ΤΕΛΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ. ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ !! ΕΛΛΗΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΤΩΡΑ !!! ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ; ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΣΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ;

ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πλειστηριασμούς αυθημερόν χωρίς προστασία για την πρώτη κατοικία φέρνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη
ΑΛΦΕΙΟΣ: ΡΕ ΕΛΛΗΝΑ !!! ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΦΩΤΙΑ Ο ΚΑΝΑΠΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΧΤΕΙΣ ΟΡΘΙΟΣ;;
ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ;;; … ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΣΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ;;; Ή ΜΗΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙΣ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ;;; ΚΟΙΤΑ ΠΩΣ ΣΕ ΚΟΙΤΑΕΙ… ΑΠΟ ΤΟ 2006 ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΛΕΙΑΝΕΙ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ… ΔΩΡΕΑΝ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΤΑ ΠΛΗΡΗ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΣΕ… “ΑΘΙΓΓΑΝΟΥΣ” ΠΟΥ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ !!! ΕΛΛΗΝΕΣ !!! ΥΠΑΡΧΕΤΕ ;;; ΖΕΙΤΕ ;;; ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ;;;

1β
Kαταργούνται από την 1η Μαΐου τα μέτρα προστασίας των δανειοληπτών και πλέον όλα γίνονται… ευκολότερα για τους πιστωτές.
Με βάσεις τις απαιτήσεις των θεσμών τις οποίες όπως απόκάλυψε ανερυθρίαστα ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενστερνίζεται πλήρως η κυβέρνηση, δημιουργείται το νέο σύστημα κατασχέσεων και πλειστηριασμών – express.
Σε λίγες ημέρες η αρμόδια επιτροπή θα προετοιμάσει το πλαίσιο του νέου πτωχευτικού νόμου.
Μετά τις 30 Απριλίου, χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων θα έρθουν αντιμέτωποι με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας τους, χωρίς να έχουν κανένα δικαίωμα προστασίας. Στο σενάριο που επεξεργάζονται οι τραπεζίτες μαζί με την κυβέρνηση και τους θεσμούς αναφέρεται όχι μόνο ότι από την 1η Μαΐου θα πρέπει να σταματήσει οποιοδήποτε καθεστώς προστασίας, αλλά και ότι οι διαδικασίες θα πρέπει να γίνονται ταχύτατα.
Πλειστηριασμοί Express
Το σχέδιο που ετοιμάζουν τράπεζες και θεσμοί υπερβαίνει κατά πολύ σε βιαιότητα ακόμη και την κοινοτική οδηγία την οποία επικαλούνται οι αρμόδιοι προκειμένου να δικαιολογήσουν τις αποφάσεις τους. Είναι ενδεικτικό ότι στο ελληνικό μοντέλο από τη στιγμή που κατατεθεί η αίτηση πτώχευσης δεν θα προβλέπεται δωδεκάμηνη περίοδος προστασίας του οφειλέτη από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, όπως προβλέπει η κοινοτική οδηγία.
Οι Ελληνες τραπεζίτες θέλουν να πάνε ακόμη ένα βήμα παρακάτω και γι’ αυτό τον λόγο ζητούν οι τράπεζες να έχουν δικαίωμα να προχωρούν σε πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας από τη στιγμή υποβολής της αίτησης πτώχευσης. Η βιασύνη αυτή έχει δικαιολογία το γεγονός ότι οι τράπεζες θέλουν να έχουν προτεραιότητα σε σχέση με τους υπόλοιπους πιστωτές.
Το νέο καθεστώς πρέπει να είναι έτοιμο την 1η Μαΐου, καθώς το υφιστάμενο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας όπως ορίζεται από τον ν. 4605/2019 θα πάψει οριστικά να ισχύει στις 30 Απριλίου. Στελέχη με καλή γνώση των διαδικασιών εκτιμούν ότι η κρίσιμη περίοδος για την εφαρμογή του νόμου θα είναι ο Σεπτέμβριος του 2020. Τότε εκτιμάται ότι θα έχουν εκδοθεί όλες οι απαιτούμενες υπουργικές αποφάσεις ώστε να εφαρμοστεί το νέο πλαίσιο.
Χωρίς καμία προστασία
