CACTUS LEATHER !! ΔΕΡΜΑ ΑΠΟ ΚΑΚΤΟΥΣ !!! ΟΡΓΑΝΙΚΟ ΥΛΙΚΟ-ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ !!!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΥΓΕΙΑ

Δύο άνδρες δημιούργησαν το δέρμα από τον κάκτο για να σώσουν ζώα και το περιβάλλον

Two Men Created “Leather” From Cactus to Save Animals and the Environment

Ως ένα από τα πιο εμπορεύσιμα προϊόντα στον κόσμο, το δέρμα αποτελεί μέρος μιας ανερχόμενης βιομηχανίας 80 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Όμως, η χρήση ζωικών προϊόντων και σκληρών χημικών προϊόντων καθιστά το δέρμα προβληματικό όχι μόνο για τους ακτιβιστές των δικαιωμάτων των ζώων αλλά και τους περιβαλλοντολόγους. Ευτυχώς, δύο επιχειρηματίες από το Μεξικό έχουν εργαστεί για να βρουν μια δερμάτινη εναλλακτική λύση που δεν είναι μόνο φιλική προς το περιβάλλον, αλλά έχει την εμφάνιση και την αίσθηση του πραγματικού δέρματος. Τι χρησιμοποιούν λοιπόν για να φτιάξουν το δέρμα τους; Η απάντηση μπορεί να σας εκπλήξει.

Ο Adrián López Velarde και ο Marte Cázarez έχουν αναπτύξει μια μέθοδο μετατροπής κάκτων σε ένα vegan δέρμα που φαίνεται τόσο ρεαλιστικό, δεν θα μαντέψατε ποτέ ότι κατασκευάστηκε από αυτό το φυτό της ερήμου. Κάλεσαν το δερμάτινο κάκτο vegan τους Desserto και είναι φτιαγμένο από κάκτους που καλλιεργούνται στη φυτεία τους στην μεξικανική πολιτεία Zacatecas. Ο κάκτος είναι γνωστός για το τραχύ, παχύ δέρμα του, το οποίο το καθιστά την τέλεια υφή για την προσομοίωση του δέρματος των ζώων.

«Η ιδέα της χρήσης αυτής της πρώτης ύλης σχεδιάστηκε επειδή αυτό το φυτό δεν χρειάζεται νερό για να αναπτυχθεί και υπάρχει άφθονο σε όλη τη Δημοκρατία του Μεξικού. Επίσης, συμβολικά, εκπροσωπεί όλους μας Μεξικανούς και όλοι το γνωρίζουν », δήλωσε ο López Velarde. «Εκτός αυτού, για να μπορέσουμε να ενσωματώσουμε αυτό το υλικό σε διάφορες βιομηχανίες, είναι σημαντικό να βασίζουμε σε μια σταθερή, άφθονη προμήθεια πρώτων υλών. Αυτή τη στιγμή έχουμε 2 εκτάρια όπου καλλιεργούμε nopals, καθώς και ικανότητα επέκτασης 40 εκταρίων. Όσον αφορά την παραγωγική ικανότητα, έχουμε 500.000 γραμμικά μέτρα το μήνα. “

Τα ώριμα φύλλα κόβονται από οργανικά φυτά κάκτων, καθαρίζονται, πολτοποιούνται και στη συνέχεια αφήνονται στον ήλιο για να στεγνώσουν για τρεις ημέρες πριν από την επεξεργασία. Στη συνέχεια, μπορεί να βαφτεί φυσικά χρησιμοποιώντας μεθόδους που αναπτύχθηκαν από την Adriano Di Marti, την εταιρεία López Velarde και την Cázarez. Αυτό δημιουργεί vegan δέρμα που είναι πιστοποιημένο βιολογικό και μπορεί να αντέξει σε κανονική χρήση για σχεδόν μια δεκαετία.

Αν αυτό δεν ήταν αρκετό για να σας πείσει, το vegan δέρμα του Adriano Di Marti είναι στο ίδιο επίπεδο, όσον αφορά τις τιμές, με γνήσιο δέρμα. Μέχρι στιγμής, η εταιρεία έχει δημιουργήσει καθίσματα αυτοκινήτων, παπούτσια, τσάντες, ακόμη και ρούχα. Και δεδομένου ότι είναι κατασκευασμένο από οργανικό υλικό, το δέρμα τους αναπνέει, κάτι που συχνά αποτελεί πρόβλημα με συνθετικές εναλλακτικές λύσεις. Σε ένα άλλο πλεονέκτημα για το περιβάλλον, το δέρμα κάκτου είναι μερικώς βιοαποικοδομήσιμο και δεν περιέχει πλαστικό – άλλο πρόβλημα με το συνθετικό δέρμα. Αυτό αποτελεί μια πραγματική εναλλακτική λύση για το δέρμα των ζώων που δεν έχει αρνητικό αντίκτυπο στον πλανήτη.

Το Adriano Di Marti προκάλεσε μια βουτιά όταν έκανε το ντεμπούτο του το 2019 στην πιο σημαντική έκθεση στον κόσμο για τους κατασκευαστές δέρματος, Lineapelle. Η λήψη στο δέρμα κάκτου ήταν εξαιρετικά θετική, με το υλικό να επαινείται για την ευελιξία, την απαλότητα, την αφή και το χρώμα του. Επί του παρόντος, η μάρκα διαπραγματεύεται έργα με σημαντικούς παράγοντες σε μια ποικιλία βιομηχανιών και εργάζεται για να κάνει το υλικό πιο προσβάσιμο σε μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις. Επομένως, προτού το καταλάβετε, ίσως απλά να φορέσετε ένα ζευγάρι δερμάτινα παπούτσια κάκτων.

Το Desserto είναι vegan δέρμα κατασκευασμένο από κάκτους που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει ο,τιδήποτε από πορτοφόλια έως παπούτσια.

Μάθετε περισσότερα για το πώς αυτοί οι επιχειρηματίες ονειρεύτηκαν την ιδέα να μετατρέψουν έναν κάκτο σε δέρμα.

ΠΗΓΗ

…………………………………………………………..