Δελτίο Τύπου της ΑΕΕΕ για την επίθεση του Αζερμπαϊτζάν στην περιοχή Ταβούς της Αρμενίας – 14.07.2020

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δελτίο Τύπου της ΑΕΕΕ για την επίθεση του Αζερμπαϊτζάν στην περιοχή Ταβούς της Αρμενίας – 14.07.2020
——————
ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΝΑΜΕ ΘΕΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Για άλλη μια φορά γίναμε θεατές της επιθετικότητας του Αζερμπαϊτζάν. Παρά τα παγκόσμια μέτρα για την καταπολέμηση της επικίνδυνης πανδημίας και προκειμένου να αποσπαστεί η προσοχή του λαού από τις εσωτερικές πολιτικές τριβές και συνεχείς αποτυχίες της χώρας τους, οι Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν επιτέθηκαν στα χωρία Τσιναρί και Μοβσές της επαρχίας Ταβούς στα βορειοανατολικά σύνορα της Αρμενίας.
Οι επιθέσεις αναχαιτίστηκαν από τις συνοριακές δυνάμεις, ενώ ο αρμενικός στρατός τέθηκε σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, για να αποκρούσει οποιαδήποτε νέα προσπάθεια εισβολής.
* Καταδικάζουμε απερίφραστα την συνεχιζόμενη επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν, ενάντια στην Αρμενία και το Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ) και καλούμε την Διεθνή κοινότητα να δει ξεκάθαρα την πραγματικότητα και την προσπάθεια στρατιωτικής κλιμάκωσης, που επιχειρεί για άλλη μια φορά το Αζερμπαϊτζάν. Κάθε προσπάθεια στρατιωτικής επιθετικότητας του Αζερμπαϊτζάν είναι καταδικασμένη.
* Καλούμε την διεθνή κοινότητα και την πολιτισμένη ανθρωπότητα να αξιολογήσει με σαφήνεια και να δηλώσει την αντίθεσή της στην επιθετική πολιτική της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν.
* Καταδικάζουμε την κυνική στάση της Τουρκίας, που σπεύδει να δηλώσει ανοιχτά την υποστήριξή της στο Αζερμπαϊτζάν, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως πρόκειται για δυο καθεστώτα, που προωθούν την εχθρότητα και την μισαλλοδοξία.

ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

ՀՅԴ Հայ Դատի մամլոյ հաղորդագրութիւնը Ատրպէյճանի հարցակումներուն դէմ Տաւուշի հայկական սահմանամերձ շրջաններուն ։

………………………………………………………

Οι Αρμενικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέλαβαν μια νέα θέση στην περιοχή Ταβούς

http://el.armradio.am/2020/07/14/οι-αρμενικές-ένοπλες-δυνάμεις-καταλά/

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Δημοκρατίας της Αρμενίας έχουν καταλάβει νέα θέση στην περιοχή Tavush. Αυτή η θέση κλείνει τους δρόμους της πλευράς του Αζερμπαϊτζάν σε ένα μεγαλύτερο οδό επικοινωνίας στην περιοχή Tavush. Σύμφωνα με τον ιστότοπο ειδήσεων Panarmenian.net (η συγκεκριμένη πηγή δεν αναφέρεται λόγους ασφάλειας), αυτή η θέση και η οδός απειλούσαν σε πολλά αρμενικά χωριά.

Νωρίτερα, ο Αρτσρούν Χοβανισιάν- ο πρώην εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας, έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ότι η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν, εκτός από τα ανθρώπινα θύματα, είχε και απώλεια θέσης και ενός μη επανδρούμενου σκάφους.

Σε περίπτωση πρόκλησης προς την κατεύθυνση των συνόρων Αρμενικής Δημοκρατίας, όπως ανέφερε προηγουμένος ο ΥΠ. Άμυνας Νταβίντ Τονογιάν θα ανταποκριθείτε όπως απαιτείται, ακόμη και θα καταλάβουθμε νέες ευνοϊκές θέσεις.

…………………………………………………………………

Οι Αρμενικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέρριψαν ένα αζερικό dron

https://el.armradio.am/2020/07/14/%ce%bf%ce%b9-%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%ad%ce%bd%ce%bf%cf%80%ce%bb%ce%b5%cf%82-%ce%b4%cf%85%ce%bd%ce%ac%ce%bc%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ad%cf%81%cf%81/

Η μονάδα της αεροπορικής άμυνας των Αρμενικών Ενόπλων Δυνάμεων κατέρριψε το μη επανδρωμένο αεροσκάφος, το οποίο ήταν το σύστημα ελέγχου του πυρός των Ενόπλων Δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν. Οι σχετικές πληροφορίες ανακοινώνονται από τη σελίδα του Facebook της εκπροσώπου τύπου του Υπουργείου Άμυνας της ΡA Shushan Stepanyan.

Να σημειωθεί, ότι αυτό δεν είναι το πρώτο drone του εχθρού που καταρρίφτηκε από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Αρμενίας. Κατά τη διάρκεια αυτών των 3 ημερών, οι Αρμενικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέρριψαν πολλά εχθρικά drone, και ένα καμικάτζε.

Χθές στις 12:30, οι στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν επιχείρησαν να κάνουν επίθεση στα κρατικά σύνορα της Αρμενίας προς την κατεύθυνση του Ταβούς.

…………………………………………………………………

https://el.armradio.am/2020/07/14/%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ad%ce%bd%ce%bf%cf%80%ce%bb%ce%b5%cf%82-%ce%b4%cf%85%ce%bd%ce%ac%ce%bc%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%af%ce%b1%cf%82/

………………………………………………..

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.