Τι σημαίνει ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ και με ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΓΙΝΕΤΑΙ… ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ Ε.ΣΥ.TV 15/1/2900 (απομαγνητοφώνηση ομάδα ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ)

ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ

8f878ea0803189dcd4867928ffaf1eb9_0Ε.ΣΥ TV 15-1-2016

ΒΑΣ. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ – Γ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Α. Τι σημαίνει ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ και με ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΓΙΝΕΤΑΙ…

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Καταρχήν, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ σημαίνει «ΒΑΔΙΖΟΜΕΝ ΕΠΙ ΚΟΙΝΩΝ» δηλαδή, πάνω σε ΚΟΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ.

Έτσι η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ είναι ουσιαστικά μια ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Γινόμαστε ΚΟΙΝΩΝΟΙ ΣΕ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ.

Ο τρόπος της Επικοινωνίας του Ανθρώπου γίνεται με τα ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑ του. Πώς γίνεται αυτό; Ο Άνθρωπος επικοινωνεί με το περιβάλλον του, επικοινωνεί με την Φύση και τον συνάνθρωπο του μέσω των ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΟΥ.

Τα Αισθητήρια του παίρνουν σήματα, παίρνουν κύματα και δονήσεις. Αυτές μετατρέπονται σε ηλεκτρικά σήματα που ερεθίζουν τον εγκέφαλο και με τον ερεθισμό του εγκεφάλου γίνεται η κατανόηση αυτού που προσλαμβάνει ο εγκέφαλος μέσω των Αισθητηρίων.

Τα πάντα λοιπόν είναι η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΟΡΦΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΤΟΥ.

Το θέμα είναι ότι τα Αισθητήρια μας είναι όργανα που δουλεύουν σε ένα τεράστιο εύρος. Αν δούμε όμως ότι αυτό το οποίο τελικά φτάνει στον εγκέφαλο μας, είναι κάτι πολύ πιο μικρό, σε σχέση με αυτό που προσλαμβάνει το Αισθητήριο μας. Δηλαδή, ενώ το τύμπανο του αυτιού μας δονείται από υπερήχους αλλά και από υποήχους, σε πολύ μεγαλύτερο φάσμα από ό,τι σήμερα ενεργοποιείται ο εγκέφαλος μας σαν ακουστική συχνότητα, ο εγκέφαλος μας δεν εκμεταλλεύεται το σήμα που φτάνει  σε αυτόν με τον καλύτερο τρόπο, έτσι ώστε να διευρύνει το φάσμα που φτάνει μέσα από ένα ηλεκτρικό σήμα.

Αυτό συμβαίνει σε όλα μας τα αισθητήρια. Ακόμα και αυτά που βλέπουμε. Έχουμε την δυνατότητα να μπούμε πίσω από την οπτική εικόνα απο αυτό που βλέπουμε. Να μπούμε σε μια διαδικασία και να μπούμε μέσα στην εικόνα, να φτάσουμε από πίσω της και να δούμε την προέλευση της.

Δηλαδή, μπορούμε μέσα από την ανάγνωση ενός κειμένου, όταν η όραση μας μπορεί να διαπεράσει από το στυλό, από τον κοντυλοφόρο, να διαπεράσει το χέρι και να φτάσει στον εγκέφαλο αυτού που γράφει,, μπορούμε να φτάσουμε να δούμε, γιατί είναι γραμμένα, αυτά που βλέπουμε, όπως είναι γραμμένα. Με τον ίδιο τρόπο, όταν δίνουμε μια χειραψία, μπορεί να είναι απλά μια ψυχρή πράξη, δηλαδή να ακουμπήσουμε ένα χέρι, αλλά ο εγκέφαλος έχει την δυνατότητα, όταν μπορεί να λειτουργήσει με έναν πιο ολοκληρωμένο τρόπο, όχι μόνο να ακουμπήσει κάτι, αλλά να πάρει μέσα από αυτό, ένα φάσμα συχνοτήτων και να κάνει ένα σκανάρισμα την εκπομπή αυτών που έρχονται μέσα από την αφή και την πρόσληψη από τον ίδιο.

Πραγματικά, ο εγκέφαλος μας είναι ένα τέλειο εργαλείο, ο οποίος, επειδή ο Άνθρωπος έχει μπει μέσα σε μια λανθάνουσα κατάσταση, υπολειτουργεί.

Η ΕΚΓΥΜΝΑΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΙΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ

Έχουμε την δυνατότητα, εμείς ο Άνθρωποι όμως, επειδή είμαστε κατ’εικόνα και καθ’ομοίωση των Δημιουργών μας, να κάνουμε πράγματα, τα οποία πράγματικά μπορούν να μας αναβιβάσουν πολύ την ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ . Είναι γεγονός ότι τα πάντα για να μπορέσουν να προοδεύσουν, χρειάζονται μια εκγύμναση.

Όπως κάνουμε γυμναστική και ενισχύουμε τους μύες του σώματος μας για την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας τους, έτσι βρίσκουμε και τρόπους εκγύμνασης του εγκεφάλου μας. Ο καθένας βρίσκει τον δικό του τρόπο για να το κάνει.

Μπορούμε λοιπόν να δώσουμε εντολή στον εγκέφαλο μας να ακούσει περισσότερο, από ό,τι ακούει τώρα. Έτσι, με αυτόν τον τρόπο έρχεται σε μεγαλύτερη Επικοινωνία με το περιβάλλον. Με τον ίδιο τρόπο, μπορούμε να κάνουμε με την αφή μας, να αισθανθούμε και να καταλάβει ο εγκέφαλος μας πολύ περισσότερα από ό,τι τώρα, αν τον εξασκήσουμε στο να προσλαμβάνει αυτά τα οποία περνάνε ως σήματα μέσα από το αισθητήριο της αφής.

Αυτό σημαίνει ότι όλα αυτά είναι μια εγκεφαλική διεργασία την οποία ο Άνθρωπος έχει την δυνατότητα να την αυξήσει σε ένα τεράστιο βαθμό.

Και οι ΠΕΝΤΕ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΜΑΣ, όταν αυτές εκγυμναστούν σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό, τότε ανοίγει η Πόρτα για να μπούμε στην 6η ΑΙΣΘΗΣΗ, αυτήν που αποκαλούμε ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ, όπου εκεί παίζει ρόλο και μια κβαντική προσλαμβάνουσα του εγκεφάλου μας που είναι έξω από το ανθρώπινο σώμα μας. Είναι σήματα τα οποία προσλαμβάνονται με Κβαντικό τρόπο από τον εγκέφαλο μας.

Ανοίγει λοιπόν η Πόρτα για να φτάσουμε σε μια μεγαλύτερη ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ μέσω των Αισθήσεων μας κι έχουμε ακόμα αρκετές Αισθήσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

Έτσι, η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΤΟ ΟΤΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ, ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΟΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ, ΑΛΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΜΕ, ΝΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ.

ΚΥΡΙΩΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΑΣ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑΣ, ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΜΑΣ ΣΕ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ.

ΚΡΙΣΗ-ΔΙΑΚΡΙΣΗ.. ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ

Κάτι το οποίο επίσης αναβιβάζει την ΚΡΙΣΗ ΜΑΣ, η οποία παίζει ένα πολύ σπουδαίο ρόλο στην ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ για να έχουμε μια σωστή ΘΕΣΗ, είναι ΜΙΑ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ Η ΟΠΟΙΑ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ.

Δηλαδή, δεν φτάνει μόνο να προσλαμβάνεις αυτά που εκπέμπονται στο περιβάλλον σου και από άλλους ανθρώπους, ή από οποιαδήποτε σημεία υπάρχουν επικοινωνιακές εκπομπές, αλλά πρέπει να αυξήσουμε και την δυνατότητα και να έχουμε την ΚΡΙΣΗ για να μπορούμε να έχουμε και την ΔΙΑΚΡΙΣΗ, όσον αφορά το περιβάλλον μας.

Για να μπορέσουμε να αυξήσουμε αυτή την ΚΡΙΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ξεκινάμε από τον εαυτό μας. Κάθε βράδυ, προτού πέσουμε για ύπνο, αφιερώνουμε μόνο λίγα λεπτά για να κάνουμε μια ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ για να δούμε πού πράξαμε σωστά, ή που ενδεχομένως κάναμε λάθος.

