Ιούλ 292014
 

 

ΑΙΣΧΙΣΤΗ ΚΑΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ… ΚΑΙ ΠΟΥ;;; ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ… ΑΒΥΣΣΑΛΕΑ Η ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΗ… ΑΛΛΑ,… ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΙ;;;… ΥΠΑΡΧΟΥΝ;;;… ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΚΕΙ;;;……………….. 

ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ+60 ΔΗΜΑΡΧΟΙ…ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ…

……………………………………………………………………

ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ

Καλάβρυτα : Ψήφισαν υπέρ της λήθης για τα όσα έκαναν οι Γερμανοί – Παραιτούνται της απαίτησης αποζημιώσεων

Ξεχνούν το ολοκαύτωμα και συμμετέχουν στην ίδρυση ύποπτου ελληνογερμανικού ταμείου!!!

526 ΚΑΠΗΤου Γιάννη Γεωργόπουλου

Μια απόφαση με την οποία θα τρίζουν τα κόκκαλα των θυμάτων του Καλαβρυτινού ολοκαυτώματος πήρε το απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο της μαρτυρικής πόλης με τα ερωτήματα προς τον απερχόμενο και εκ νέου εκλεγέντα δήμαρχο Γ. Λαζουρά και την Δημοτική του ομάδα αλλά και όσους ψήφισαν υπέρ αυτής να είναι πάρα πολλά.

Το Τοπικό «κοινοβούλιο» τάχθηκε υπέρ της συμμετοχής των Καλαβρύτων στην  ίδρυση του Ελληνογερμανικου Ταμείου που εξήγγειλε ο πρόεδρος της Γερμανικής ομοσπονδίας Γιοαχιμ Γκαουκ παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κου Κάρολου Παπούλια, στους Λαγκάδες Ιωαννίνων.

 Σύμφωνα με τις εξαγγελίες Ελληνογερμανικο Ταμείο σημαίνει μεταξύ άλλων – σύμφωνα με τα όσα ΄’εχει εξαγγείλει η Αγγελα Μέρκελ – και την εξέλιξη του με πρόσχημα το έργο που θα κάνει σε επενδυτική τράπεζα. Ενώ στην πραγματικότητα το όνομα του είναι ταμείο μικρής ευθύνης και στοχεύει στο να έχει μικρό κόστος και συμβαδίζει με την υποκριτική ” βαθιά οδύνη” της Γερμανίας για  όσα τα στρατεύματά της έκαναν στη χώρα μας και ιδιαίτερα στα Καλάβρυτα.

Το ταμείο στην ουσία σημαίνει την συναινετική παραίτηση από κάθε μελλοντική απαίτηση αποζημιώσεων κοινοτήτων που υπέφεραν ιδιαιτέρως από τις βαρβαρότητες της ναζιστικής κυριαρχίας

Για να χρυσώσουν το χάπι στις δραστηριότης του ταμείου προτάσσουν τη στήριξη κοινοτήτων που υπέφεραν από τα ναζιστικά στρατεύματα, πρωτοβουλίες για ανταλλαγές μεταξύ μαθητών και νέων , αναβάθμιση σχολικών υποδομών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, προγράμματα για τη μελέτη και επεξεργασία του παρελθόντος όπως εκθέσεις και 11 μεταφράσεις μαρτυριών από αυτόπτες μάρτυρες η και μέτρα για την επισκευή και αναβάθμιση μουσείων.

Επίσης οι εμπνευστές της ίδρυσης του ταμείου φροντίζουν και διαφημίζουν πως η συμμετοχή στο ταμείο «μικρής ευθύνης» που θα εξελιχτεί σε επενδυτική τράπεζα θα ενισχύσει την συνεργασία για την έκδοση σχολικών βιβλίων

Αντίδραση Κατσικόπουλου

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η παράταξη του Δ. Κατσικόπουλου εκφράζεται η αντίδραση τόσο στον τρόπο όσο και στην φιλοσοφία της ψήφισης για συμμετοχή στο ταμείο από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων τονίζονταςπως σκοπός είναι να   διασφαλιστούν τα συμφέροντα της Γερμανίας με την συναίνεση της Ελληνικής κυβέρνησης και των δημάρχων -οχι όλων ευτυχώς- των μαρτυρικών πόλεων.

Το θέμα ηλθε στο δημοτικό συμβούλιο της Μαρτυρικής πόλης των Καλαβρύτων στη συνεδρίαση της 25ης Ιουλίου 2014 και πέρασε κατά πλειοψηφία.

