Φεβ 122020
 

Άμεση καταβολή των 3 εκατ. στο Δήμο

http://nealesvou.gr/amesi-katavoli-ton-3-ekat-sto-dimo/

“Μαστίγιο και καρότο” από την κυβέρνηση στη Λέσβο, αφού όπως ακριβώς έγραψαν αποκλειστικά χθες τα “Νέα της Λέσβου”, μαζί με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την επίταξη της έκτασης στην Καράβα του Μανταμάδου προκειμένου να δημιουργηθεί η νέα δομή, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης υπέγραψε και την απόφαση για την άμεση καταβολή ανταποδοτικών τελών στους Δήμους, όπου λειτουργούν Κέντρα Υποδοχής προσφύγων και μεταναστών….

……………………………………………..

Μια έκτακτη συνεδρίαση… υπέρ της επίταξης!

http://nealesvou.gr/mia-ektakti-synedriasi-yper-tis-epitaxis/

Το «θέατρο του παραλόγου» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την επίταξη θέσεων, όπου θα δημιουργηθούν οι νέες δομές.

Κι ενώ η κοινωνία του νησιού είναι ανάστατη παρακολουθώντας  την κυβέρνηση να θέλει να επιβάλλει τη νέα δομή στην «Καράβα» και  στο νησί που βιώνει ασφυκτικές συνθήκες λόγω των χιλιάδων εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών, η δημοτική αρχή υποστήριξε ότι «βλέπει φως στο τούνελ» υπεραμύνθηκε του μέτρου της επίταξης λέγοντας ότι είναι «μια συνταγματικά κατοχυρωμένη διαδικασία»  και στο τέλος κάλεσε το σώμα να ψηφίσει ξανά το ψήφισμα της συνεδρίασης που είχε γίνει πριν από την κινητοποίηση της «….καμιά δομή στο νησί» !

Στο μεταξύ χθες ανακοινώθηκε ότι τελικά η συνάντηση που είχε προγραμματισθεί για την Πέμπτη στο υπουργείο εσωτερικών, ματαιώνεται. Το προηγούμενη βράδυ στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου ο Δήμαρχος Στρατής Κύτελης επέμενε ότι πρέπει να συμμετάσχει στην συνάντηση με τα κυβερνητικά στελέχη παρά το ότι είχε προηγηθεί η απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου Δυτικής Λέσβου όπου αποφασίσθηκε η μη συμμετοχή του Δημάρχου Ταξιάρχη Βέρρου και παρά τις τοποθετήσεις τόσο από συμβούλους της αντιπολίτευσης όσο και της συμπολίτευσης (Ε. Γιαννάκα και Π. Βάλεσης) που καλούσαν το δήμαρχο να μη συμμετάσχει.

Οι «αντιφρονούντες»

Στη θέση της δημοτικής αρχής υπήρξαν διαφοροποιήσεις από τους δημοτικούς συμβούλου Εφη Γιαννάκα και Παναγιώτη Βάλεση οι οποίοι στις τοποθετήσεις τους τάχθηκαν κατά του μέτρου της επίταξης ενώ υποστήριξαν ότι δεν θα πρέπει  ο Δήμαρχος να συμμετάσχει στη συνάντηση . Οι δυο  πρότειναν μάλιστα  να παραιτηθεί το δημοτικό συμβούλιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις τελευταίες εξελίξεις.  Η πρότασή τους αυτή δεν είχε «απήχηση» καθώς ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου τους απάντησε ότι η «παραίτηση είναι προσωπική υπόθεση του καθενός» .Παρότι οι δυο τους ψήφισαν στο τέλος- με βαριά καρδιά –  την πρόταση της δημοτικής αρχής , για πολλούς  θεωρείται  ότι είναι ζήτημα χρόνου μέχρι να «αυτονομηθούν» καθώς οι δυο δημοτικοί σύμβουλοι δεν φαίνεται να συμμερίζονται την…. «ανεκτική»  στάση ή καλύτερα η διγλωσσία  της δημοτική αρχής όσο αφορά το προσφυγικό –μεταναστευτικό.

Υπέρ ο Μαμάκος!

