγαλοεπιχειρηματίες στην πόλη , ενώ όλοι σχεδόν εξακολουθούν να διατηρούν επιχειρήσεις και να θεωρούνται ισχυροί οικονομικοί παράγοντες.
Αξίζει να αναφερθεί ότι κάποιοι από αυτούς είναι φανερά δηλωμένοι εχθροί του δημάρχου Πελετίδη.
Προεκλογικά χρηματοδότησαν αντιπάλους του Πελετίδη καθώς ήθελαν – και συνεχίζουν – να απαλλαγεί η πόλη από την παρουσία του στο δημαρχιακό θώκο, επειδή δεν μπόρεσαν ποτέ να τον βάλουν ΄΄στο χέρι΄΄.
Δεν ξεχνιέται η δημόσια δήλωση (έγινε σε ευρεία σύσκεψη για το φράγμα Πείρου) του προέδρου της Αχαϊκής και πρώην δημάρχου με τη ΝΔ, ο οποίος προέτρεπε τους εκπροσώπους φορέων να προχωρήσουν στη σύσταση διαδημοτικού φορέα χωρίς τον δήμαρχο Πελετίδη γιατί, όπως είπε, ΄΄στις εκλογές του 2019 ο Πελετίδης δεν θα ξαναβγεί δήμαρχος, σας το υπογράφω, θα τον διώξουμε και θα συνεργαστούμε με το νέο δήμαρχο που θα βγάλουμε΄΄.
Αυτοί είναι που διαφέντευαν τις τύχες της πόλης. Αυτοί που εκπροσωπούν συμφέροντα είναι που πολεμούν τώρα με λύσσα τον Πελετίδη . Γιατί από τον Σεπτέμβριο του 2014 έβαλε φραγμό στα αλισβερίσια τους με το δήμο και το πάρτι έλαβε τέλος!

…………………………………………………………………………