Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΕΥ ΖΗΝ 25/7/2901 (απομαγνητοφώνηση ομάδα ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ)

ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ 25-7-2017 ΣΤΟ ΕΥ ΖΗΝ

ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Κυρίες και κύριοι, αγαπητοί μου τηλεθεατές, όπως προμηνύσαμε κι όπως πάντα κρατάμε τις υποσχέσεις μας, είμαστε έτοιμοι για μια συνέντευξη που εκ των πραγμάτων θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον γιατί θα κάνουμε κουβέντα για εκείνο τον Πολιτικό Φορέα που τελεί υπό πλήρη παρεξήγηση γιατί έτσι προφανώς το αποφάσισε ένα σύστημα που όταν διαπιστώνει αντιπάλους, βρίσκει για τον καθένα ξεχωριστά μια ειδική συνταγή, τις περισσότερες φορές φαρμακερή και κυρίως ανερμήνευτη.

Εμείς λοιπόν επειδή γνωρίζουμε τον συνταγματικό μας ρόλο, ερχόμαστε εδώ δημοσιογραφικά για να θέσουμε ερωτήματα και να μάθουμε περισσότερες αλήθειες, αλήθειες που εκ των πραγμάτων σας αξίζουν.

Κοντά μας για τον λόγο αυτό βρίσκεται ο Γενικός Γραμματέας της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, ο φίλτατος Βασίλης Θεοδωρόπουλος καλωσόρισες στην Κατερίνη. Θα ήθελα να συμπληρώσω ότι αυτή η συζήτηση πραγματοποιείται στον πολύ φιλόξενο χώρο του ξενοδοχείου Ορφέας στο κέντρο της πόλης μας.

Χαίρομαι πολύ γιατί μετά από χρόνια βρίσκομαι σε αυτή την θέση που ουσιαστικά ξεκίνησα, όταν εμφανιστήκατε σαν Πολιτικός Φορέας. Είμαι από εκείνους που ελπίζω να κατέχω αυτή την πρωτιά έκανε τις πιο μακροσκελείς συζητήσεις τότε με τον Αρτέμη τον Σώρρα.

Νομίζω ότι ήταν τρεις τηλεοπτικές από την ίδια συχνότητα, από το ΕΥ ΖΗΝ και κάπου στο ραδιόφωνο. Μεγάλες κουβέντες τότε, πολλές ώρες και αυτό το λέω για να γνωρίζουν οι τηλεθεατές και εσύ, γιατί τώρα γνωριζόμαστε, ότι έχω άποψη. Έχω κάνει πολύ κουβέντα από κοντά γιατί με ενδιέφεραν και κυρίως επειδή αντιλαμβανόμουν ότι είχαν εξαιρετικό ενδιαφέρον για τον κόσμο, έναν κόσμο που είναι βρισκόμενος σε ελεύθερη πτώση ακόμη, το «μπαμ» είναι που περιμένουμε να ακούσουμε, πώς θα ακουστεί αυτό που έχει να κάνει με την πτώση της κοινωνίας και καλό είναι να κάνουμε αυτή την κουβέντα, όπως προμηνύσαμε, μήπως φωτίσουμε περισσότερο τα πράγματα, γιατί έχουν φροντίσει αυτοί κυριολεκτικά που κυβερνούν αυτό το τόπο τα τελευταία τα λεγόμενα μνημονιακά χρόνια να επικρατήσει σχεδόν πλήρες σκοτάδι.

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ θα έλεγα ότι το θέμα πάει πιο παλιά και υπήρξε μια διαδικασία που έχει φέρει όλο το πολιτικό σύστημα να συνάδει προς αυτά τα γεγονότα που βλέπουμε σήμερα και βέβαια η κατάληξη από όλο αυτό το περιβάλλον που βλέπουμε δεν θα έχει ευοίωνα αποτελέσματα.

Αυτό σημαίνει ότι ζούμε πραγματικά όπως είπε Ευγένιε, σε μια ελεύθερη πτώση. Όλο και περισσότερο απαξιώνεται η θέση της Ελληνικής κοινωνίας, συνεχώς βρίσκεται σε χειρότερη θέση και όλα αυτά σε μια εικονική πραγματικότητα.

Γιατί άμα κάτσουμε να συζητήσουμε θα δούμε ότι όλα αυτά που γίνονται, δεν έχουν καμία λογική, στηρίζονται σε υποθέσεις, και είναι στηριγμένα πάνω σε ένα τραπεζικό σύστημα. Ουσιαστικά, το πολιτικό σύστημα εξυπηρετεί κάποιο οικονομικό μοντέλο και το οικονομικό μοντέλο που εξυπηρετεί είναι αυτό που εξυπηρετεί οπωσδήποτε το κεφάλαιο και βλέπουμε μια τελείως εμφανή κατάσταση.

Βλέπουμε την υπερδύναμη που αναδύεται σήμερα, η οποία έχει στα σπλάχνα της δύο συστήματα τα οποία λειτουργούν με άκρατο τρόπο.

Υπάρχει ένα κομμουνιστικό σύστημα και ένα καπιταλιστικό τα οποία λειτουργούν μαζί μια χαρά και αυτό το οποίο λειτουργεί είναι οπωσδήποτε κεφαλαιοκρατικό, ενισχύει τις θέσεις του κεφαλαίου, απαξιώνοντας την ζωή του ανθρώπου. Γύρω μας βλέπουμε ότι όλα αυτά τα πολιτικο-οικονομικά συστήματα είναι απαξιωμένα από μόνα τους, γιατί είναι ανύπαρκτα και μέθοδοι αιχμαλωσίας των ανθρώπων.

Και μέσα από αυτά τα συστήματα, οι άνθρωποι εγκλωβίζονται και αιχμαλωτίζονται και περνούν τα σχέδια τους κάποιοι επικυρίαρχοι μέσα από αυτά τα οικονομικά συστήματα εις βάρος της κοινωνίας και του λαού.

Ε. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Επειδή εγώ έχω κατηγορηθεί ως μέγας συνωμοσιολόγος δεν πτοούμαι όμως γιατί καταλαβαίνω πλέον ότι η αλήθεια δεν λέγεται γιατί υπάρχουν όπως έλεγες εμφανείς λόγοι, ψάχνω εκεί όπου υπάρχει συνωμοσιολογία για να βρω λίγη περισσότερη αλήθεια.

Μένω λοιπόν σε αυτό που άκουσα εκ στόματος σου ότι είναι το λεγόμενο συνωμοσιολογικό, το πώς περίπου προσδιορίζονται τα πράγματα αυτά που ισχύουν και λειτουργούν. Δυστυχώς, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι ένας εφιάλτης, ένα όνειρο που κάποια στιγμή όταν ξημερώσει θα φύγει, αν δεν είχαμε αυτά τα τραγικά αποτελέσματα εις βάρος των Ελλήνων.