Εξίσου εντύπωση προκάλεσε – όχι όμως έκπληξη – το γεγονός ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  Μιχάλης Μαμάκος και Γιάννης Βατός της παράταξης «Αλλάζουμε τον τόπο μας»  ψήφισαν την πρόταση της δημοτικής αρχής – η οποία θυμίζουμε αρνήθηκε να καταδικάσει την επίταξη . Οι δυο σύμβουλοι της παράταξης που στήριξε το ΚΙΝΑΛ στις τελευταίες εκλογές, δείχνουν ν’  ακολουθούν δική τους «γραμμή» η οποία βέβαια έχει σχέση με την επικείμενη συνεργασία των δυο παρατάξεων. Αξίζει να σημειώσουμε ότι λευκό ψήφισε ο  Παναγιώτης Ανδριώτης μέλος της ίδιας παράταξης, ενώ η «διαγραφείσα»  Βάσω Χοχλάκα τόνισε θα πρέπει να υπάρξει καταδίκη του μέτρου της επίταξης και να μην συμμετάσχει ο δήμαρχος στη συνάντηση της Αθήνας, ψηφίζοντας τελικά τη δική της θέση.

Αντιδράσεις από Χιωτέλλη και Τσιριγώτη

Έντονη ήταν η αντίδραση από την επικεφαλής της παράταξης «Με πυξίδα τον Πολίτη» Εριφύλλη Χιωτέλλη η οποία κατήγγειλε την στάση της δημοτικής αρχή που από τη μια υποστηρίζει τις θέσεις της κυβέρνησης και από την άλλη ζητά να ψηφίσουν «καμία δομή» χωρίς να καταδικάζει την επίταξη. «Γιατί μας καλέσατε εδώ σε έκτακτη συνεδρίαση;  Ποιος ήταν ο λόγος της συνεδρίασης για να ψηφίσουμε αυτά που έχουμε ξαναψηφίσει;». «Σήμερα μαζευτήκαμε για την επίταξη, τι καινούργιο φέρνει η έκτακτη συνεδρίαση;»  τόνισε η ίδια. Έντονη ήταν η αντίδραση και της Νίκης Τσιριγώτης από την παράταξη Λαϊκής Συσπείρωσης «Θεωρούμε ότι μας εμπαίζετε εδώ και δυομιση ώρες, κοροϊδεύετε το Λεσβιακό λαο» είπε η κα. Τσιριγώτη   Και οι δυο παρατάξεις αποχώρησαν κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

Η ματαίωση της συνάντησης

Χθες έγινε γνωστό από το Δήμο Δυτικής Λέσβου ότι μετά από ενημέρωση από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκη, η συνάντηση της Πέμπτης ακυρώνεται ενώ  έκανε δεκτή την πρόταση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου να επισκεφθεί το Δημοτικό συμβούλιο και να ενημερώσει ο ίδιος για τις θέμα της Καράβας.

Μετά την εξέλιξη αυτή σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης επιχειρεί ούτε λίγο ούτε πολύ  να εμφανίσει τη ματαίωση ως …δική του επιλογή, χωρίς βεβαίως να πείθει κανέναν .

«Από την πρώτη στιγμή δήλωσα σε όλους τους τόνους, ότι ο Δήμος Μυτιλήνης υφίσταται το μεταναστευτικό πρόβλημα στην καθημερινότητα του, υποβαθμίζοντας την ζωή μας και την κανονικότητα μας. Έχοντας επίγνωση της ευθύνης μας στην επίλυση του προβλήματος αυτού, δήλωσα ότι θα είμαι παρών σε όλες τις κυβερνητικές συναντήσεις για να διαπραγματευτώ και να αξιώσω τα δίκαια για το Δήμο μας και το νησί μας, διασφαλίζοντας πρωτίστως τις ορθές προϋποθέσεις για τις συναντήσεις αυτές. Μη υπαρχόντων των προϋποθέσεων αυτών, η προγραμματισμένη συνάντηση της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου ματαιώθηκε, δίνοντας με τον τρόπο αυτό, την καλύτερη απάντηση σε όσους πιστεύουν ότι ο Δήμος Μυτιλήνης δεν θα πράξει στο ακέραιο το καθήκον του για όφελος των δημοτών μας και του νησιού μας. Σε κάθε περίπτωση, σεβόμενοι της αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου θα είμαστε παρόντες στις κινητοποιήσεις των Λεσβιακών και των Αιγαιοπελαγίτικων Συλλόγων την ερχόμενη Πέμπτη στην προγραμματισμένη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών».

