Οκτ 212020
 

Η ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΚΟΣΤΟΒΩΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ «ΑΓΝΩΣΤΗΣ» ΚΑΙ ΑΔΙΔΑΚΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ, ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ. ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΡΘΡΟ.

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΣΥ ΤΟΥ 2ου ΑΙΩΝΑ, Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΡΩΜΑΪΚΗ ΕΙΡΗΝΗ (PAX ROMANA), ΤΗΣ ΡΩΜΑΪΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ, ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ.
ΑΡΧΙΚΑ ΟΙ ΠΑΡΘΟΙ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΕΠΑΡΧΙΕΣ, ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΜΑΡΚΟ ΑΥΡΗΛΙΟ, ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΓΕΩΝΕΣ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ.
ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΤΗ (163 ~ 165) ΔΙΑΡΚΕΙ Ο ΠΑΡΘΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ, ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΝΙΚΗΤΕΣ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΜΕΝ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΩΝ ΡΩΜΑΪΚΩΝ ΛΕΓΕΩΝΩΝ.

Η ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ, ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΛΑΟΥΣ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΡΗΝΟΥ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΟΥΝΑΒΗ, ΤΟΥΣ ΚΟΥΑΔΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΡΚΟΜΑΝΟΥΣ, ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΤΟ 167 ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΠΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΙΑΚΩΝ ΦΥΛΑΚΙΩΝ, ΕΙΣΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΡΩΜΑΪΚΕΣ ΕΠΑΡΧΙΕΣ ΤΟΥ ΝΩΡΙΚΟΥ, ΤΗΣ ΠΑΝΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΑΙΤΙΑΣ (ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΑΥΣΤΡΟΟΥΓΓΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ).
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΟ ΣΚΥΘΙΚΟ ΣΑΡΜΑΤΙΚΟ ΦΥΛΟ ΤΩΝ ΙΑΖΥΓΩΝ, ΕΞΟΡΜΑΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΔΑΚΙΑΣ.

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΜΑΡΚΟΣ ΑΥΡΗΛΙΟΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ, ΚΗΡΥΣΣΕΙ ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ, ΟΛΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΟΠΛΑ, ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΡΩΜΑΪΚΕΣ ΕΠΑΡΧΙΕΣ ΚΑΙ ΣΠΕΥΔΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΔΟΥΝΑΒΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ, ΤΟ ΕΤΟΣ 168.

Η ΕΛΛΑΣ, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΥΠΟ ΡΩΜΑΪΚΗ ΚΑΤΟΧΗ, ΣΑΝ ΡΩΜΑΪΚΗ ΕΠΑΡΧΙΑ, ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ, ΤΡΟΦΟΔΟΤΩΝΤΑΣ ΜΕ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΕΦΟΔΙΑ ΤΙΣ ΡΩΜΑΪΚΕΣ ΛΕΓΕΩΝΕΣ. Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΑΥΤΗ ΚΑΙ Ο ΜΑΡΚΟΜΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ, ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΝ, ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΤΗΣ.

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΠΟΧΗ, ΤΟ ΒΑΡΒΑΡΙΚΟ ΣΚΥΘΙΚΟ ΦΥΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΤΟΒΩΚΩΝ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΕΙΧΕ ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΥ ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΠΟΝΤΟΥ, ΒΟΡΕΙΩΣ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΔΟΥΝΑΒΗ, ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΜΕΝΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΙΕΖΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΝΔΑΛΟΥΣ, ΔΙΑΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΕΤΟΣ 170 ΤΟΝ ΔΟΥΝΑΒΗ, ΔΙΑΣΠΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΞΑΣΘΕΝΗΜΕΝΗ ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΕΠΕΛΑΥΝΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΑΡΧΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΩ ΜΟΙΣΙΑΣ (ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ) ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ, ΣΦΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΛΕΗΛΑΤΩΝΤΑΣ.

Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΡΩΜΑΪΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΑΥΡΗΛΙΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΒΙΝΤΟΜΠΟΝΑΣ (ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ), ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΙΚΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΟΡΔΩΝ, ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΣΤΟΒΩΚΟΥΣ, ΝΑ ΛΕΗΛΑΤΗΣΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΧΩΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΕΛΑΤΕΙΑΣ.

ΜΕ ΟΡΑΤΟ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΑΛΩΣΗΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗΣ, Ο ΜΝΗΣΙΒΟΥΛΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΔΡΟΜΟΥ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΩΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ, ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ΟΡΔΗ ΤΩΝ ΚΟΣΤΟΒΩΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΩΝΤΑΣ ΜΕ ΑΠΑΡΑΜΙΛΛΗ ΑΝΔΡΕΙΑ, ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ, ΑΦΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ.