Αν έλειπαν τα αποτελέσματα θα μπορούσε κάλλιστα κάποιος να πει ότι εδώ έχουμε ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας, μιας ταινίας ενός διεστραμμένου ίσως σκηνοθέτη και παραγωγού και τίποτα παραπάνω. Όμως δεν είναι έτσι. Έρχομαι στο διαταύτα που έχει να κάνει με την πολιτική παρουσία της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.

Η διαδρομή είναι γνωστή. Ξαφνικά, εμφανίστηκε ο Αρτέμης Σώρρας μιλώντας πρωτίστως για κάποια τεράστια ποσά. Βεβαίωνε τον ελληνικό λαό ότι υπάρχουν, ότι προέρχονται από το λεγόμενο καταπίστευμα και κάποια στιγμή θα μπορούσε με πολιτικούς λόγους να έρθει αυτό το τεράστιο ποσό και να λύσει σχεδόν μαγικά όλα τα οικονομικά προβλήματα που θα είχε η ελληνική κοινωνία μέχρι τότε.

Ξαφνικά, ενώ αφέθηκε το σύστημα Σώρρα να διαχειρίζεται τα του οίκου του, δεν τον ενόχλησε κανένας, ξαφνικά, βλέπουμε με μια περίεργη μανία ένα ολόκληρο σύστημα να διώκει τον Σώρρα και τους συν αυτώ.

Προσπαθώ να το περιγράψω ως μια γενική εικόνα για να προσδιορίσω την διαδρομή. Τι ακριβώς μπορούμε σήμερα να προσθέσουμε σε εκείνα τα στοιχεία, ότι δηλαδή υπήρχαν τα 600 δις και τους τρόπους τους μάθαμε, γιατί ρωτήσαμε πολύ και χωρίς να καταλαβαίνουμε τα περισσότερα, σήμερα καταλαβαίνουμε ότι αυτά τα χρήματα θα μπορέσουν να διεκδικηθούν κι ότι είναι υπαρκτά. Κι είπαμε τότε ότι έγινε λάθος διαχείριση ή σκόπιμα, ή επειδή ούτε κι ο Αρτέμης Σώρρας γνώριζε πώς έπρεπε να το διαχειριστεί.

Θέλω λοιπόν να ξεκινήσουμε από εκεί, να δούμε τις νέες εκτιμήσεις που έχετε ως Φορέας, τι ακριβώς μπορούμε να ξαναπούμε για εκείνον τον πρόλογο και σιγά-σιγά να έρθουμε στο δια ταύτα.

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ θα το πήγαινα πιο βαθειά το θέμα. Ο Αρτέμης Σώρρας κατέθεσε τα 600 δις και τα κατέθεσε όσο πιο επίσημα γίνεται, τα κατέθεσε…

Ε. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Ήταν ο σωστός τρόπος αυτός; Αυτό ρωτάω και το ρωτάει κι ο κόσμος.

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ο νόμιμος τρόπος, δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Ε. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: όχι, εννοώ, υπήρχε πραγματική δυνατότητα να διαχειριστούν αυτά τα ποσά, σύμφωνα με τους νόμους που διέπουν το λεγόμενο καταπίστευμα, οι πολιτικοί; Είναι ένα ερώτημα το οποίο δεν απαντήθηκε; Γιατί πήγε στους πολιτικούς;

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Πού να πήγαινε, αλλά ας τα βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Ουσιαστικά, με την ψήφο μας, δίνουμε σε κάποιους την διοίκηση, τους δίνουμε την εξουσία για να μπορούν να αποφασίζουν…και εδώ είναι ένα μεγάλο ερώτημα το πώς πρέπει να γίνεται αυτό και θα ήθελα να το συζητήσουμε αργότερα. Αυτή την στιγμή με την ψήφο μας τους δίνουμε τις ζωές μας. Υπάρχει ένα σύνταγμα, ένας νόμος που όταν θέλεις να κάνεις κάτι, σε καθοδηγεί πώς πρέπει να το κάνεις.

Πηγαίνεις λοιπόν στους θεσμούς. Κτυπάς την πόρτα και τους λες «κύριοι, έχω υπέρ της Κυρίαρχης Ελληνικής Δημοκρατίας, αυτά τα χρήματα». Το θέμα είναι ότι αφού δίνεις ορισμένα αξιόγραφα, ό,τι είναι αυτά και τα δίνεις επίσημα, ο πρώτος ελεγκτικός μηχανισμός ο οποίος καλείται και σύμφωνα με τον νόμο περί ξεπλύματος μαύρου χρήματος, που είναι πολύ αυστηρός γιατί με αυτόν ελέγχουν υποτίθεται την τρομοκρατία, οφείλει το τραπεζικό ίδρυμα που είναι υπεύθυνο για την οικονομική πολιτική, ή την χρηματική πολιτική ή την δανειακή πολιτική να ελέγξει σύμφωνα με τον νόμο 3691 αυτά που δίνεις εσύ ως χρήματα.

Ε. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτός ο μηχανισμός είναι η Τράπεζα Ελλάδας; Για να ξέρουμε τι ακριβώς ονομάζουμε!

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Βέβαια! Από την στιγμή λοιπόν που καταθέτεις επίσημα και αυτό έγινε στο Υπουργείο Οικονομικών από τον Αρτέμη Σώρρα και με αριθμό πρωτοκόλλου τον Οκτώβριο του 2012, το Υπουργείο Οικονομικών δίνει τον φάκελο προς έλεγχο στην Τράπεζα της Ελλάδος, στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Έπρεπε λοιπόν τουλάχιστον εκ θεσμικού ρόλου η Τράπεζα Ελλάδος να έχει ελέγξει με προθεσμία 48 ωρών τα περιουσιακά στοιχεία αυτά. Εάν ήταν πλαστά, δεν είναι στην δυνητική της δυνατότητα αν θα πράξει κάτι ή όχι. Υπάρχει εντολή νομική ότι πρέπει να κάνει καταγγελία ότι πρόκειται περί πλαστών εγγράφων και όφειλε να καταγγείλει αυτή την υπόθεση στις διωκτικές αρχές κι ο Σώρρας να είχε συλληφθεί από το 2012.

Έχουμε στην γειτονική μας χώρα, στην Ιταλία…

Ε. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Για να το λιανίσω περισσότερο, θα έπρεπε από την στιγμή που γνώριζαν οι αρμόδιες υπηρεσίες ότι έχουν πλαστά έγγραφα, μια προσπάθεια εξαπάτησης των μηχανισμών, άρα και της κοινωνίας, να κινηθούν αυτεπάγγελτα οι διαδικασίες… είναι προφανές αυτό. Δεν χρειάζεται να ξέρουμε τον νόμο. Αν εγώ αύριο θα κάνω ένα κακούργημα, γιατί στην προκειμένη είναι κακούργημα, που έχει να κάνει με την διαχείριση μαύρου χρήματος που δεν αποδεικνύεται τότε εννοείται ότι θα τρέξουν αμέσως κοντά μου.