Έγινε αποδοχή των 150.000 Εuro καθώς επίσης και σύμφωνη γνώμη για την ίδρυση του ταμείου. Τα ερωτήματα που τίθενται είναι τα εξής:

1) ερωτηθη η Καλαβρυτινή κοινωνία;

2)εληφθη η γνώμη της ένωσης θυματων Καλαβρυτινου ολοκαυτωματος;

3)οι σύλλογοι των Καλαβρυτινών της Αθηνάς τι είπαν;

4) οι σύλλογοι της Πάτρας συναινούν;(εδω θα επανέλθουμε, γιατί κάτι σάπιο υπάρχει)

5) ποιος ρωτήθηκε σχετικά με τη διάθεση μέρους των χρημάτων αυτων;

6) τα αποδέχονται οι “ληπτες”;

Το ζήτημα αυτό είναι σοβαρότατο και δεν θα περάσει εν μέσω θέρους και εξ απαλών ονύχων.

Οι Γερμανοί κάνουν τη δουλειά τους και οι ταγοί των μαρτυρικών πόλεων

πρέπει να κινούν τη δική τους.

  One Response to “Καλάβρυτα : Ψήφισαν υπέρ της λήθης για τα όσα έκαναν οι Γερμανοί – Παραιτούνται της απαίτησης αποζημιώσεων”

  1. ΤΟ 2011 ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ Η ΜΕΡΚΕΛ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΜΕ ΧΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΥΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΨΥΘΙΡΙΣΤΑ(ΓΥΝΗ ΓΑΡ Η ΧΟΝΤΡΟΒΑΛΚΥΡΙΑ)ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΩΝ ΕΛΛΑΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΙΦΗ ΤΩΝ ΕΡΠΕΤΙΚΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΧΑΖΑΡΟΥΝΝΩΝ ΤΗΣ.ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΣΕ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ ΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ!ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΜ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝ ΑΛΛΑ ΟΒΡΙΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΦΑΚΗΣ.ΑΥΤΟΣ ΚΑΘΩΣ ΚΙ ΟΥΛΟΙ ΟΙ ΜΠΟΥΤΑΡΟΚΑΜΙΝΤΣΗΔΕΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΑΝ ΛΕΥΤΕΡΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΝΘΥΜΗΘΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΡΓΑ ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΕ Ο ΛΑΤΡΕΜΕΝΟΣ ΑΓΙΟΓΕΡΟΣ ΜΟΥ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΣΑΝ ΕΛΕΓΕ “ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ”!
    ΕΠΙΣΗΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ Ο ΣΟΦΟΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΖΗΝΟΣ(ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΙΕΡΑΝ ΔΡΥΝ ΕΓΕΝΝΗΘΗ)ΕΘΕΩΡΗΣΕ ΤΟ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΟΣ ΤΟ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΡΥΠΤΟΒΡΙΟΝΕΝΕΚΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΑΝΕΤΟ Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΙΓΑ ΑΡΓΥΡΙΑ.
    ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΩ,ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΥΣΩ ΤΗΝ ΔΙΗΓΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΕΚΕΙ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΥΡΩ ΧΩΡΙΑ-ΠΑΓΚΡΑΤΙ ΚΛΠ. ΟΛΑ ΜΟΥ ΔΙΗΓΟΝΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΓΙΑ ΚΑΨΙΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΜΕΣ’ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ,ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΠΑΠΑΔΩΝ,αΚΑΝΟΝΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ!ΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΣΤΟ ΤΡΑΙΝΟ ΟΙ ΑΙΜΟΣΤΑΓΕΙΣ ΟΥΝΝΟΙ ΚΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΣΚΑΨΑΝ ΤΑΦΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΙΕΡΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ!
    ΑΝ ΖΟΥΣΕ Ο ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΑΓΕ ΑΠ’ΤΗΝ ΧΑΤΖΑΡΑ ΤΟΥ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΣΤΙΓΜΗ ‘Η ΝΑ ΛΙΓΟΨΥΧΙΣΕΙ….
    ΓΡΑΨΤΕ ΩΡΕ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΕΩΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.ΓΙΑΤΙ ΕΛΛΗΝ ΔΕΝ ΛΟΓΑΣΑΙ ΣΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΕΙΣ ΤΑ “ΤΟΥ ΟΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΝΕΝΕΚΟΒΡΙΟ’ΠΑΝΑΘΕΜΑ ΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΟΙ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ!!!!

...