ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΚΙ ΕΥΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 3ΜΗΝΗ-4ΜΗΝΗ Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΝ; (βίντεο)

ΕΛΛΑΔΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ: ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΜΗΝΗ ΚΑΙ ΤΕΤΡΑΜΗΝΗ ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ. ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ Ο ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΓΙΑ 3-4 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ; ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΤΙ;

PRESS RELEASE June 28, 2017

World Bank Launches First-Ever Pandemic Bonds to Support $500 Million Pandemic Emergency Financing Facility

CORONAVIRUS. ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ 2016 ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ WORLD BANK “ΠΑΝΔΗΜΙΚΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ” (;) ! ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΑΥΤΑ ΛΗΓΟΥΝ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 2020 !! ΑΚΟΥΣΤΕ !!!

Η Παγκόσμια Τράπεζα εγκαινιάζει πρώτες πανδημικές ομολογίες για την υποστήριξη χρηματικού μηχανισμού χρηματοδότησης έκτακτης ανάγκης ύψους 500 εκατ. Δολαρίων.

Washington, DC, 28 Ιουνίου 2017 

Η Διεθνής Τράπεζα για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη ( IBRD – WORLD BANK ) ξεκίνησε σήμερα τη διάθεση ειδικών ομολόγων με σκοπό την παροχή οικονομικής στήριξης στον Μηχανισμό Χρηματοδότησης Έκτακτης Ανάγκης (PEF), ένα μηχανισμό που δημιουργήθηκε από την Παγκόσμια Τράπεζα στις αναπτυσσόμενες χώρες που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο μιας πανδημίας.

Αυτό σηματοδοτεί την πρώτη φορά που τα ομόλογα της Παγκόσμιας Τράπεζας χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση προσπαθειών κατά των μολυσματικών ασθενειών και η πρώτη φορά που ο κίνδυνος πανδημίας στις χώρες χαμηλού εισοδήματος μεταφέρεται στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Το PEF θα παράσχει περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια για να καλύψει τις αναπτυσσόμενες χώρες έναντι του κινδύνου εμφάνισης πανδημικών εστιών κατά τα επόμενα πέντε χρόνια, μέσω ενός συνδυασμού ομολόγων και παραγώγων που χρεώνονται σήμερα, ενός ταμείου μετρητών και μελλοντικών δεσμεύσεων από χώρες δωρητές για πρόσθετη κάλυψη.

Η συναλλαγή, που επιτρέπει στην PEF να εξοικονομήσει εκατομμύρια ζωές, υπερκαλύφθηκε κατά 200%, αντανακλώντας μια συντριπτικά θετική υποδοχή από τους επενδυτές και ένα υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης στο νέο χρηματοδοτούμενο από την Παγκόσμια Τράπεζα μέσο. Με τόσο μεγάλη ζήτηση, η Παγκόσμια Τράπεζα ήταν σε θέση να τιμολογήσει τη συναλλαγή αρκετά κάτω από την αρχική καθοδήγηση από την αγορά.

Το συνολικό ποσό του κινδύνου που μεταφέρεται στην αγορά μέσω των ομολόγων και των παραγώγων ανέρχεται σε 425 εκατομμύρια δολάρια.

“Με αυτήν τη νέα εγκατάσταση, έχουμε πάρει ένα βήμα που έχει τη δυνατότητα να σώσει εκατομμύρια ζωές και ολόκληρες οικονομίες από μία από τις μεγαλύτερες συστημικές απειλές που αντιμετωπίζουμε”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Jim Yong Kim. «Απομακρυνόμαστε από τον κύκλο πανικού και παραμέλησης που χαρακτηρίζει τόσο πολύ την προσέγγισή μας στις πανδημίες. Αξιοποιούμε την εμπειρία της κεφαλαιαγοράς μας, την βαθιά κατανόηση του τομέα της υγείας, την εμπειρία μας για την αντιμετώπιση των αναπτυξιακών προκλήσεων και τις ισχυρές σχέσεις μας με τους χορηγούς βοήθειας και τον ασφαλιστικό κλάδο για να εξυπηρετήσουμε τους φτωχότερους ανθρώπους του κόσμου. Αυτό δημιουργεί μια εντελώς νέα αγορά για ασφάλιση πανδημικού κινδύνου. Με βάση τα διδάγματα από την επιδημία Ebola στη Δυτική Αφρική, ο μηχανισμός θα συμβάλει στη βελτίωση της ασφάλειας για όλους. Θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και τις κυβερνήσεις της Ιαπωνίας και της Γερμανίας για την υποστήριξή τους στην έναρξη αυτού του νέου μηχανισμού ».