Αυτό δεν συνέβη βέβαια στην πρώτη φάση.

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Πήγαινε στην τράπεζα μια πλαστή επιταγή δεν θα βγεις έξω. Θα κλείσει η πόρτα και θα έρθει η ασφάλεια σε συλλάβει.

Ε. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Συμφωνώ μαζί σου, αυτό θα συμβεί. Θέλω να σε ρωτήσω τώρα κάτι διπλό γιατί δεν το έπραξαν τότε και γιατί έδωσαν χρόνο στον Αρτέμη τον Σώρρα, ήταν τόσο ηττοπαθές το σύστημα για να τον αρπάξει, ή του έδωσε χρόνο που ευνοούσε τελικά αυτούς τους ίδιους; Ή τελικά, δεν είχε πραγματικά τις δυνατότητες να τον αφοπλίσει. Θέλω να ξέρω ακριβώς τι έχει συμβεί. Τι ακριβώς έγινε και για ποιο λόγο δεν αντέδρασε το σύστημα και το έκανε μετά από 5 χρόνια;

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό έγινε το 2012 και όφειλε η Τράπεζα της Ελλάδος να ενεργήσει αν πρόκειται για ψευδών, πλαστών, μη πραγματικών χρεογράφων, όπως είχε ενεργήσει στην γειτονική μας χώρα όταν παρουσιάστηκαν κάτι αμερικάνικα ομόλογα, και μέσα σε μια βδομάδα τους είχαν κάνει όλους πακέτο και τους είχαν συλλάβει.

Και μάλιστα αυτά τα ομόλογα στην Ιταλία δεν είχαν δοθεί επίσημα, είχαν μπει σε ένα fund στην Ελβετία για να μπορέσουν να περάσουν στο σύστημα και να χρησιμοποιηθούν. Κι όμως, βλέπουμε ότι σε ένα πολύ μικρό διάστημα, αυτή η κίνηση αποκαλύφθηκε και συνελήφθησαν. Συνελήφθησαν όλοι αυτοί που διέπραξαν την απάτη. Εδώ, δεν υπήρξε κάτι τέτοιο κι όχι μόνο αυτό…

Ε. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Να σε διακόψω λίγο. Προσωπικά, συμμετείχα σε μια διαδικασία που είχε απόλυτη συνάφεια με το θέμα που συζητάμε. Τότε, ως μέλος του εθνικού συμβουλίου των ανεξάρτητων ελλήνων τότε, ήμουν εγώ εκείνος που το έφερα στο εθνικό συμβούλιο. Ήταν σεπτέμβρης του 2012 και ρώτησα τι συμβαίνει με αυτόν τον Σώρρα, γιατί ρωτούσε η κοινωνία!

Και η απάντηση που πήρα ήταν: «Αφήνουμε το θέμα για τις καλένδες» δηλαδή, ότι «δεν το συζητάμε σε αυτή την φάση». Δηλαδή, ρωτάει ο κόσμος, αλλά εμείς δεν έχουμε να του δώσουμε καμία απάντηση. Αυτό το καταθέτω συμπληρωματικά για να δείξω και τον τρόπο που το αντιμετώπιζαν τότε εκείνοι που ήταν στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Μα, αυτό ήταν το θέμα όχι μόνο στο ελληνικό κοινοβούλιο, αλλά σε όλη την ελληνική κοινωνία, γιατί βλέπουμε έναν άνθρωπο που καταθέτει υπέρ της Κυρίαρχης Ελληνικής Δημοκρατίας, γίνεται αυτό με το πιο επίσημο τρόπο και δεν μιλάει κανένας να αποδείξει αν είναι υπαρκτά ή όχι. Εδώ υπάρχει πρόβλημα, γιατί αν είναι υπαρκτά και δεν τα χρησιμοποιείς, σημαίνει ότι συνυπογράφεις σε αυτό που γίνεται σήμερα στην χώρα μας, στις δανειακές συμβάσεις, στα μνημόνια και αυτό είναι τελείως εγκληματικό γιατί ενώ είχες την δυνατότητα να το αποτρέψεις, βοήθησες να έρθει η κατάσταση μέχρι εδώ.

Από την άλλη μεριά, μετά από έναν χρόνο το 2013, μετά από λίγους μήνες για την ακρίβεια, ήρθε στο ακροατήριο μετά από μηνυτήρια αναφορά του βουλευτή Άδωνη Γεωργιάδη, ο Σώρρας να απολογηθεί για αυτά τα 600 δις και υπήρξε απόφαση η οποία είναι η 67650 /23 που πιστοποιούσε ότι πραγματικά, τα χρήματα υπάρχουν, όπως λέει και η απόφαση ότι «μετά την ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε ότι ο πρώτος των κατηγορουμένων τυγχάνει κάτοχος ανέγκλητου πληρεξούσιου αυτού του ποσού». Έτσι γράφει η απόφαση.

Από εκεί και πέρα, όταν ακούς αυτά τα πράγματα, καταλαβαίνεις ότι εδώ κάτι γίνεται. Για να ανιχνεύσουμε το περιβάλλον για να δούμε τι ακριβώς γίνεται, πρέπει να πάρουμε κάποιες παραμέτρους. Διαβάζοντας το μνημόνιο βλέπουμε ότι το χρέος το ελληνικό, δεν μπορεί κανείς να το αποπληρώσει πάρα μόνο οι Έλληνες πολίτες μέσω των φορολογικών διαδικασιών.

Εάν θα έρθει κάποιος ο οποίος έχει τα χρήματα, κινέζος, ρώσος, οποιοσδήποτε να έρθει, δεν μπορεί να το πληρώσει. Ο μόνος που μπορεί να το πληρώσει είναι ένας Έλληνας στην Ελλάδα τα χρήματα αυτά που ουσιαστικά, ξέρουν ότι δεν υπάρχει κανένας τέτοιος

Ε. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Για αυτό, κατά την άποψη σου, τίθεται αυτός ο όρος; Ότι δεν υπάρχει στην Ελλάδα από κανέναν τέτοια δυνατότητα;

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ αν ήμουν πιστωτής, θα ήθελα τα λεφτά μου πίσω και θα τα έπαιρνα από οποιονδήποτε μου τα έδινε. Το να γράφεις όρους ότι τα χρήματα τα θέλω μόνο με αυτόν τον τρόπο, σημαίνει ότι δεν έχεις οικονομικό πρόβλημα. Σημαίνει ότι δεν είναι σκοπός τα χρήματα, δεν είναι το θέμα σου τα χρήματα που θεωρείς ότι είναι δάνειο. Πάει κάπου αλλού. Προχωράει παρά πέρα αυτή η κατάσταση. Κι αν ανιχνεύσουμε περισσότερο το περιβάλλον, όλοι ακόμα και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και παλιότερα επί ΠΑΣΟΚ, είχαν βγάλει ένα θέμα σχετικά με ένα κατοχικό δάνειο το οποίο χρωστούν οι Γερμανοί.

