ΟΙ ΓΑΪΔΑΡΟΙ ΠΟΥ ΜΑΛΩΝΑΝ ΓΙΑ ΞΕΝΟΝ ΑΧΕΡΩΝΑ… ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ !

ΕΛΛΑΔΑ
oxo re gaidouria
[… Ήλθαν μερικοί και ηθέλησαν να γένουν μπαρμπέρηδες εις του κασίδη το κεφάλι…]

ΟΞΩ ΡΕ ΜΟΥΛΑΡΙΑ !!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΣΑΣ !!!

Αρνείται ο Γιώργος Παπανδρέου να παραχωρήσει το γραφείο της βουλής

gap γραφειοΌχι, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι  η απάντηση του Γιώργου Παπανδρέου στην πρόταση της Ζωής Κωσταντοπούλου να παραχωρήσει το γραφείο που διαθέτει στο κεντρικό κτήριο του κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με συνεργάτες του πρώην Πρωθυπουργού, πρέπει να εφαρμοστεί ό,τι προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής.

Αυτό σημαίνει οτι ο κ. Παπανδρέου επιδιώκει να κρατήσει το γραφείο του και χρειάζεται να υπάρξει αλλαγή του Κανονισμού για να μετακινηθεί τόσο ο ίδιος όσο και όλοι οι πρώην Πρωθυπουργοί.

Η κ. Κωνσταντοπούλου με επιστολή που φέρεται να έστειλε χθες Δευτέρα στους τρεις πρώην Πρωθυπουργούς, τους ζητεί να παραχωρήσουν τα γραφεία που έχουν στο κεντρικό κτήριο του Κοινοβουλίου.

Παραλήπτες της επιστολής είναι οι πρώην πρωθυπουργοί Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου.

Στόχος είναι τα τρία γραφεία να διατεθούν ως χώροι εργασίας και αναγνωστήρια για τους βουλευτές.

Σημειώνεται πάντως πως ο Κανονισμός της Βουλής αναφέρει ότι οι πρώην Πρωθυπουργοί πρέπει να έχουν γραφείο στο κεντρικό κτήριο της Βουλής και ίσως γι’ αυτόν τον λόγο η Πρόεδρος της Βουλής δεν έθεσε χρονικό περιθώριο για να αποχωρήσουν. http://www.topontiki.gr/article/120909/arneitai-o-giorgos-papandreoy-na-parahorisei-grafeio-tis-voylis

………………………………………………………..

«Σκοτώνονται» για ένα γραφείο στη Βουλή πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι

Ποιοι δεν θέλουν να μετακομίσουν

ImageHandler

 

«Μήλον της Έριδος» το… προνομιακό γραφείο του Απόστολου Κακλαμάνη – Ο ίδιος αρνείται να το εγκαταλείψει, εκτός και αν αυτό δοθεί στον Γιώργο Παπανδρέου – «Εμπλοκή» και με το γραφείο του Βύρωνα Πολύδωρα

«Μακελειό» γίνεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο κεντρικό κτήριο της Βουλής, με πρώην πρωθυπουργούς και πρώην προέδρους να έχουν οχυρωθεί στα γραφεία τους και να αρνούνται να τα αποχωριστούν και τους υπαλλήλους του Κοινοβουλίου να τους παρακαλούν να μετακομίσουν σε περιφερειακά κτίρια.

Η μεγάλη μάχη γίνεται για το προνομιακό γραφείο που διαθέτει τα τελευταία χρόνια ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης. Είναι το πρώτο γραφείο που συναντά κανείς καθώς μπαίνει από την είσοδο του Κοινοβουλίου, όπου συνήθως τοποθετούνται οι κάμερες των τηλεοπτικών συνεργείων. 

Είναι προνομιακό, καθώς είναι στο ισόγειο, σε απόσταση αναπνοής από την είσοδο στην Ολομέλεια και δίπλα από την αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών. Επίσης, είναι ευρύχωρο, διαθέτει τρεις ξεχωριστούς χώρους και ιδιωτικό WC. 

Το συγκεκριμένο γραφείο αποτελούσε το κοινοβουλευτικό στρατηγείο του Γεωργίου Παπανδρέου, του Ιωάννη Αλευρά και του Ανδρέα Παπανδρέου! Τα τελευταία χρόνια είχε καταλύσει ο Απόστολος Κακλαμάνης, ως πρώην πρόεδρος.