Η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε τη δημιουργία του PEF τον Μάιο του 2016 στις συνόδους των Υπουργών Οικονομικών των G7 και των Κεντρικών Διοικητών στο Σεντάι της Ιαπωνίας.

Η PEF θα διοχετεύσει γρήγορα χρηματοδότηση σε χώρες που αντιμετωπίζουν σοβαρή εστία ασθένειας με πανδημικό δυναμικό.

Η μοναδική δομή χρηματοδότησής της συνδυάζει χρηματοδότηση από τα ομολογιακά δάνεια που εκδίδονται σήμερα με εξωχρηματιστηριακά παράγωγα που μεταφέρουν τον κίνδυνο έκρηξης πανδημίας σε αντισυμβαλλόμενους παράγωγους.

Η δομή σχεδιάστηκε για να προσελκύσει ένα ευρύτερο, πιο ποικίλο σύνολο επενδυτών.

Το PEF έχει δύο παράθυρα.

Το πρώτο είναι ένα «ασφαλιστικό» παράθυρο με ασφάλιστρα που χρηματοδοτούνται από την Ιαπωνία και τη Γερμανία, τα οποία αποτελούνται από ομόλογα και ανταλλαγές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εκτελούνται σήμερα.

Το δεύτερο είναι ένα παράθυρο «μετρητών», για το οποίο η Γερμανία χορήγησε αρχική χρηματοδότηση ύψους 50 εκατ. Ευρώ.

Το ταμείο θα είναι διαθέσιμο από το 2018 για τη συγκράτηση ασθενειών που ενδέχεται

να μην είναι επιλέξιμες για χρηματοδότηση στο πλαίσιο του ασφαλιστικού παραθύρου.

Τα ομόλογα και τα παράγωγα για το παράθυρο «ασφάλισης» της PEF αναπτύχθηκαν από το Treasury της Παγκόσμιας Τράπεζας σε συνεργασία με τις κορυφαίες αντασφαλιστικές εταιρείες Swiss Re και Munich Re.

Η AIR Worldwide ήταν ο μοναδικός κατασκευαστής μοντέλων, χρησιμοποιώντας το μοντέλο πανδημίας AIR για την παροχή ανάλυσης κινδύνου από ειδικούς. Η Swiss Re Capital Markets είναι ο μοναδικός δρομολογητής για τη συναλλαγή.

Η Swiss Re Capital Markets και η Munich Re είναι οι κοινοί φορείς διαμόρφωσης.

Το Munich Re και η GC Securities, τμήμα της MMC Securities LLC, είναι συνδιοικητές.

Η Swiss Re Capital Markets Limited, η Munich Re και η GC Securities ήταν επίσης συνδιοργανωτές των συναλλαγών επί παραγώγων.

Τα ομόλογα θα εκδοθούν στο πλαίσιο του προγράμματος “κεφάλαιο σε κίνδυνο” του IBRD, επειδή οι επενδυτές φέρουν τον κίνδυνο να χάσουν μέρος ή το σύνολο της επένδυσής τους στο ομόλογο εάν ένα γεγονός επιδημίας ενεργοποιεί πληρωμές σε επιλέξιμες χώρες που καλύπτονται από το PEF.

Το PEF καλύπτει έξι ιούς που είναι πιθανότερο να προκαλέσουν πανδημία. Αυτές περιλαμβάνουν νέους ορθομυξοϊούς (νέους ιούς πανδημίας της γρίπης

Α), Coronaviridae (SARS, MERS), Filoviridae (Ebola, Marburg) και άλλες ζωονοσογόνες ασθένειες (Κριμαίας Κονγκό, κοιλάδα Rift, πυρετός Lassa).

Η χρηματοδότηση της PEF σε επιλέξιμες χώρες θα ενεργοποιηθεί όταν μια εστία φθάσει σε προκαθορισμένα επίπεδα μόλυνσης, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού των θανάτων, η ταχύτητα εξάπλωσης της ασθένειας και εάν η ασθένεια διασχίζει τα διεθνή σύνορα.

Οι προσδιορισμοί για την ενεργοποίηση πραγματοποιούνται με βάση τα διαθέσιμα στο κοινό δεδομένα, όπως αναφέρει η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ).

Οι χώρες που είναι επιλέξιμες για χρηματοδότηση στο πλαίσιο του ασφαλιστικού παραθύρου της PEF είναι μέλη του Διεθνούς Συνδέσμου Αναπτύξεως (IDA), το ίδρυμα του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας που παρέχει ευνοϊκές χρηματοδοτήσεις στις φτωχότερες χώρες του κόσμου.

Η PEF θα διοικείται από ένα διοικητικό όργανο, των οποίων τα μέλη με δικαίωμα ψήφου περιλαμβάνουν την Ιαπωνία και τη Γερμανία.