Όταν αυτό γίνεται επαναλαμβανόμενα, αυτοματοποιείται μια πράξη, η οποία ουσιαστικά μας δίνει την ΚΡΙΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, προτού διαπράξουμε κάτι το οποίο, το έχουμε αναγνωρίσει εγκεφαλικά ως εσφαλμένο, να το απορρίπτουμε.

Όταν αυτή η διεργασία δουλέψει πολύ καλά στον Εαυτό μας, τότε αποκτούμε μια Ικανότητα Κρίσης που αφορά όλον τον περιβάλλον μας. Έτσι, μέσα σε ένα περιβάλλον με πολλά άτομα, μπορούμε να έχουμε μια ΚΡΙΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ που να προσδιορίζει ακριβώς το περιβάλλον μας.

Μέσα από αυτή την διεργασία και μέσα από την ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΜΑΣ, ερχόμαστε σε μια ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ με το περιβάλλον μας και αυτό αφορά τους Ανθρώπους. Γιατί όσο πιο ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΝΕΙΔΟΤΗΤΕΣ υπάρχουν, όσο ΓΥΜΝΑΣΜΕΝΟΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, είναι φυσιολογικό να βρίσκουν πολύ περισσότερα ΚΟΙΝΑ και να είναι Επί των Κοινών αυτών, ώστε να υπάρχει η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.

ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΤΙ-ΑΞΙΩΝ Η ΜΗ ΣΩΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΑΣ…

Είναι πράγματικά σημείο των ΑΝΤΙ-ΑΞΙΩΝ που ο Άνθρωπος μέσα στην Λήθη του, δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά τον εγκέφαλο του, γιατί ο εγκέφαλος ουσιαστικά είναι ένα όργανο το οποίο παράγει ενέργεια. Μάλιστα, το 20% του γλυκογόνου το οποίο καταναλώνουμε από τις τροφές, καταναλώνεται από το εγκέφαλο μας.

Αυτή η κατανάλωση παράγει ενέργεια και αυτή η ενέργεια λέγεται ΣΚΕΨΗ. Όταν αυτή η ΣΚΕΨΗ ενεργοποιείται από το ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ μας, τότε παράγει ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ.

ΑΥΤΌ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΝ ΝΟΗΣΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΕΡΓΑΣΙΑ ΔΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΝΟΗΣΗΣ.

Όταν η ΣΚΕΨΗ μας προκαλείται από ΛΟΓΙΚΟ ΕΡΕΘΙΣΜΑ, τότε είναι κατ’εξοχήν η σωστή λειτουργία του εγκεφάλου μας γιατί αυτό που παράγεται είναι μια ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΥΨΗΛΗΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ, μια ΛΟΓΙΚΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΝΟΥ. ΓΙΑΤΙ Η ΛΟΓΙΚΗ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΑΞΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΕΡΓΑΣΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΝΟΗΣΗ, ΣΤΟΝ ΝΟΥ.

Είναι λοιπόν φυσιολογικό ότι όσο πιο πολύ αυξάνουμε την ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ μας, όσο πιο πολύ αναγνωρίζουμε τον Εαυτό μας, χρησιμοποιούμε την δυνατότητα του ΝΟΗΜΟΝΟΣ ΟΝΤΟΣ, ώστε να ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ  ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΑΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ, ΚΟΙΝΟ ΕΘΟΣ, ΚΟΙΝΟ ΕΘΙΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ.

Έτσι, η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ φτάνει σε ένα πολύ Υψηλό Επίπεδο. Επικοινωνούμε βέβαια με όλα τα Αισθητήρια μας με τον Άνθρωπο, με τους Συνέλληνες μας. Δεν είναι μόνο τα λόγια μας, μπορεί να είναι μια έκφραση μας, μια ματιά, ή κάτι το οποίο δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε και εκπέμπεται και αυτή η εκπομπή εκλαμβάνεται από τα Αισθητήρια και γίνεται πια ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Γεγονός είναι ότι για να επικοινωνήσουμε πρέπει να ξεκινήσουμε από τον Εαυτό μας. Πρέπει να δημιουργήσουμε τις Συνθήκες των προσλαμβανουσών από τον Εαυτό μας εκπομπών. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μάθουμε να ακούμε καλά, να μάθουμε να παρατηρούμε οπτικά καλά και να χρησιμοποιούμε πολύ καλά τις αισθήσεις μας κι όλα αυτά με μια Κριτική Ικανότητα, με ένα εκπαιδευμένο Εγκέφαλο που θα μπορεί να αξιοποιεί όλες τις προσλαμβάνουσες. Εκεί θα υπάρχει μια πολύ καλή Επικοινωνία, η οποία συνέχεια έχει την τάση να βελτιώνεται, όσο εμείς αυξάνουμε την εγκεφαλική μας ικανότητα να επεξεργαζόμαστε αυτά που προσλαμβάνουν τα Αισθητήρια μας.

ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΣΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥΣ…

Γ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Βασίλη, για τις πληροφορίες που έδωσε…

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Έχουμε πει ότι εμείς οι Έλληνες δεν λέμε «ευχαριστώ». Αν κάποιος από όλους μας γνωρίζει κάτι, ανήκει σε όλους μας! Γιατί ευχαριστώ οπότε;

Γ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: Ναι, Βασίλη. Το «ευχαριστώ» ήταν στο ότι ανέφερες κάποια σημεία, τα οποία δεν είχα δυνατότητα να τα εκφράσω. Μίλησες για συχνότητες πέραν των γνωστών συχνοτήτων που χρησιμοποιούμε. Προηγουμένως, είχα αναφέρει κι έβγαλα μια φωτογραφία με έναν ομιλητή που κινεί τα χέρια του, με έναν τέτοιον τρόπο που να μπορεί να κάνει υποβολιμαίες κινήσεις για να μπορέσει να στείλει κάποια μηνύματα, όχι φανερά, όχι με τον λόγο, έτσι ώστε να είναι εν συνειδήσει, αλλά κάποια μηνύματα υποβολιμαία μέσω ικανοτήτων, που δυστυχώς έχουμε χάσει ως ικανότητα να χρησιμοποιούμε, τηλεπαθητικά.

Όταν βλέπω ομιλητή να κάνει αυτή την κίνηση, κουμπώνομαι, κλειδώνομαι, γιατί αυτό σημαίνει ότι ο ομιλητής θέλει σώνει και καλά να μου περάσει κάποια μηνύματα τα οποία, αν θα τα περάσει μέσω του λόγου, ενδεχομένως να αντιδράσω. Έρχομαι πάλι σε εκείνο το σημείο που είπα ότι η Επικοινωνία δεν είναι ανάγκη να είναι μόνο μέσω του λόγου ή μέσω της τεχνολογίας. Ο Βασίλης είπε ότι υπάρχουν και χρησιμοποιούνται κάποιες συχνότητες πέρα του εύρους που χρησιμοποιούν οι απλοί οι άνθρωποι. Λέγεται μάλιστα ότι κάτω στο Ελληνικό υπάρχει μια γεννήτρια παραγωγής υπόηχων. Ποιος ο λόγος; Ας βάλουμε το μυαλό μας να σκεφτούμε ότι κάποιοι προσπαθούν να επικοινωνήσουν με ένα βρώμικο τρόπο. Το έχουμε ξαναπεί ότι αρκετοί από εμάς έχουμε ένα μικρό βούισμα στα αυτιά, γιατί; Επειδή γέρασα; Αυτό το βούισμα δεν το έχουν μόνο οι γέροι, αλλά και οι νέοι! Μήπως κάποιος προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί μας; Γι’αυτό χαίρομαι που αναφέρθηκε ο Βασίλης σε κάποιες διαφορετικές συχνότητες, οπότε καιρός είναι να είμαστε ενήμεροι και εν γρηγόρσει.

