ΑΛΒΑΝΙΑ. Προκλητικό ντοκιμαντέρ εναντίον του Ελληνικού Μειονοτικού χωριού Δερβιτσάνη (Βίντεο)

ΕΛΛΑΔΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψυχολογικό πόλεμο από Τούρκους εθνικιστές καταγγέλουν οι κάτοικοι

Νέο εθνικιστικό παραλήρημα από αλβανικούς κύκλους φέρνει στο φως ένα ντοκιμαντέρ, στο οποίο επιχειρούν να αλλοιώσουν τα ελληνικά στοιχεία στο μειονοτικό χωριού Δερβιτσάνη και να ειρωνευτούν τους κατοίκους.

Όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ της Κατερίνας Ρίστα για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ένα μόλις 30λεπτο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Τα χωριά της Αλβανίας», η δημοσιογράφος Νίσα Αγκόλι επιχείρησε να ασκήσει ψυχολογική πίεση στους κατοίκους του μειονοτικού χωριού Δερβιτσάνη, επειδή, όπως λέει, δεν μιλούν Αλβανικά.

Στη συνέχεια, η δημοσιογράφος από την Αλβανία ειρωνεύεται μία ηλικιωμένη γυναίκα και την προτρέπει να πάει πίσω στην Ελλάδα.

«Θεωρούμε το ρεπορτάζ αυτό μια κατάφωρη προσπάθεια στοχοποίησης της Εθνικής Ελληνικής μειονότητας ή δυστυχώς ο ανθελληνισμός πουλάει στην αλβανική δημοσιογραφία», δήλωσε ο πρόεδρος της ένωσης Χειμαριωτών, κ. Θοδωρής Γκούμας.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι του χωριού στο Star , η δημοσιογράφος παρομοίασε το σύμβολο της ορθόδοξης εκκλησίας και του Βυζαντίου με τον Αλβανικό αετό.

Οι χωριανοί της Δερβιτσάνης ζητάνε έστω μια συγγνώμη από τους υπευθύνους της εκπομπής, ενώ ακόμη και αλβανικά μέσα καταδικάζουν τα όσα ειπώθηκαν το εν λόγω ντοκιμαντέρ.
Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ’ την Βόρειο Ήπειρο…

……………….

Χυδαία επίθεση αλβανικού τηλεοπτικού σταθμού κατά της Ε.Ε.Μ.

Με μια άκρως επιθετική και αισχρή συμπεριφορά γνωστό τηλεοπτικό κανάλι της Αλβανίας, σε σχετική του εκπομπή εξαπέλυσε επίθεση κατά των Ελλήνων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην αλβανική επικράτεια, με επίκεντρο τη Δερβιτσάνη, το μεγαλύτερο χωριό του Δήμου Δρόπολης στην περιφέρεια Αργυροκάστρου.

Η «δημοσιογράφος» μη σεβόμενη ούτε τα στοιχειώδη της δημοσιογραφικής συμπεριφοράς, χαρακτήρισε τους Έλληνες κατοίκους του χωριού, ως «αρνητές στην ομιλία της Αλβανικής» καθώς όπως έκρινε η ίδια: «Γνωρίζουν την Αλβανική, αλλά την απορρίπτουν για κάποιον ανεξήγητο λόγο!» Ενώ η αναφορά της συνεχίζει και στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, όπου και συμφωνεί σε σχόλια φίλου της, που θέλει τους Έλληνες της Μειονότητας, «φοβισμένους και πουλημένους για το ελληνικό επίδομα των 300 Ε».

Επιπλέον κατά την παραμονή της στο χωριό συνέχιζε να «ανακρίνει» γριές και γέρους, οι οποίοι και ενώ της είπανε πως η αλβανική γλώσσα χρησιμοποιείται όταν είναι απαραίτητο και όταν οι κάτοικοι έρχονται σε επαφή με την επίσημη πολιτεία, αλλά και τους αλλοεθνείς Αλβανούς επισκέπτες.