Ωστόσο, η απώλεια της βουλευτικής του ιδιότητας τον υποχρεώνει να το αποχωριστεί και να μετακομίσει σε άλλο κτίριο της Βουλής, που βρίσκεται από τις λεωφόρου Αμαλίας. Ο ίδιος όμως αρνείται να το εγκαταλείψει και μάλιστα έδιωξε σχεδόν… με τις κλωτσιές όσους «τόλμησαν» να του θέσουν το θέμα. Φέρεται μάλιστα να έθεσε μόνο έναν όρο για να μετακομίσει: να εγκατασταθεί εκεί ο Γιώργος Παπανδρέου ο νεότερος που, βάσει του Κανονισμού της Βουλής, δικαιούται γραφείο ως πρώην πρωθυπουργός. 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ανάλογη επιθυμία έχει εκφράσει και ο κ. Παπανδρέου μέσω των στενών του συνεργατών, με το επιχείρημα ότι στον ίδιο χώρο είχε καταλύσει ο παππούς του. Οι κακές γλώσσες μάλιστα σημειώνουν ότι σήμερα επισκέφθηκε το γραμματέα της Βουλής ο κ. Φίλιππος Πετσάλνικος και του ζήτησε επίμονα να παραχωρήσει το συγκεκριμένο γραφείο στον κ. Παπανδρέου. 

Από την άλλη πλευρά, όμως, ο γραμματέας του εξηγούσε ότι υπάρχει τεράστιο χωροταξικό πρόβλημα και πως με επτά κοινοβουλευτικές ομάδες δεν υπάρχουν κενά γραφεία. 

Την ίδια ώρα, ωστόσο, οι υπάλληλοι του κ. Παπανδρέου είχαν ήδη ξεκινήσει τη μετακόμιση. Πάντως, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής τονίζουν πως το θέμα δεν έχει κλείσει και δεν αποκλείουν στο τέλος να βρεθεί εκεί ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

«Σφήνα» στην εμπλοκή που παρουσιάζεται τις τελευταίες ώρες φαίνεται να μπαίνει και ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και να ζητά και αυτός το συγκεκριμένο γραφείο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετακόμισε πριν από λίγες ημέρες από την πτέρυγα του πρωθυπουργού σε δίχωρο γραφείο στο ισόγειο. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι και αυτό το γραφείο έχει τη «δική του ιστορία». 

Οι γνώστες αναφέρουν ότι, πριν οι συνεργάτες του Παπανδρέου εκφράσουν ενδιαφέρον για το χώρο του κ. Κακλαμάνη, είχαν ζητήσει να πάνε στο συγκεκριμένο γραφείο. Όταν έμαθαν όμως ότι εκεί θα μεταφερθεί ο κ. Βενιζέλος, έγιναν έξω φρενών, με αποτέλεσμα να ξηλώνουν κάθε βράδυ το ταμπελάκι που γράφει «Γραφείο Προέδρου ΚΟ ΠΑΣΟΚ»!

Απέναντι από το γραφείο του κ. Βενιζέλου θα καταλύσει ο κ. Μεϊμαράκης, σε περίπτωση που δεν πάρει το γραφείο Κακλαμάνη.

Επίσης, «εμπλοκή» παρουσιάστηκε και με το γραφείο του κ. Βύρωνα Πολύδωρα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε αιφνίδια αυτοψία από τον διακοσμητή του Κοινοβουλίου, που ήθελε να δει τι αλλαγές πρέπει να γίνουν, ώστε να φιλοξενήσει τον πρόεδρο της ΚΟ των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο. 

Όταν λοιπόν ο διακοσμητής είδε κρεμασμένο το πορτρέτο ενός προγόνου του κ. Πολύδωρα, ζήτησε  να κατέβει, με αποτέλεσμα να «τα ακούσει» από τον συνεργάτη του πρώην προέδρου της Βουλής. Τελικά, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Πολύδωρας θα μεταφερθεί σε κτίριο επι της οδού Σέκερη. http://www.protothema.gr/politics/article/446995/skotonodai-gia-ena-grafeio-stin-vouli-proin-prothupourgoi-kai-proedroi/

Αφήστε μια απάντηση