Όπως είναι προφανές αναμένονται δραματικές εξελίξεις αναφορικά με την πρώτη κατοικία των δανειοληπτών που έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Σε αυτό συνηγορούν τρεις βασικοί παράγοντες:
Ο πρώτος αφορά το νέο πλαίσιο μη προστασίας της πρώτης κατοικίας το οποίο απελευθερώνει τους πλειστηριασμούς.
Ο δεύτερος αφορά την επιμονή των θεσμών να εντατικοποιηθούν οι διαδικασίες των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Στόχος τους είναι να προστατευτεί το σύστημα από παρεμβάσεις που παγώνουν τους πλειστηριασμούς και ταυτόχρονα να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.
Ο τρίτος και ίσως πιο κρίσιμος παράγοντας είναι ότι από το φθινόπωρο αναμένεται να κορυφωθεί η διαδικασία μείωσης των «κόκκινων» δανείων που έχουν οι τράπεζες στα χαρτοφυλάκιά τους. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας τιτλοποίησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων σημαίνει ότι αυτά τα δάνεια θα τα έχουν πλέον στα χαρτοφυλάκιά τους τα funds και όχι οι τράπεζες, κάτι που προκαλεί έντονη ανησυχία αναφορικά με τον τρόπο που θα επιλέξουν να δράσουν οι συγκεκριμένες εταιρείες.
Η κατάσταση που θα δημιουργηθεί από τον νέο πτωχευτικό νόμο μοιάζει εφιαλτική για τους ιδιώτες-δανειολήπτες καθώς κινδυνεύει η πρώτη τους κατοικία.
Με πρόσχημα τον εντοπισμό των λεγόμενων «στρατηγικών κακοπληρωτών», οι τράπεζες σε συνεργασία με τους θεσμούς καταργούν οποιαδήποτε έννοια προστασίας, αντικαθιστώντας την με την έννοια της πρόνοιας. Δηλαδή ο νόμος θα προβλέπει επίδομα ενοικίου για τα πολύ φτωχά νοικοκυριά που θα χάσουν το σπίτι τους.
Ιδιοκτήτες γίνονται ενοικιαστές
Ένας τρόπος οι δανειολήπτες να μη χάσουν τα σπίτια τους είναι ότι θα μπορούν να διαπραγματευτούν με την τράπεζα ώστε να παραμείνουν σε αυτά ως ενοικιαστές. Κι αυτό υπό την προϋπόθεση ότι η τράπεζα δεν έχει σπεύσει σε πλειστηριασμό του ακινήτου. Αλλη πρόνοια για τους δανειολήπτες δεν θα προβλέπει ο νόμος, με εξαίρεση ότι οι οικογένειες με ιδιαίτερα χαμηλά εισοδήματα θα μπορούν να λάβουν επίδομα ενοικίου. Ωστόσο, το ανώτατο όριο του επιδόματος στέγασης δεν θα ξεπερνά τα 210 ευρώ μηνιαίως ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού, ενώ θα ισχύει μόνο για δώδεκα μήνες, με δυνατότητα αυτόματης ανανέωσης για άλλους έξι μήνες.
Η βιαιότητα του νέου νομικού πλαισίου σχετικά με τον πλειστηριασμό και την κατάσχεση της πρώτης κατοικίας δεν αφορά μόνο το αποτέλεσμα αλλά και τη διαδικασία μέχρι να καταλήξει η τράπεζα στον πλειστηριασμό. Από την 1η Μαΐου οι ιδιώτες θα μπορούν να κηρύξουν πτώχευση σύμφωνα με το μοντέλο που υσχύει σήμερα για τις επιχειρήσεις. Οι διαφορετικές πλατφόρμες και ρυθμίσεις για τα χρέη των ιδιωτών σε τράπεζες, εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και τους ιδιώτες-πιστωτές θα μπουν όλες κάτω από την ομπρέλα του νέου πτωχευτικού νόμου.
Θα μπορούσε να πει κανείς ότι σε γενικό πλαίσιο η συγκέντρωση όλων των ρυθμίσεων σε μία πλατφόρμα με ενιαίο καθεστώς ευνοεί τους δανειολήπτες, οι οποίοι θα έχουν πλήρη εικόνα των δυνατοτήτων που τους δίνει ο νόμος για το σύνολο των οφειλών τους. Πέραν όμως του ότι με το νέο πλαίσιο δεν τους προσφέρεται καμία προστασία, τη διαδικασία πτώχευσης θα μπορεί να εκκινήσει και ο δανειστής.
Αποτέλεσμα αυτής της πρόβλεψης είναι χιλιάδες οφειλέτες να δουν ξαφνικά να τους επιβάλλεται η διαδικασία της πτώχευσης και το δικαστήριο να μοιράζει την περιουσία τους αναλογικά στους πιστωτές τους. Η διαδικασία «απαλλαγής από τα χρέη», όπως θα ονομάζεται, θα οδηγεί σε πλήρη διαγραφή των οφειλών, αφού όμως πρώτα θα έχει ρευστοποιηθεί το σύνολο της περιουσίας του οφειλέτη. Δηλαδή ο οφειλέτης θα βρίσκεται χωρίς χρέη αλλά και χωρίς κανένα περιουσιακό στοιχείο στην κατοχή του, ακόμη και αν η κατοικία είναι η κύρια και μοναδική.

