ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΗΝΙΟΧΟ ΓΙΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ; ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ… ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΠΙ ΕΒΡΑΙΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ Ν.3028/2002 …

ΕΛΛΑΔΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ακούστε την συνέντευξη του συγγραφέα Γιώργου Λεκάκη,

στο ραδιόφωνο του ART FM 90.6 και στην εκπομπή «Ελλάδα Ώρα Μηδέν»

στον δημοσιογράφο Κώστα Ουίλς.

Η συνέντευξη δόθηκε το Σάββατο, 19.12.2020.

Η συζήτηση είναι πάνω στον ν.4761/10.12.2020, που προέβλεπε την εξαγωγή αρχαιοτήτων προς δανεισμό για 50+50 έτη, τα οποία έγιναν 25+25!

Ο νόμος αυτός θα οδηγήσει σε αποστέρηση ολόκληρων γενεών Ελλήνων από τα στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ ταυτόχρονα εγκυμονεί τον κίνδυνο της απώλειας της ιστορικής μνήμης και της συλλογικής λήθης.

ΑΚΟΥΣΤΕ την εκπομπή:

…………………………………………………ΑΛΦΕΙΟΣ: ΒΑΣΕΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 3028 ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟ 2002 ΕΠΙ “ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑΣ” ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΑΑΡΩΝ ΑΒΟΥΡΙ (ΣΗΜΙΤΗ) ΔΑΝΕΙΖΑΝ ΤΑ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΣ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ …

ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ … ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΑΤΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΥΣ … ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΠΗΛΥΔΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ …

https://www.e-nomothesia.gr/kat-arxaiotites/n-3028-2002.html

………………………………………

………………………………………

Δανεισμός διάρκειας μισού αιώνα δεν είναι δανεισμός, είναι εκχώρηση, χάρισμα, είναι ξεπούλημα.

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΥ ΧΑΡΙΣΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΡΘΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΑ ΧΑΡΙΣΕΙ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΥΣΕΙΑΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!

[ … Η συγκεκριμένη διάταξη εντάχθηκε στο νομοσχέδιο με πρόσχημα να διευκολυνθεί το Μουσείο Μπενάκη ώστε να ιδρύσει παράρτημα στη Μελβούρνη, όπως ζητούν ομογενείς. Και παράλληλα να ενισχυθεί από εκθέματα που ανήκουν κατά κυριότητα και κατά χρήση στο Ελληνικό Δημόσιο.

Μετά τα πυρά που δέχτηκε εντός και εκτός Βουλής, η υπουργός Πολιτισμού αναγκάστηκε να περιορίσει τον χρόνο δανεισμού από τον ένα αιώνα που προβλεπόταν αρχικά (50 χρόνια με δικαίωμα ανανέωσης για άλλα 50) σε μισό αιώνα (25 χρόνια με δικαίωμα ανανέωση για άλλα 25). … ]

Η ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΚΗ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΕΚΤΕΛΕΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ ΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΔΙΝΟΥΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΕΠΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ!

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;

ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ”

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

1.0 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

1.1. Αναβάθμιση της υπηρεσίας σε όλα τα επίπεδα και στελέχωση με προσωπικό με ελληνικό DNA και με όρκο για την υπηρεσίας τους προς την Πολιτεία.
1.2. Η αναβαθμισμένη υπηρεσία θα κάνει έλεγχο όλων των αρχαιολογικών περιοχών που έχουν βρεθεί και έχουν καλυφθεί σκοπίμως με δόλο ώστε να μη φανερώνεται και αναδεικνύεται το Ελληνικό Μεγαλείο.
1.3. Θα συσταθεί επιτροπή η οποία θα αναδείξει όλους τους αρχαιολογικούς χώρους σε έναν αρχαιολογικό χάρτη ( υπολογίζεται ότι είναι πάνω από 30.000 ) και θα αναλάβει να τους καθαρίσει, να τους αναδείξει και να τους αναβιώσει. Αυτό σημαίνει, για οτιδήποτε έχει κτιστεί πάνω σε αρχαιολογικό τόπο, ναό ή βωμό αυτομάτως κατεδαφίζεται ώστε να αποκαλυφθεί η αρχαία κληρονομιά μας.
1.4. Σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο ηπειρωτικό ή νησιωτικό, υπάρχουν ολόκληρες πόλεις θαμμένες πάνω στις οποίες βρίσκονται καινούρια κτίσματα όλων των ειδών.
1.5. Στον εκτός Ελλαδικού χώρο θα απαιτηθούν, για οτιδήποτε είναι Ελληνικό, τα πνευματικά και κληρονομικά δικαιώματα του Έθνους μας.
1.6. Καθήκον του Υπουργείου Πολιτισμού είναι να εντάσσει και να ενσωματώνει στο Έθνος μας κάθε άνθρωπο και κάθε έργο ανθρώπου που ανήκει στο Γένος μας.
1.7. Θα διατεθούν όσα κεφάλαια χρειαστούν για την αποκατάσταση και αναβίωση της γλώσσας μας, των εθίμων μας, των επιστημών μας και των τεχνολογιών μας .
1.8. Θα αποκατασταθεί η ιστορία μας.
1.9. Θα κατασκευαστούν Μουσεία, όσα χρειαστούν για να φιλοξενούν, τα τεχνουργήματα των προγόνων μας.
1.10. Θα γίνει μέσω του Ο.Η.Ε. η αναγνώριση των πνευματικών δικαιωμάτων σε ότι ανήκει στο Έθνος μας.
 