Και κάθομαι και σκέφτομαι με όλα αυτά που διαβάζω ότι προτού μπουν οι Γερμανοί, φορτώσαμε όλον τον χρυσό σε ένα καράβι από την Τράπεζα της Ελλάδος, το οποίο ταξίδεψε μέσω Αιγύπτου και πήγε στην Νότια Αφρική και από εκεί κατέληξε στον Λονδίνο. Όλος ο χρυσός ο ελληνικός φυγαδεύτηκε και δεν γύρισε ποτέ πίσω και τον κράτησαν οι τραπεζίτες. Τα συναλλαγματικά αποθέματα που είχαμε για τις εμπορικές συναλλαγές φορτώθηκαν πάλι σε ένα καράβι το οποίο βούλιαξε. Ουσιαστικά, στην Ελλάδα δεν έχει μείνει τίποτα. Έρχονται οι Γερμανοί κατάσχουν τα πάντα, αρχίζει η γερμανική κατοχή και ξαφνικά το 1942 συνάπτουμε ένα δάνειο υπέρ της Γερμανίας, το οποίο διαβάζω ότι είναι περίπου 400.000.000 δολάρια. Εμείς, πριν από 10 χρόνια, πτωχεύσαμε επί Βενιζέλου στην Τρίτη επίσημη πτώχευση μας για 50.000.000 δολάρια. Έχει περάσει ένας μεσοπόλεμος, η Ελλάδα είναι σε άθλια κατάσταση, έρχεται ο Μεταξάς και από εκεί που δεν μπορούμε να στυλωθούμε στα πόδια μας γιατί είμαστε ακόμα υπό πτώχευση από το 1932, ξαφνικά μετά από 10 χρόνια δανείζουμε τους Γερμανούς 400 εκατομμύρια.

Τι γίνεται εδώ πέρα; Σημαίνει ότι όλα αυτά…

Ε. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Επειδή τώρα τα λες σε επίπεδο χρόνου έχει μεσολαβήσει βέβαια σύμφωνα πάντα με τις γραφές της ιστορίας, κατ ‘εξαίρεση μια θετικότερη πολιτική ενός Μεταξά. Ας το πούμε διαφορετική αντιμετώπιση γιατί είχε να κάνει και τότε με την οικονομική κατάρρευση.

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Μπορούμε να αναλύσουμε την «θετικότερη αντιμετώπιση» επί Μεταξά. Το θέμα είναι ότι η Ελλάδα ότι πτώχευσε πριν 10 χρόνια και έχει φυγαδεύσει ο,τιδήποτε χρυσό και πλούτο έχει στο εξωτερικό, δεν είναι δυνατόν να δανείζει στην Γερμανία, δεν έχει να το κάνει αυτό.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια χρηματική διακίνηση…

Ε. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Ότι από τότε, κατά την άποψη σου, στήνεται ένα σχέδιο το οποίο αφορά στο μέλλον…

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν αφορά την Ελλάδα, αφορά γενικότερα ένα τραπεζικό σύστημα το οποίο είναι εξουσιαστικό. Εδώ θα ήθελα σε παρένθεση, γιατί ουσιαστικά σήμερα αυτοί που προβάλλουν τις σκληρές τους απαιτήσεις κατά της Ελλάδος, φαίνεται να είναι οι Γερμανοί.

Ε. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Επειδή θα ανοίξουμε κουβέντα για τους γερμανούς, δεν είναι τυχαίο που όλη η ελληνική κοινωνία από τον ψυχόκοσμο της είναι απέναντι σε αυτή την δύναμη, ελάχιστοι είναι αυτοί που επιμένουν ότι οι Γερμανοί λειτουργούν ως προς την πολιτική που εφαρμόζουν, σωστά, τουλάχιστον απέναντι σε εμάς.

ΜΕΡΟΣ Β’ ΕΥ ΖΗΝ

Είμαστε πάντα μέσα σε ένα υπέροχο χώρο στο κέντρο της Κατερίνης, της γενέτειρας πόλης. Δίπλα μου βρίσκεται για πρώτη φορά και σήμερα έγινε και η γνωριμία, ο Βασίλης Θεοδωρόπουλος Γ. Γραμματέας του Πολιτικού Φορέα της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ. Τα γνωστά που ξεκινούν με τον Αρτέμη Σώρρα, έναν Αρτέμη Σώρρα, που δεν ξέρω πόσοι, αλλά κάποιοι τον ψάχνουμε για να δούμε τι τελικά θα προστεθεί σε αυτό το παζλ για να έχουμε ένα ολοκληρωμένο τοπίο, για να έχουμε περισσότερες αλήθειες κι ερωτήματα που έχουν μείνει αναπάντητα μέχρι στιγμής.

Γι αυτό λοιπόν σκέφτηκα ότι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία ευρισκόμενος εδώ με τον Β. Θεοδωρόπουλο να ανοίξουμε μια κουβέντα γύρω από την ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.

Αναφέρθηκες στην Γερμανία…να θεωρήσω ότι είναι εκείνοι που έχουν σηκώσει όλο αυτό το φορτίο για δικά τους πάντα συμφέροντα;

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Αναφέρθηκα στην Γερμανία. Δεν ξέρω ποια είναι τα συμφέροντα τους ή αν υπάρχουν δικά τους ή κάποιων άλλων συμφέροντα. Εγώ για να φτάσω στο σήμερα και να πω ουσιαστικά, ποιο ήταν αυτό που έκανε ο Αρτέμης Σώρρας και τι είναι αυτό το οποίο γίνεται τώρα, ποιο είναι, θα μιλήσω πολύ γρήγορα για την Γερμανία.

Α΄Παγκόσμιος Πόλεμος. Χάνει τον πόλεμο η Γερμανία. Υπάρχει μια αποζημίωση πολεμική η οποία φτάνει τους 100.000 τόνους χρυσό. Αδυνατεί η Γερμανία να το πληρώσει. Υπάρχει ένας μεσοπόλεμος. Όχι μόνο δεν πληρώνει η Γερμανία με το πρόσχημα ότι αν σφίξουν πιο πολύ τα πράγματα για τον λαό, θα έρθουν οι κομμουνιστές και εκεί. Παίρνει την ανοχή της Διεθνούς Κοινότητας και αρχίζει η Δημοκρατία της Βαϋμάρης να παίρνει δάνεια.