Ερ. Χιωτέλλη: «Ο κ. Κύτελης έχει δώσει γη και ύδωρ στην κυβέρνηση»

Η επικεφαλής της παράταξης «Με Πυξίδα τον Πολίτη» Εριφυλλη Χιωτέλλη μιλώντας στα «Νέα της Λέσβου» σχολίασε τα όσα έγιναν στο δημοτικό συμβούλιο :«Εμείς προτείναμε στο δημοτικό συμβούλιο  κλιμάκωση των κινητοποιήσεων , καταδίκη της επίταξης  και προτείναμε επίσης  να μην πάει ο Δήμαρχος στη συνάντηση της Πέμπτης  σαν ένδειξη διαμαρτυρίας για τα όσα  προαποφάσισαν για τον τόπο μας δυο ημέρες πριν . Ο κ Κύτελης αρνήθηκε να συμπεριλάβει στην απόφαση την καταδίκη της επίταξης. Και εμείς αλλά και  η κα. Τσιριγώτη  αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε γιατί όλο αυτό  ήταν εμπαιγμός. Μας κάλεσαν  σε έκτακτο συμβούλιο και δεν θέλανε να τοποθετηθούν κατά της επίταξης.  Φάνηκε ότι ο κ. Κύτελης έχει δώσει γη και ύδωρ έχει συμφωνήσει, έχει υποθηκεύσει το νησί μας  και έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του σε όσα συμβαίνουν.

Και ξαφνικά βλέπουμε μια δήλωση του Δημάρχου σήμερα (σς. χθες )  ότι θα πήγαινε στο διάλογο  αφού υπήρχαν προϋποθέσεις.. Χθες το βράδυ μέχρι το τέλος της συνεδρίασης  υπήρχαν οι προϋποθέσεις και κατά τη διάρκεια της νύχτας εξαφανίστηκαν; Πόσα θέλουν να μας τρελάνουν; Ακούσαμε τον κ. Χατζηγιάννη να προτείνει ψήφισμα στο οποίο υπήρχε η κατάργηση όλων των δομών στη Λέσβο και ταυτόχρονα να λέει ότι το σχέδιο της κυβέρνηση είναι «φως στο βάθος του τούνελ» .. Καμιά δομή…. αλλά «φως στο τούνελ» τα μέτρα της κυβέρνησης.   Μας κοροϊδευουν μπροστά στα μάτια»

Ν.Τσιριγώτη : Απ’ έξω «πατριώτες», στο συμβούλιο στρατιώτες (της ΝΔ)!

Σε μια οργισμένη ανακοίνωση η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση καταδίκασε τα όσα έγιναν στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας : «Περίσσεψε η κοροϊδία και ο εμπαιγμός στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο Μυτιλήνης.

Κάνουμε γνωστό στο λεσβιακό λαό πως οι δήθεν «αχρωμάτιστοι» σύμβουλοι της δημοτικής αρχής και οι δορυφόροι τους αρνήθηκαν να καταδικάσουν την πράξη της κυβέρνησης της ΝΔ να προβεί σε ΠΝΠ με την οποία επιτάσσει εκτάσεις στα νησιά μας για να φτιάξει νέα κέντρα, αυτά που υποτίθεται ότι δεν θέλουν!

Μετά από αυτή την απαράδεκτη ενέργεια της κυβέρνησης, που ήρθε στον απόηχο των κινητοποιήσεων των νησιωτών, μας κάλεσαν σε έκτακτη συνεδρίαση για να επαναλάβουν το παλιό ψήφισμα του συμβουλίου σα να μην έχει αλλάξει τίποτα!Μας κάλεσαν για να μας πείσουν ότι τα μέτρα της κυβέρνησης θα αποδώσουν! …»