Ο ΠΟΥ και η Παγκόσμια Τράπεζα λειτουργούν ως μέλη χωρίς δικαίωμα ψήφου.

Η Παγκόσμια Τράπεζα έχει αναπτύξει μερικά από τα πιο καινοτόμα μέσα ασφάλισης κατά της καταστροφής στην αγορά για να βοηθήσει τις αναπτυσσόμενες χώρες να διαχειριστούν τον κίνδυνο.

Τα τελευταία δέκα χρόνια το ίδρυμα εκτέλεσε περίπου 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε συναλλαγές κινδύνου καταστροφών

Κατανομή των πανδημικών ομολόγων του IBRD κατά τύπο επενδυτή
Κατανομή κατά τύπο επενδυτή Class A Class B
Ειδικός επενδυτής κατασχέσεων καταστροφών 61.7% 35.3%
Endowment Προικοδότηση 3.3% 6.3%
Διαχειριστής κεφαλαίου 20.6% 16.3%
Ταμείο συντάξεων 14.4% 42.1%
Κατανομή ανά Τοποθεσία Επενδυτή Class A Class B
US 27.9% 15.0%
Europe 71.8% 82.9%
Bermuda 0.1% 2.1%
Japan 0.2% 0.0%
IBRD Pandemic Bonds Summary Terms and Conditions*
Type of Note Class A Class B
Issuer: International Bank for Reconstruction and Development International Bank for Reconstruction and Development
Trade Date: June 28, 2017 June 28, 2017
Final Size (Bond only)** USD 225 million USD 95 million
Settlement Date: July 7, 2017 July 7, 2017
Scheduled Maturity Date: July 15, 2020 extendable monthly in whole or in part, up to a maximum of 12 months following the Scheduled Maturity Date July 15, 2020 extendable monthly in whole or in part, up to a maximum of 12 months following the Scheduled Maturity Date
Issue Price: 100% 100%
Bond Coupon: 6m USD LIBOR +6.50% 6m USD LIBOR +11.10%
Covered Perils: Flu, Coronavirus Filovirus, Coronavirus, Lassa Fever, Rift Valley Fever and Crimean Congo Hemorrhagic Fever
Redemption Amount: The Notes will not be fully repaid if an event occurs The Notes will not be fully repaid if an event occurs

(*) Ανατρέξτε στο Συμπληρωματικό Ενημερωτικό Δελτίο για λεπτομερή περιγραφή των Όρων και Προϋποθέσεων των ομολογιών, των συναφών κινδύνων όσον αφορά μια επένδυση σε ομόλογα και των σχετικών περιορισμών προσφοράς.

Οποιαδήποτε προσφορά των ομολογιών θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά με βάση το Συμπληρωματικό Ενημερωτικό Δελτίο που καταρτίστηκε από την Παγκόσμια Τράπεζα ή για λογαριασμό της Παγκόσμιας Τράπεζας.

(**) Υπήρξε επιπλέον ποσό ύψους 105 εκατομμυρίων δολαρίων που πραγματοποιήθηκε στην αγορά παραγώγων.

Σχετικά με την Παγκόσμια Τράπεζα

Η Διεθνής Τράπεζα για την Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη (IBRD), με την ονομασία Aaa / AAA (Moody’s / S & P), είναι ένας διεθνής οργανισμός που δημιουργήθηκε το 1944 και το αρχικό μέλος του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Λειτουργεί ως παγκόσμιος αναπτυξιακός συνεταιρισμός που ανήκει σε 189 έθνη.

Παρέχει στα μέλη της υπηρεσίες χρηματοδότησης, εμπειρογνωμοσύνης και συντονισμού, ώστε να επιτύχουν δίκαιη και βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη στις εθνικές τους οικονομίες και να βρουν αποτελεσματικές λύσεις σε πιεστικά περιφερειακά και παγκόσμια οικονομικά και περιβαλλοντικά προβλήματα.

Η Παγκόσμια Τράπεζα έχει δύο κύριους στόχους:

τον τερματισμό της ακραίας φτώχειας και

την προώθηση της κοινής ευημερίας.

Επιδιώκει να τις επιτύχει πρωτίστως με την παροχή δανείων, προϊόντων διαχείρισης κινδύνου και εμπειρογνωμοσύνης σε θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη προς τους δανειοδοτούμενους κυβερνητικούς εταίρους της στις χώρες μεσαίου εισοδήματος και άλλες φερέγγυες χώρες και συντονίζοντας τις απαντήσεις σε περιφερειακές και παγκόσμιες προκλήσεις.