Ξεκινάει πάλι μια εκβιομηχάνιση, μια λειτουργία, αλλά κι αυτή ουσιαστικά πτωχεύει και έρχεται ένας Χίτλερ που παίρνει τεράστια κεφάλαια από τους τραπεζίτες και στήνει αυτή την πολεμική μηχανή.

Τέλος του Β’Παγκοσμίου Πολέμου, κατεστραμμένη η Γερμανία. Ποτέ δεν πλήρωσε ποτέ αποζημιώσεις και πλήρωσε μόνο 30% το εξωτερικό χρέος που δημιούργησε η Δημοκρατία της Βαϋμάρης και είναι μια Γερμανία σήμερα η οποία υποτίθεται είναι η οικονομική αρχηγός της Ευρώπης και μέσα από την οικονομική αρχηγία ουσιαστικά περνάει και την πολιτική την οποία επιβάλλει και η Γερμανία δεν έχει υπογράψει ποτέ συνθήκη ειρήνης. Βρίσκεται ακόμα σε εμπόλεμη κατάσταση που σημαίνει ότι είναι υπό κατοχή ακόμα. Η Γερμανία ουσιαστικά δεν έχει σύνταγμα. Αν ρωτήσετε ποιο σύνταγμα έχουν οι γερμανοί, του Χίτλερ ή της Βαϋμάρης, ουσιαστικά δεν ξέρουν γιατί υπάρχει ένας βασικός νόμος που λέγεται ……….. που είναι μόνο προσωρινός και είναι μόνο για μετά από ένα πόλεμο για να μπορέσει το κράτος να βάλει μια τάξη. Μετά όμως πηγαίνεις οπωσδήποτε σε μια συντακτική βουλή κι έχεις ένα σύνταγμα. Στην Γερμανία, δεν υπάρχει σύνταγμα που σημαίνει ότι αυτή την στιγμή η Γερμανία, εφόσον είναι υπό κατοχή και εφόσον δεν έχει την δυνατότητα να παράξει την πολιτική σαν κράτος, σημαίνει ότι παράγει κάποια άλλη πολιτική κι αυτή είναι η επεκτατική πολιτική που θέλει η Νέα Τάξη Πραγμάτων που είναι καθαρά τραπεζική και ουσιαστικά, βλέπουμε τα αποτελέσματα αυτής της ηγεμονίας στην Ευρώπη.

Υπάρχει μια Ευρώπη σε οικονομική κατάρρευση, οι κοινωνίες έρχονται συνεχώς σε χειρότερη θέση, με μεγάλο αντίκτυπο στην χώρα μας.

Έκανα μια αναφορά για να πω ουσιαστικά ότι υπάρχει ένα περιβάλλον από πίσω, που δεν είναι εμφανές σε όλους μας, αλλά υπάρχει.

Ουσιαστικά ο Σώρρας, με την κατάθεση, αυτό που έκανε ήταν να ενεργοποιήσει τις συνειδήσεις να κοιτάξουμε να ψάξουμε σε τι περιβάλλον ζούμε. Για να καταλάβουμε πιο πολύ ότι ζούμε σε ένα εικονικό περιβάλλον και εδώ τα πράγματα, δεν είναι έτσι όπως φαίνεται. Υπάρχει ένα πολιτικό κατεστημένο που έχει στηθεί πολύ ωραία στην Ελλάδα, στο νέο ελληνικό κράτος μετά το 1821.

Το κράτος αυτό κυβερνάτε από κόμματα που όπως είδαμε τουλάχιστον στα μνημονιακά χρόνια, παρά την μεγάλη φραστική αντιπαράθεση που έχουν μεταξύ τους, επί της ουσίας, είναι ευθυγραμμισμένα με ένα σχέδιο που υπάρχει συνεχούς φτωχοποίησης και απαξίωσης της ζωής μας.

Όλοι τους παρά αυτό που υποσχέθηκαν προεκλογικά όπως η κυβέρνηση του Τσίπρα ότι με ένα ΦΕΚ θα καταργήσουμε τα μνημόνια, μας έχωσαν πολύ πιο βαθιά στα μνημόνια και σημαίνει ότι αυτό είναι ένα σχέδιο που εκτελείται από το πολιτικό κατεστημένο και αν εμείς δεν αντιδράσουμε σαν Έλληνες, είμαστε καταδικασμένοι.

Αυτό που έγινε με την ενεργοποίηση των συνειδήσεων με την προσφορά του Αρτέμη Σώρρα είναι μια συνειδητοποίηση ότι εμείς σαν Έλληνες πολίτες δεν πάρουμε τις αποφάσεις να αλλάξουμε την πολιτική σκηνή αυτή, είμαστε παραδομένοι, είμαστε αιχμάλωτοι και χαμένοι.

Γι αυτό λοιπόν αποφασίσαμε τον Σεπτέμβρη του 2015 να ιδρύσουμε τον Πολιτικό Φορέα ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ για να διεκδικήσουμε την διακυβέρνηση της Ελλάδος. Αποφασίσαμε να ενεργοποιήσουμε όλους τους Έλληνες για να φύγουμε από την εικονική πραγματικότητα που μας έχουν βαθιά χώσει τα κόμματα και θα δούμε, αν κάνουμε μια ιστορική αναφορά και εξηγήσουμε την προέλευση τους και τον λόγο τον οποίο στήθηκαν…

Ε. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Για τα περισσότερα εξάλλου έχει αποδειχτεί ο αντικειμενικός σκοπός τους.

Β ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Να το πω με δύο λόγια. Η διοίκηση του γένους μας βασίζεται πάντα στην Δημοκρατία που σημαίνει στην δύναμη του δήμου, στην δύναμη της κοινότητος. Είναι μια πανάρχαια διοίκηση που έφτασε μέχρι τουρκοκρατία κι αν δεν είχαμε τις ελληνικές κοινότητες οι οποίες κρατούσαν τα έθιμα μας, κρατούσαν τις παραδόσεις μας, τον τρόπο ζωής μας, την γλώσσα μας. Αν δεν υπήρχε αυτή η βοήθεια μέσα από τις κοινότητες που είχαν ο ένας τον άλλον για να κτίσουν κάτι κοινό, χωρίς τη βοήθεια της οθωμανικής αυτοκρατορίας με τις ίδιες τους τις δυνάμεις, έκαναν σχολεία, γεφύρια, σπίτια. Έτσι διατηρήθηκε το γένος μας. Αυτό το πράγμα έπρεπε να σπάσει. Πώς έσπασε; Όταν διείσδυσαν μέσα στην κοινότητα τα ιδεολογήματα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να είναι κανείς κομμουνιστής, αριστερός, ή σοσιαλιστής μέσα σε αυτή την κοινωνία, γιατί αυτή η κοινωνία έχει έναν στόχο, έναν σκοπό έχει ένα συμφέρον και αυτό δεν περνάει μέσα από κομματικό χρωματισμό.