Και συνεχίζει σε άλλο σημείο « Ο λαός της Λέσβου, του Δήμου Μυτιλήνης, που τους στήριξε με την ψήφο του οφείλει να βγάλει τα συμπεράσματά του, από αυτούς που τόσο καιρό καμώνονταν ότι θα λύσουν το πρόβλημα και τώρα σηκώνουν τα χέρια, όχι για να καταγγείλουν την κυβέρνηση, αλλά για να δηλώσουν αναρμόδιοι και να δώσουν εν λευκώ επιταγή στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ΝΔ που υπηρετεί με πίστη τον εγκλωβισμό που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσα κροκοδείλια δάκρυα κι αν χύνουν, ή καλύτερα όσες υποκριτικά δακρυσμένες φατσούλες και αν βάζουν στο facebook, η ιστορία της Λέσβου χτες τους κατέγραψε σε αυτούς που δεν κάνουν ρούπι παραπέρα από όσα τους προστάζει η κυβέρνηση που υπηρετούν και γι’ αυτό είναι υπόλογοι στους κατοίκους του νησιού μας για την προσπάθεια μετατροπής του νησιού μας σε τεράστιο hotspot.

Η τακτική αυτή, να σύρουν το συμβούλιο πίσω από την απαράδεκτη στάση τους, προκάλεσε την αποχώρηση της παράταξής μας, που μόνο επιβεβλημένη ήταν μετά από όλα αυτά….» καταλήγει μεταξύ άλλων

………………………………………………………………………..

Ο ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟ AMERICAN JEWISH COMMITEE 11-6-2018 ΔΗΛΩΣΕ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ Ο «ΝΑΤΙΒΙΣΜΟΣ-NATIVISM»… ΔΗΛΑΔΗ Ο ΕΘΝΙΣΜΟΣ… ΤΟ ΕΘΝΟΣ… ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ…

ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΪΚΟ ΕΧΕΙ Μ.Κ.Ο. ΓΙΑ ΤΑ “ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ” ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΝΑ ΣΑΣ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Ε; ΞΥΠΝΑΤΕ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

ΟΙ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ “ΕΓΔΥΣΑΝ” ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΡΟΥ ΕΝΩ Ο ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΜΟΡΙΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΙΣ Μ.Κ.Ο. ΠΟΥ ΞΕΣΗΚΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ

……………………………………………………….

………………………………………………

ΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΡΕ ΕΛΛΗΝΑ… ΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ… ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΙ ΕΝΩΣΟΥ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΣΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ… ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ

ΑΛΦΕΙΟΣ: … ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ… ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΡΕ ΕΛΛΗΝΑ ;;; … ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΠΙΔΕΚΤΟΣ ΜΑΘΗΣΕΩΣ…

ΠΑΝΤΑ ΧΩΡΙΖΟΣΟΥΝ ΣΕ ΜΑΝΤΡΕΣ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΔΩ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΠΟΥ ΕΜΠΑΙΝΕΣ ΜΕΤΡΑΓΕΣ ΣΑΝ ΝΟΥΜΕΡΟ ΣΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΜΙΑ ΜΑΝΤΡΑ ΣΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΟΥΜΑΝΤΟ… ΠΟΤΕ ΜΠΛΕ ΠΟΤΕ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΤΕ ΡΟΖΑΛΙ ΠΟΤΕ ΑΧΤΑΡΜΑΣ ΠΟΤΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΑΝΤΡΕΣ ΜΑΖΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΕΧΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΑΝΤΡΕΣ… ΕΝΑΝ ΑΡΧΙΜΑΝΤΡΙΤΗ… ΕΝΑΝ … ΑΡΧΙΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗ…

ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ… ΑΜΑ ΘΕΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΑΣ… ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ… Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΜΜΑΤΑ… ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ…

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.”

“Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ”. ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ

“ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.” ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.

«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.». ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ.

ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΜΟΝΗ ΟΔΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΗΤΟΙ… ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΥΠΝΙΣΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΘΡΟΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΜΕΛΗ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

…………………………………………………………………

Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ Η ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΨΙΣΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΦΘΕΡΩΣΗΣ ΟΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΥΤΟΧΘΩΝΑΣ ΙΘΑΓΕΝΗΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!

……………………………………

  One Response to “ΔΗΜΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ. Μια έκτακτη συνεδρίαση… υπέρ της επίταξης! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΣΑΣ!!! ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ !…”

Sorry, the comment form is closed at this time.

...