Παρά τα όσα της είπανε, η ίδια θεώρησε πως ο βυζαντινός αετός στην Εκκλησιά του χωριού αποτελεί σύμβολο παράξενο για ένα χωριό όπου «δε θέλει» να ομιλήσει τη γλώσσα της Αλβανικής Δημοκρατίας και πιθανόν να θεωρεί το σύμβολο του αετού ως μοναδικό προνόμιο της Αλβανίας. Η εν λόγω εκπομπή όπως πολύ εύκολα διαφαίνεται, έχει εγείρει σειρά από άρθρα υπέρ και κατά της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, με πλήθος «πατριωτών» του διαδικτύου, να καταριέται και να θέλει τη μετοίκηση των αυτοχθόνων Ελλήνων της χώρας, στην Ελλάδα.

Σχετικές επιθέσεις όλο και πληθαίνουν τελευταία, παρά την προεδρία της Αλβανίας στον Ο.Α.Σ.Ε. και ενόψει της γενικής απογραφής του πληθυσμού στη χώρα. Μην ξεχνάμε όμως πως η συνέχιση στη χρήση τέτοιων μεθόδων συμπεριφοράς όλο και περισσότερο τρέφει και θα τρέφει το μίσος και το φόβο στη μεγαλύτερη εθνική μειονότητα σε όλη την επικράτεια. Ενώ μέχρι στιγμής κανένας επίσημος φορέας εκ μέρους των Ελλήνων, δεν έχει λάβει μια επίσημη θέση σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.
Ίδωμεν λοιπόν τι μας επιφυλάσσει το μέλλον…
Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ’ την Βόρειο Ήπειρο

…………………………………………………………..

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ…

Βόρεια Ήπειρος Ο όρος Βόρειος Ήπειρος χρησιμοποιήθηκε επίσημα για πρώτη φορά στις 17 Μαΐου 1914 με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας, προσδιορίζοντας το αυτόνομο κράτος που δημιουργήθηκε στην περιοχή. Παρόλο που το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας δεν αναιρέθηκε ποτέ από κάποια μεταγενέστερη συνθήκη, μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

……………….

ΝΗΣΟΣ ΣΑΣΩΝ Το 1864 παραχωρήθηκε τυπικά στην Ελλάδα ως παράρτημα των Ιονίων νήσων και ενός από τα Διαπόντια νησιά, όμως η Ελλάδα δεν άσκησε κυριαρχικά δικαιώματα. Η προσάρτηση του νησιού έγινε το 1912 κατά τον Α´ Βαλκανικό πόλεμο από άγημα του ελληνικού πολεμικού ναυτικού. Εκκενώθηκε από την Ελλάδα ωστόσο το 1914 κατόπιν πιέσεων της Ιταλίας και της Αυστροουγγαρίας και παραχωρήθηκε στην Αλβανία με τον Νόμο 272/1914 (ΦΕΚ 151/Α΄/7-6-1914) ο οποίος ήταν απόρροια του πρωτοκόλλου της Φλωρεντίας. Η Αλβανία τελικά παραχώρησε τη Σάσωνα στην Ιταλία στις 2 Σεπτεμβρίου 1920, η οποία εγκατέστησε ναυτική βάση στο νησί το 1939, ενώ η αλβανική κυριαρχία επί της Σάσωνας αποκαταστάθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 1947, στα πλαίσια των μεθοριακών μεταβολών μετά τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Για αρκετά χρόνια έπειτα, η Σάσων αποτέλεσε σοβιετική στρατιωτική βάση στη Μεσόγειο, μετά από συμφωνία της αλβανικής κομμουνιστικής κυβέρνησης με τη Σοβιετική Ένωση.

ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΟΤΙ ΑΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΜΑΣ ΧΩΡΑ ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ…

ΟΙ ΧΑΖΑΡΟΕΒΡΑΙΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ

ΜΗΠΩΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟ 1990 ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΘΡΥΛΙΚΗ Μ.Ο.Μ.Α. ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΔΩΡΟ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ… ΚΙ ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΑΡΧΗΣΕ Η ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΗ ΑΛΒΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΣ…

…………………….

ΟΙ ΝΗΣΙΔΕΣ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΣ ! ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΤΗΝ “KARAADA” ΣΤΗΝ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΙΜΕΝΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΕΚΟΒΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ !!! ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ ΝΗΣΙΔΕΣ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΝ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΜΙΕΣ !!!

………………………………………………………………………………..