Και δείτε, όλες οι συμφορές του Έθνους μας πέρασαν και ήταν λόγος η κομματοκρατία.

Η μικρασιατική καταστροφή, η μεγάλη διαίρεση της κομματοκρατίας μεταξύ βενιζελικών και βασιλικών.

Ο εμφύλιος πόλεμος πού οφείλεται; Στην διαίρεση αριστερών και δεξιών. Τι θα πει δεξιός και αριστερός; Τι θα πει αδελφός εναντίον αδελφού, πατέρας εναντίον γιου μέσα από ιδεολογήματα; Αυτό σημαίνει ότι έπαιξαν πολύ ωραία τον ρόλο τους και διαίρεσαν την κοινωνία μας και μπόρεσαν με αυτόν τον τρόπο και μπόρεσαν να περνάνε έτσι τα σχέδια τους.

Ήρθε η ώρα να καταλάβουμε το τοπίο μας, ήρθε η ώρα να καταλάβουμε αυτό που πρέπει ως Έλληνες πολίτες να πράξουμε και κάποια στιγμή να γίνουμε πραγματικοί πολίτες, γιατί ΠΟΛΙΤΗΣ είναι εκείνος ο οποίος παράγει πολιτική και αυτό σημαίνει να έχει πολιτική δράση. Κι αν το πάρουμε στην ουσία της πολιτικής, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που παράγεται σήμερα, γιατί σήμερα με μία ψήφο που κάνουμε κάθε κάποια χρόνια, ουσιαστικά δίνουμε το δικαίωμα η κυβέρνηση να είναι και εντολέας και εντολοδόχος, το οποίο είναι κάτι απαράδεκτο. Η εκτελεστική εξουσία εκτελεί, αλλά εκτελεί εντολές. Εντολές ποιων; Προφανώς των πολιτών.

Κανονικά δηλαδή η κυβέρνηση ως εκτελεστική εξουσία θα πρέπει να εκτελεί τις εντολές οι οποίες παίρνονται από την λαϊκή βάση, από την Δημοκρατία, δηλαδή από την δύναμη του πολίτη.

Αυτό αν δεν αλλάξει, θα έχουμε μια τέτοια διαχείριση γιατί παραδίδουμε την εξουσία μας σε κάποιους οι οποίοι ουσιαστικά λειτουργούν όχι για το συμφέρον του ελληνικού λαού, αλλά για άλλα συμφέροντα.

Εμείς όμως ως ελληνικός λαός πρέπει να πάρουμε την εξουσία στα χέρια μας, να πάρουμε την δύναμη στα χέρια μας και αυτό να γίνει με τις προϋποθέσεις του Πολιτικού Φορέα της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ο οποίος δεν έχει κανένα ιδεολόγημα σαν βάση. Έχει μόνο τον Ελληνισμό και την Ελληνικότητα και είναι ένα χωνευτήρι όλων των ιδεολογιών γιατί ουσιαστικά πρέπει να ενωθούμε και δεν πρέπει να παραμένουμε χωρισμένοι και διαιρεμένοι μέσα από ιδεολογήματα.

Ε. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Πάντως σε μια τέτοια κουβέντα, η οποία εκτός των άλλων όποιων ποιοτικών χαρακτηριστικών έχει και την φιλικότητα σαν βασικό της υπόβαθρο, θα πω ότι αυτά τα έχω ξανακούσει και μάλιστα, τα άκουσα και σε έναν φορέα που μέχρι πρότινος είχα δραστηριοποιηθεί, τέτοια μας λένε. Θέλω λοιπόν να ρωτήσω και τον Βασίλη Θεοδωρόπουλο πιο άμεσα, όχι το προσκλητήριο που έχει να κάνει με την αφύπνιση, με την εγρήγορση, με την επανάσταση, δεν ξέρω αν έχετε προσθέσει και πιο τραβηγμένα πράγματα, θα ήθελα αύριο να γίνει ένα επαναστατικό προσκλητήριο, θέλω όμως τώρα να μου πεις κάποιες πιο πολιτικές προτάσεις που θέλεις να απευθύνεις στην κοινωνία για τον τρόπο τον οποίο θα διαχειριστείτε σαν κόμμα, σαν πολιτικός φορέας όπως τον ονόμασες, αυτό που έρχεται, πέρα από το προσκλητήριο, να είμαστε έξω από τα κρεβάτια, να είμαστε στους δρόμους, κοντά στην αλήθεια κτλ. πέρα από όλο αυτό θέλω μερικές προτάσεις.

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Οι προτάσεις γίνονται όταν μπούμε στην βάση για να τις πραγματώσουμε και να τις ολοκληρώσουμε, γιατί …

Ε. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Τώρα σε μια προεκλογική περίοδο είσαστε έτοιμοι να βγείτε στους δρόμους. Δεν μπορούμε να μείνουμε σε αυτό.

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Επειδή έκανες μια αναφορά σε ένα άλλον φορέα που έλεγε τα ίδια πράγματα…

Ε. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι, ένας… έχουμε χορτάσει…εδώ είναι που λέμε «καήκαμε από το γάλα και φυσάμε και τα γιαούρτια», όπου τα βρούμε τώρα..

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Θα ξεκινήσω από την βάση γιατί από εκεί θα ξεκινήσουμε και μετά λέμε τι θα κάνουμε.

Εμείς και είμαστε ο μοναδικός πολιτικός φορέας που λέει ότι δεν θα ορίσει υποψήφιους βουλευτές από τα κεντρικά. Δηλαδή, αυτή την στιγμή στην κοινωνία στέλνει η Ν. Δημοκρατία…

Ε. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Δηλαδή, θα μείνει χωρίς εκπροσώπηση η Αθήνα, για παράδειγμα;

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Θα μου επιτρέψεις να το ολοκληρώσω. Αυτή την στιγμή ο ΑΝΕΛ ή ο ΣΥΡΙΖΑ στέλνει δικούς τους εκπροσώπους στις τοπικές κοινωνίες για να υπερψηφιστούν και είναι δικοί του, αυτός τους προτείνει.

Η Ν.Δημοκρατία θα προτείνει ποιους υποψήφιους θέλει στο ψηφοδέλτιο της.

Ε. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Συμφωνώ και από παλιότερα τόσο προσωποκεντρικό ήταν το σύστημα, αθηνοκεντρικό εν προκειμένω.

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Θα το καταλάβουμε ακόμα πιο πολύ. Οι λίστες των υποψηφίων βουλευτών των κομμάτων κι όλων των φορέων μέχρι σήμερα συμπληρώνονται από το κόμμα κι από τον εκάστοτε κομματάρχη.

Εδώ αρχίζουν οι μεγάλες διαφορές! Εμείς ως πολιτικός φορέας απαγορεύεται να διορίσουμε υποψηφίους βουλευτές. Περιμένουμε από την τοπική κοινωνία να τους ορίσει και να μας τους δώσει.