1.11. Η πολιτεία θα οικοδομήσει και θα οργανώσει τα μνημεία αγάλματα καθώς και τις περιοχές ιστορικής αξίας των πιο σημαντικών και κρίσιμων γεγονότων όλης της Ελληνικής ιστορίας που είναι σημαντικά για το Έθνος της Ελλάδος αλλά και για τον Ελληνισμό στο Παγκόσμιο στερέωμα θα διοργανώσει, σχεδιάσει και αποκαλύψει και θα εδραιώσει την οργάνωση που θα καθιερώσει την διδαχή της νεοελληνικής γλώσσας καθώς και της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, που θα διακλαδωθεί σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και του Κόσμου γενικότερα και την περαιτέρω καθιέρωση αυτών των οργανώσεων με Μαθητευομένους Έλληνες και Φιλέλληνες, να επαναφέρει, να αναδιοργανώσει και να υπερασπιστεί την Ορθοδοξία της Ελληνικής γλώσσας στο παγκόσμιο στερέωμα, την Ορθοδοξία της Ελληνικής ιστορίας παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων αυτών των επιτροπών Ελλήνων & Φιλελλήνων που θα εγκατασταθούν σε κάθε πρωτεύουσα του εξωτερικού και που θα διδάσκουν, ενημερώσουν και να «εκπολιτίσουν» όλα τα μη Ελληνικά νομοθετικά σώματα όπου θα διατηρούν, ενισχύουν και θα υπερασπίζονται τη «Διαφώτιση και την πηγή της διαφώτισης» που ονομάζεται Ελλάς, Έλληνες και Ελληνισμός στην αιωνιότητα, οδεύοντας προς το μέλλον.

……………………………………………………………..

[ … ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ “ΒΑΣΙΛΙΑ”: ΠΟΥΛΑΓΑΤΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ SOTHEBY’S

Αρτέμης Σώρρας: Παρέδωσε το Καστρί.. ήτανε κληρονομιά και παρέδωσε ποιανού; Δεν είχε χρήματα ν’ αγοράσει το βασιλόπαιδο; Κι επειδή μάλλον δεν έχει χρήματα να αγοράσει, λέει του Παπανδρέου: δώσε μου τη βίλλα εμένα, αφού εσένα θα σε πάρουν στο κυνήγι, δεν θα είσαι εδώ, άσε μου το σπίτι τουλάχιστον και θα σου υπογράψω κι ένα χαρτί για τα μάτια… κοίτα με τι ασχολείται ο Τύπος. Κοίτα πόσο παιχνίδι παίζουνε! Λοιπόν, αυτά δεν περνάνε αδερφέ! Εν τω μεταξύ, έχω να δώσω ένα μήνυμα στο γιό του βασιλιά. Άκου λεβέντη μου βασιλοπαιδάκι, ο πατέρας σου όταν ήρθε εδώ, κι ο παππούς σου, δεν φέρανε τίποτα εδώ, από την Ελλάδα πήρανε. Φάγανε, ήπιανε, κάναμε λίγο το κορόιδο. Εμείς δεν θέλαμε βασιλιά, έχουμε το ιχώρ άμα θέλαμε βασιλικό αίμα, που είναι ο βασιλιάς των βασιλιάδων. Δεν θέλαμε γαλαζοαίματους, γιατί δεν έχετε και γαλάζιο αίμα. Αν ποτέ εξεταστείς και βγάλεις ελληνικό DNA, να έρθεις να πολιτευτείς. Αν όχι, μην έρθεις, γιατί και το ονοματάκι σου λέγεται Γλίτσμπουργκ, το οποίο δεν είναι ελληνικό όνομα. Σωστά δεν το λέω; ΓΛΙΤΣμπουργκ.. μην παρεξηγηθώ κιόλας!

Δημοσιογράφος: Γλίξτσμπουργκ. Εντάξει, ας κάνουμε και κανένα λάθος, δεν πειράζει.

Αρτέμης Σώρρας: Ναι, ρε παιδί μου, ξέρω πώς είναι.. αυτό το… Γλίτσμπουργκ, είναι ένας λόφος κάπου βόρεια στην Αγγλία. Και για να έχουμε λοιπόν υπ’ οψιν μας, ο πατέρας σου έκανε μια μήνυση στο ελληνικό δημόσιο, δηλαδή, όχι στα πολιτικά λείψανα, που τρώγατε και πίνατε όλοι μαζί με το βασιλιά. Για εκείνη τη δίκη, κι εγώ και ο συνέλληνας μου πληρώσαμε κάτι δισεκατομύρια. Μ’ εκείνα εκεί εσύ έζησες καλά, μου το παίζεις λεζάντα με τα δικά μου τα λεφτά. Δεν έχεις δικά σου λεφτά, και μου το παίζεις και πρίγκιπας. Κι άντε και είσαι, όταν χρειάστηκε πάλι λεφτά ο πατέρας σου, οι εβραίοι της Ελλάδας, Μητσοτάκηδες, CIA κι όλοι οι άλλοι, υπογράψανε ότι ο μπαμπάς σου είχε περιουσία (δεν είχατε τίποτα), και πήρατε τα έπιπλα, αυτά που οι Έλληνες είχανε σκαλίσει και πληρώσει με το φόρο τους για το βασιλιά τους, που ποτέ δεν ήτανε δικός τους, μαζί με καμιά πενηνταριά κοντέινερς, αρχαιότητες. Από πού τα βρήκατε; σας υπέγραψαν τ’ άλλα τα χαζαρόπαιδα οι φίλοι σας και πουλάγατε την ελληνική περιουσία στο Sotheby’s. Tρία χρόνια το Sotheby’s πούλαγε αρχαία! Τώρα τι άλλο θέλεις; Να διεκδικήσεις την ελληνική ψυχή; … ]

…………………………………………………………

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τα σχόλια είναι κλειστά.