Ο νέος νόμος θεωρεί τη διαδικασία δεύτερη ευκαιρία, καθώς ο οφειλέτης θα μπορεί χωρίς βάρη να ξεκινήσει και πάλι από το… μηδέν.

………………………………………………………..

ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΠΙΤΙΩΝ “ΛΗΣΤΑΡΧΕΙΟΝ-ΥΠΕΡΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΑ της ΕΛΛΑΔΟΣ” ! Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟ ΤΟΥ “ΚΡΑΤΟΥΣ” !! ΞΥΠΝΑΤΕ ΚΙ ΕΛΑΤΕ ΣΤΗΝ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.” ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ !!!

30 ΔΙΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ALPHA BANK ΚΑΙ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΕΓΓΡΑΦΑ ΦΩΤΙΑ !!!

………………………………………………….

ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑ;; ΟΧΙ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΠΑΝΤΩΣ…

ΑΛΦΕΙΟΣ: … ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ… ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΡΕ ΕΛΛΗΝΑ ;;; … ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΠΙΔΕΚΤΟΣ ΜΑΘΗΣΕΩΣ…

ΠΑΝΤΑ ΧΩΡΙΖΟΣΟΥΝ ΣΕ ΜΑΝΤΡΕΣ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΔΩ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΠΟΥ ΕΜΠΑΙΝΕΣ ΜΕΤΡΑΓΕΣ ΣΑΝ ΝΟΥΜΕΡΟ ΣΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΜΙΑ ΜΑΝΤΡΑ ΣΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΟΥΜΑΝΤΟ… ΠΟΤΕ ΜΠΛΕ ΠΟΤΕ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΤΕ ΡΟΖΑΛΙ ΠΟΤΕ ΑΧΤΑΡΜΑΣ ΠΟΤΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΑΝΤΡΕΣ ΜΑΖΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΕΧΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΑΝΤΡΕΣ… ΕΝΑΝ ΑΡΧΙΜΑΝΤΡΙΤΗ… ΕΝΑΝ … ΑΡΧΙΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗ…

ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ… ΑΜΑ ΘΕΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΑΣ… ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ… Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΜΜΑΤΑ… ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ…

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.”

“Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ”. ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ

“ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.” ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.

«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.». ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ.

ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΜΟΝΗ ΟΔΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΗΤΟΙ… ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΥΠΝΙΣΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΘΡΟΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΜΕΛΗ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

…………………………………………………………………

Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ Η ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΨΙΣΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΦΘΕΡΩΣΗΣ ΟΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΥΤΟΧΘΩΝΑΣ ΙΘΑΓΕΝΗΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.