Ε. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Καλό ακούγεται. Δεν ξέρω πόσο εφαρμόσιμο είναι, γιατί πάμε πάντα με τις πραγματικές μας δυνατότητες.

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό ήδη το εφαρμόζουμε και αυτή είναι μια επίσης διαφορά που υπήρξε κατά την ίδρυση του Φορέα

Ε. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Για την τοπική αυτοδιοίκηση που εμπλέκομαι ή ονειρεύομαι να εμπλακώ, έτσι περίπου στήνεται το μοντέλο.

Η κοινωνία, για να έχει και την ευθύνη των όσων επιλέγει, αυτή να στείλει..το ζήτημα είναι πόσο αντιπροσωπευτικό θα είναι αυτό και πόσο πραγματικά θα έχει λαϊκή ισχύ. Γιατί μπορεί και μια γειτονιά απατεώνων – να το πώ έτσι- να στείλει κάποιον όμοιον με αυτήν. Αυτό θα γίνει. Εκεί δεν πρέπει να υπάρχει ένα φίλτρο με κάποια άλλη ποιότητα, ώστε αυτός να αναγκαστεί να περάσει από εκεί και να τον μπλοκάρουν;

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Επειδή σε ένα πραγματικά δημοκρατικό σύστημα όλα αυτά, όλες οι απατεωνιές και οι καταστάσεις οι οποίες δεν είναι για το συμφέρον της κοινωνίας ουσιαστικά, γιατί για να είσαι απατεώνας και να επωφελείσαι εσύ, κάποιους άλλους βλάπτεις. Δεν γίνεται διαφορετικά…

Ε. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Μα εδώ τους έχουμε σε κεντρικό επίπεδο. Ένας κεντρικός απατεωνισμός υπάρχει σήμερα μέσα στο κοινοβούλιο…

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Επειδή τους ψηφίζουμε εμείς.

Ε.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι, τους ψηφίζουμε, οπότε το δυσκολότερο όλων είναι να γίνει μια τέτοια θεαματική, ουσιαστική αλλαγή, έχοντας εμπιστοσύνη στην επιλογή του λαού. Ο λαός να τι αποφασίζει και τι ψηφίζει.

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Εφόσον αποδεχόμαστε ότι αυτοί που μας κυβερνάνε δεν έχουν κανένα φίλτρο, να είναι αξιόπιστοι και υπάρχει μια τέτοια πολιτική απόδοση στον ελληνικό λαό, πρέπει να πάμε στην βάση μας, γιατί πραγματικά αυτό είναι Δημοκρατία. Λέμε ότι η κοινωνία πρέπει να εκλέξει τον εκπρόσωπο της που θα τον ελέγχει καθ’ όλη την διάρκεια του πολιτικού του βίου…

Ε. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Το ετοιμάσατε αυτό το μοντέλο εδώ;

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι μόνο το ετοιμάσαμε αλλά το λειτουργούμε κιόλας. Γιατί για να γίνει ο Πολιτικός μας Φορέας δεν ιδρύθηκε από τον Σώρρα. Ιδρύθηκε από τους 110 τοπικούς οργανισμούς που ήταν ήδη έτοιμοι σε όλη την Ελλάδα. Αυτοί έκαναν τον πολιτικό φορέα και δεν είναι του Αρτέμη Σώρρα ή του Θεοδωρόπουλου ή της Χαραλάμπους. Είναι των Ελλήνων για αυτό λέμε ότι είναι ο φορέας όλων των Ελλήνων Πολιτών.

Αυτό σημαίνει ότι στο Συνέδριο μας που πηγαίνουμε τώρα πρέπει τους εκπροσώπους των τοπικών οργανισμών να τους επιλέξουν οι ίδιοι και να μας τους στείλουν για να μπορέσουν να υπάρξουν οι επόμενες διεργασίες. Πάμε δηλαδή σε ένα τελείως διαφορετικό ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ που βάζουμε σαν βάση την πραγματική Δημοκρατία.

Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ –επαναλαμβάνω-ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ Ή ΝΑ ΟΡΙΣΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΟΡΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ.

Είναι μια βασική λειτουργία που αλλάζει τελείως την κατάσταση.

Ε. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Συμφωνώ απολύτως μαζί σου και το ακούω με πολύ ευχαρίστηση. Χωρίς αυτό να είναι καινοφανές και πρωτοφανές, αλλά καλό είναι να συμφωνήσουμε τώρα σε μια πιο ποιοτική βάση και να φέρουμε τα πράγματα ανατρεπτικά στις επόμενες μέρες…

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό δεν θέλουμε;

Ε. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό θέλουμε! Επειδή ο χρόνος προφανώς δεν περισσεύει για να ρωτήσω τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που προτάσσετε ή που θέλετε να προτείνετε στην κοινωνία. Θα ρωτήσω σε επίπεδο επιλόγου που θα μπορούσε να επεκταθεί όσο εσύ εκτιμάς, τι είναι εκείνο που πιστεύεις ότι θα συμβεί τον αμέσως επόμενο καιρό, ή να το θέσω διαφορετικά, επειδή έχουμε συνομολογήσει τώρα επειδή το βιώνουμε σε επίπεδο τραγωδίας ότι όλα έχουν σχεδιαστεί στην βάση των λεγόμενων φάσεων, ποια είναι η επόμενη φάση;

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Η Εκτίμηση μου γιατί δεν βλέπω κανένα φως στο τούνελ, με αυτό το πολιτικό κατεστημένο, χειροτερεύουν συνεχώς τα πράγματα. Χωρίς να μπορώ να ξέρω ποια θα είναι η κατάληξη η οποία μπορεί να είναι ενδεχομένως πάρα πολύ άσχημη. Αυτό λοιπόν που θέλω και πρέπει να κάνουμε ως Έλληνες πολίτες είναι να διακόψουμε αυτή την πορεία και να την αναστρέψουμε κι αυτό πρέπει να το κάνουμε μόνοι μας.

Όταν πάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να λειτουργήσει πραγματικά η Βουλή μας, όπως πρέπει να λειτουργήσει και να γίνουν ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ να δούμε αυτό το χρέος που λένε ότι έχουμε. Από πού δημιουργήθηκε; Είναι πραγματικά αυτό το χρέος, υπάρχει το χρέος αυτό κι αν υπάρχει, πώς έχει δημιουργηθεί κι αν υπήρχε χρηματοδότηση για την Ελλάδα επειδή δεν την βλέπουμε πουθενά, να δούμε αυτοί που διαχειρίστηκαν το χρήμα αυτό, πού πηγαίνει;

Υπάρχουν ορισμένα ερωτήματα που πρέπει να καλυφτούν αμέσως την επόμενη μέρα και αμέσως, ευθύς εξαρχής που παίρνουμε την Ελλάδα στα χέρια μας πρέπει να δημιουργήσουμε τις συνθήκες που να μπορούμε εμείς να αποφασίζουμε για τον εαυτό μας.