Ο ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ Ο ΠΕΡΙΗΓΗΤΗΣ, ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΓΛΑΦΥΡΟΤΗΤΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ, ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ «ΦΩΚΙΚΑ» (ΚΕΦ. 34, ΠΑΡ.5), ΩΣ ΕΞΗΣ:

«ΤΟ ΔΕ ΚΟΣΤΟΒΩΚΩΝ ΤΕ ΤΩΝ ΛΗΣΤΙΚΩΝ ΤΟ ΚΑΤ’ ΕΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΔΡΑΜΟΝ ΑΦΙΚΕΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΗΝ ΕΛΑΤΕΙΑΝ. ΕΝΘΑ ΔΗ ΑΝΗΡ ΜΝΗΣΙΒΟΥΛΟΣ ΛΟΧΟΝ ΤΕ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΝ ΑΝΔΡΩΝ ΣΥΝΕΣΤΗΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΟΝΕΥΣΑΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΕΠΕΣΕΝ ΕΝ ΤΗ ΜΑΧΗ. ΟΥΤΟΣ Ο ΜΝΗΣΙΒΟΥΛΟΣ ΔΡΟΜΟΥ ΝΙΚΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΣ ΑΝΕΙΛΕΤΟ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΕΜΠΤΗ ΠΡΟ ΤΑΙΣ ΤΡΙΑΚΟΝΤΑ ΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΙΑΙΣ ΣΤΑΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝ ΤΗ ΑΣΠΙΔΙ ΔΙΑΥΛΟΥ. ΕΝ ΕΛΑΤΕΙΑ ΔΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΔΟΝ ΤΟΥ ΔΡΟΜΕΩΣ ΜΝΗΣΙΒΟΥΛΟΥ ΧΑΛΚΟΥΣ ΕΣΤΗΚΕΝ ΑΝΔΡΙΑΣ.»

«ΤΟ ΔΕ ΛΗΣΤΡΙΚΟΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΤΩΝ ΚΟΣΤΟΒΩΚΩΝ, ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΦΘΑΣΕ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΑΤΕΙΑ. ΕΚΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΔΡΑΣ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΤΑΝ ΜΝΗΣΙΒΟΥΛΟΣ, ΑΦΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΛΟΧΟ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΦΟΝΕΥΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ, ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ. ΑΥΤΟΣ Ο ΜΝΗΣΙΒΟΥΛΟΣ, ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ ΕΙΧΕ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΙΟΣΤΗ ΤΡΙΑΚΟΣΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΕΙΧΕ ΝΙΚΗΣΕΙ ΣΤΟ ΑΓΩΝΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΥΛΟ ΜΕ ΑΣΠΙΔΑ. ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΔΕ ΕΠΑΝΩ, ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΑΤΕΙΑ, ΕΧΕΙ ΣΤΗΘΕΙ ΧΑΛΚΙΝΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΕΑ ΜΝΗΣΙΒΟΥΛΟΥ.»

Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΣΙΒΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΑΤΕΙΑΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΚΥΡΙΕΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΚΟΣΤΟΒΩΚΟΥΣ ΚΑΙ ΛΕΗΛΑΤΗΘΗΚΕ ΑΓΡΙΑ. ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΠΡΟΣ ΝΟΤΟΝ ΤΗΝ ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΤΟΥΣ, ΦΘΑΝΟΝΤΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΟ ΙΕΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ.
Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΜΕ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΗΣ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΑ, ΦΑΝΤΑΖΕ ΠΛΕΟΝ ΕΥΚΟΛΗ ΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ. ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΙΣΧΥΡΗ ΡΩΜΑΪΚΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ, ΠΡΟΛΑΒΕ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΝΙΚΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ, ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΠΕΖΗΣΑΝ, ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΕΝΑ ΕΤΟΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ (ΤΟ 171) ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΠΟΝΤΟΥ, ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΟΥΝΑΒΗ, ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΦΟΡΜΗΣΕΙ.

Η ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΑΥΤΗ, ΕΠΕΦΕΡΕ ΠΟΛΛΑ ΔΕΙΝΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΦΟΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ, ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΙΩΝΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ, ΤΗΝ ΟΛΕΘΡΙΑ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΒΗΣΙΓΟΤΘΩΝ ΤΟΥ ΑΛΑΡΙΧΟΥ.

(ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΤΗΝ 28/1/2016)
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΡΟΣΟΣ
(ΜΕΓΙΣΤΙΑΣ)

……………………………………………………………………………

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.”

«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.». ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ.

Sorry, the comment form is closed at this time.

...