Έχει εκδώσει ομόλογα αειφόρου ανάπτυξης στις διεθνείς κεφαλαιαγορές για 70 χρόνια για να χρηματοδοτήσει τις δραστηριότητές της που έχουν θετικό αντίκτυπο.

Πληροφορίες σχετικά με τα ομόλογα της Διεθνούς Τράπεζας για τους επενδυτές διατίθενται στην ιστοσελίδα του Treasury της Παγκόσμιας Τράπεζας:

www.worldbank.org/debtsecurities

Αποσπάσματα

Ο κ. Christian Mumenthaler, Διευθύνων Σύμβουλος της Swiss Re, δήλωσε:

«Είμαστε πολύ περήφανοι που υποστηρίξαμε την Παγκόσμια Τράπεζα τα τελευταία δυόμισι χρόνια στην προσπάθεια οικοδόμησης ενός καινοτόμου ασφαλιστικού οχήματος για την καλύτερη ανταπόκριση στις επιδημικές εκρήξεις. με εντολή της Παγκόσμιας Τράπεζας να αναπτύξει και να σχεδιάσει το «ασφαλιστικό παράθυρο» της PEF και να οδηγήσει τις προσπάθειες μάρκετινγκ της συναλλαγής στο ρόλο της ως μοναδικού διανομέα για την τοποθέτηση στην αγορά κεφαλαίων.

Η συνδυασμένη δομή των παραγώγων / κεφαλαιαγορών είναι μόνο μία από τις πολλές πρωτοποριακά στοιχεία της συναλλαγής αυτής.

Ανταμώνοντας έναν από τους πιο συστημικούς κινδύνους στον κόσμο, στηρίζει τη δέσμευση της Swiss Re για να καταστεί ο κόσμος πιο ανθεκτικός και η συνεχής ηγετική του θέση στην ασφαλιστική αγορά συνδεδεμένων αξιών ».

Ο κ. Joachim Wenning, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Munich Munich, δήλωσε:

«Η PEF δείχνει πόσο στενή συνεργασία μεταξύ του δημόσιου τομέα και των ασφαλιστών μπορεί να συμβάλει στον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων των καταστροφών στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Η Munich Re είναι υπερήφανη που έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτόν τον προορατικό και αξιόπιστο χρηματοδοτικό μηχανισμό από την αρχή.

Είμαι βέβαιος ότι οι βασικές μας ικανότητες στον τομέα της μοντελοποίησης, αναγνώρισης και διαχείρισης κινδύνων θα προωθήσουν αυτήν την πολύ καλή αιτία – ενισχύοντας την αντοχή των εταιρειών και των κοινωνιών.

Ελπίζουμε πραγματικά ότι η PEF θα αποτελέσει ένα βιώσιμο και αναπόσπαστο μέρος μιας παγκόσμιας αρχιτεκτονικής για την υγεία, ώστε ο πλανήτης μας να είναι πιο ανθεκτικός σε επικίνδυνους επιδημικούς και πανδημικούς κινδύνους».

Ο Peter Hearn, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Guy Carpenter & Co, δήλωσε:

«Η προοπτική της αγνωστικής κεφαλαιοποίησης μας προσφέρει ένα καινοτόμο συνδυασμό καταστροφικών ομολόγων και ανταλλαγών, παρέχοντας στην Παγκόσμια Τράπεζα ένα ευρύ φάσμα οικονομικά αποδοτικών προϊόντων μεταφοράς κινδύνου, Οι μηχανισμοί αυτοί θα ενισχύσουν τη χρηματοδότηση της αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και θα δώσουν στους επενδυτές και στους (επαν) ασφαλιστές της ILS μεγαλύτερη πρόσβαση σε μια μη συσχετιζόμενη κατηγορία κινδύνου και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Παγκόσμια Τράπεζα με την εφαρμογή της τη χρηματοδότησή του.»

πηγηhttps://www.worldbank.org/en/news/press-release/2017/06/28/world-bank-launches-first-ever-pandemic-bonds-to-support-500-million-pandemic-emergency-financing-facility

……………………………………………………………………………………………

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΩΧΡΙΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ.

……………………………………………………………………………………………

https://alfeiospotamos.gr/?s=BRETTON+WOODS&searchsubmit=

……………………………………………………………………………………………

ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑ;; ΟΧΙ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΠΑΝΤΩΣ…

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.”

“Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ”. ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ

“ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.” ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.

«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.». ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ.

ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΜΟΝΗ ΟΔΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΗΤΟΙ… ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΥΠΝΙΣΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΘΡΟΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΜΕΛΗ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

…………………………………………………………………

Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ Η ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΨΙΣΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΦΘΕΡΩΣΗΣ ΟΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΥΤΟΧΘΩΝΑΣ ΙΘΑΓΕΝΗΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!

…………………………………………………………….