Έχουμε πάρα πολλά να δούμε, έχουμε τεράστια κεφάλαια ως ελληνικό κράτος, έχουμε τεράστιο πλούτο, έχουμε μια παραγωγική μηχανή η οποία μπορεί να παράξει πάρα πολλά αν αφεθεί ελεύθερη. Σήμερα βλέπουμε ότι έχουμε μια ποινικοποίηση της επιχειρηματικότητας στην χώρα μας.

Ε. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό είναι αλήθεια και δεν είναι τυχαίο…

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Από την στιγμή που θέλεις να γίνεις επιχειρηματίας, διώκεσαι και αυτό υπάρχει μόνο στην χώρα μας κι όπου κι αν πήγα στην Ευρώπη, δεν το είδα αυτό το πράγμα. Αυτό σημαίνει ότι σε εμποδίσουν να επιχειρήσεις. Πάμε λοιπόν να φέρουμε τις συνθήκες να δουλεύει μια Πολιτεία για τον επιχειρηματία κι ο επιχειρηματίας εφόσον έχει μια πολιτεία που τον σέβεται, θα σέβεται κι αυτός την Πολιτεία.

Όταν αρχίσει να υπάρχει μια σχέση αμοιβαιότητας και σεβασμού μεταξύ πολίτη και πολιτείας τότε αντιστρέφονται τα πράγματα και πραγματικά, δεν θα έλεγα για αυτά τα κεφάλαια, θα προχωρήσω πιο κάτω, η Ελλάδα έχει τόσο πλούτο, που αν αξιοποιηθεί, μόνο οι παραλίες της, μόνο ο τουρισμός, ο οποίος ουσιαστικά σήμερα δεν έχει αξιοποιηθεί, αν αξιοποιηθούν οι ενεργειακές πηγές που έχει, κι αν εμείς πραγματικά κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε σε μια συντεταγμένη κοινωνία, τα κεφάλαια τα οποία θα δημιουργηθούν είναι τεράστια. Αλλά σας λέω, υπάρχουν ήδη κεφάλαια τα οποία είναι της Ελληνικής Δημοκρατίας τα οποία θα αξιοποιηθούν μόνο όταν κυβερνήσουν κάποιοι που θα εξυπηρετούν την Ελληνική Πολιτεία κι όχι από κάποιους επικυρίαρχους τραπεζίτες.

Ε. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Το σήμα δόθηκε να συντομεύουμε … έχω ένα τελευταίο ερώτημα. Αν έβγαινα και ρωτούσα τον κόσμο τι θέλετε να ρωτήσω για την ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ θα μου έλεγαν, ρώτα: πού βρίσκεται ο Σώρρας αυτή την στιγμή; Και λίγο αν θέλεις να το ερμηνεύσεις αυτό το φαινόμενο, να υπάρχει ένας άνθρωπος ο οποίος να είναι ξαφνικά καταζητούμενος, να μην τον βρίσκουν δήθεν πουθενά, να είναι τέλος πάντων, ένα πολιτικό μυστήριο που να ενδιαφέρει σφόδρα και αυτό είναι ξεκαθαρισμένο πλέον, ηλίου φαεινότερο, εκείνους που θέλουν να χρησιμοποιούν αυτά τα φαινόμενα για να κάνουν την δική τους πολιτική.

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτοί μπορεί να κάνουν την πολιτική τους με τα φαινόμενα που δημιουργούν, εγώ είμαι Γ. Γραμματέας σε έναν Πολιτικό Φορέα…

Ε. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό σημαίνει ότι χρωστάς και περισσότερες αλήθειες… και αυτό πρέπει να το έχουμε συνέχεια στο μυαλό μας…όσες περισσότερες πούμε, τόσο πιο εκτιμητέοι είμαστε…

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Σαφέστατα… μόνο αλήθειες λέω. Αυτό που μπορώ να πω και όπως προείπα, είναι ότι ο Πολιτικός Φορέας αυτό δεν είναι του Αρτέμη Σώρρα…

Ε. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Ωραία, θα συμφωνήσουμε σε αυτό και είναι πολύ λογικό να το λες.. δεν μπορεί να είναι ενός ανδρός αρχή, ο πολιτικός φορέας, δεν γίνεται.. αν είναι έτσι, είναι κακώς…

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό σημαίνει ότι αυτό με το οποίο εμείς θα ασχοληθούμε είναι να παράξουμε την πολιτική δράση εκείνη την οποία είμαστε υποχρεωμένοι να παράξουμε για να μπορέσουμε να αλλάξουμε τα πράγματα στην χώρα μας. Κι είμαι εδώ στην Κατερίνη, γιατί εχθές είχαμε στην πορεία για το Συνέδριο μας μια προσυνεδριακή σύναξη….

Ε. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Που σημαίνει έχουμε καταλήξει στην ημερομηνία του συνεδρίου.

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι 21-13 Οκτωβρίου.

Θα υπάρξουν πολλές διεργασίες, τοπικές προτάσεις γιατί εδώ πραγματικά παράγεται πολιτική. Εχθές είπα ότι δεν είναι μια προσυνεδριακή συνάντηση, είναι η αρχή της εκκλησίας του Δήμου.

Ε. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ έρχομαι γιατί μου αρέσουν όλα αυτά σε θεωρητικό επίπεδο γιατί είμαι αρχαιοτραφής, θα σας ευχηθώ από καρδιάς τις καλύτερες εξελίξεις γιατί όντως για να υπάρχει η δημοκρατία πρέπει να υπάρχουν πολλοί για να την υπηρετήσουν και κανείς να μην αποκλείεται.

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ θα έλεγα προτού τελειώσουμε να κάνω ένα κάλεσμα, σε όλους τους Έλληνες, ακόμα και για να πολιτευτούν, ακόμη και να πάρουν ενεργά μέρος στις ηγετικές διαδικασίες στην χώρα μας, τους καλούμε γιατί εμείς δεν έχουμε μια ιεραρχία, δεν έχουμε ήδη στημένα τζάκια, οικογένειες στημένες για να πολιτευτούν, καλούνται όλοι οι Έλληνες που θέλουν να μας γνωρίσουν, να δουν τις προγραμματικές δηλώσεις, να δουν το καταστατικό, να δουν την ιδρυτική διακήρυξη για να καταλάβουν ότι συντασσόμενοι μαζί μας θα παράξουν το καλύτερο πολιτικό έργο και δράση για την πατρίδα τους.

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ: Έλενα Αλεξίου

ΟΜΑΔΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ

………………………………………….

…………………………………………

Αφήστε μια απάντηση