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Γιώργο, δεν είπα μόνο να είμαστε ενήμεροι, αλλά να προσπαθήσουμε να ενεργοποιήσουμε τον εγκέφαλο μας ο οποίος ουσιαστικά επεξεργάζεται τα σήματα που προσλαμβάνει από τα αισθητήρια μας, ώστε να τα αντιλαμβάνεται κι επειδή η Επικοινωνία δεν σταματάει εδώ, αλλά φτάνει σε πολύ υψηλά επίπεδα

Πρέπει να ξέρουμε ότι κάποια εποχή οι Άνθρωποι επικοινωνούσαν με τους Δημιουργούς τους. Και σήμερα, με τις Επικλήσεις που κάνουμε και ειδικά με την Ενέργεια της Οντότητας του Ερμή που είναι αυτός που δίνει την δυνατότητα της Επικοινωνίας Θεών και Ανθρώπων, θέλουμε να ξαναξεκινήσουμε αυτή την Επικοινωνία που πρέπει να γίνει πολύ μεγαλύτερη. Γιατί, πραγματικά, αφού ο πόλεμος που διεξάγεται είναι Θεών –Δημιουργών και Ανθρώπων, είναι ένας τεράστιος πόλεμος που χρειάζεται την συνεπικουρία των Δημιουργικών Δυνάμεων του Ανθρώπου, γιατί οι αντίπαλοι μας δεν είναι απλοί Άνθρωποι, αλλά οντότητες με μεγάλες δυνατότητες.

Θα ήθελα όμως πέρα από αυτό να πω ότι όντως, επειδή ο εγκέφαλος του Ανθρώπου λειτουργεί μόνο με το συνειδητό το 4% και το 96% είναι το υποσυνείδητο, σημαίνει ότι αυτά που προσλαμβάνουν τα αισθητήρια μας, επειδή όλα είναι εγγραφές, εγγράφονται στο υποσυνείδητο.

Δεν είναι παράξενο, όταν μπούμε σε μια αίθουσα, αποτυπώνεται όλη η πλήρης εικόνα με λεπτομέρειες στον εγκέφαλο μας. Το θέμα είναι ότι το Συνειδητό, το οποίο μπορούμε να ενεργοποιήσουμε, είναι ένα πολύ μικρό κομμάτι. Δηλαδή, είναι σαν ένας ψύλλος πάνω σε έναν ελέφαντα.

Με την εργασία της εκγύμνασης του νου μας, το συνειδητό μεγαλώνει σε μερίδιο. Αυξάνει το μερίδιο του και έτσι μπαίνουμε συνειδητά μέσα στο περιβάλλον μας και το αναγνωρίζουμε συνειδητά, γιατί το υποσυνείδητο λειτουργεί με το δικό του τρόπο που δεν μπορούμε να το ελέγξουμε.

Έχει σημασία όμως ότι, όταν το συνειδητό έρχεται σε σύγκρουση με το υποσυνείδητο, τότε το υποσυνείδητο εξαφανίζεται. Δεν έχει την δύναμη να επιβληθεί στο συνειδητό. Η προσπάθεια μας μέσω της εκγύμνασης του Νου μας, είναι να αυξήσουμε το συνειδησιακό μας κομμάτι, το οποίο ουσιαστικά είναι δίπλα σε αυτό που μπορούμε να καταλάβουμε, όχι ασυνείδητα, αλλά συνειδητά.

Είναι λοιπόν αυτό που πρέπει να ξέρουμε και πρέπει πραγματικά να το γυμνάζουμε είναι ο εγκέφαλος μας, ο οποίος μέσα από την γνωσιακή υπεροχή και την ικανότητα που έχει να αντιλαμβάνεται το περιβάλλον, μπορεί πραγματικά να φτάσει σε τεράστια επίπεδα, ακόμα και σε αυτό το περιβάλλον, παρά τις συχνότητες που μας ρίχνουν και κτυπούν το υποσυνείδητο και ναρκώνουν τον άνθρωπο.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΖΟΜΠΙ… Ο ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΟΣ ΥΠΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ…

Πραγματικά, ο Άνθρωπος σήμερα είναι σαν ζόμπι. Είναι πολλές αυτές οι μελέτες που έχουν γίνει και οι Άνθρωποι που ασχολούνται με την Κοινωνολογία εκπλήσσονται το πώς έχουν περάσει τόσο σκληρά μέτρα και έχει απαξιωθεί τόσο πολύ η ζωή μας και δεν υπάρχει αντίδραση. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Παλιά, όταν γινόταν κάτι, ξεσηκωνόταν ο κόσμος και ξήλωναν πεζοδρόμια.

Σήμερα, περνάνε τα χείριστα μέτρα κι ο κόσμος είναι εν υπνώσει, γιατί πραγματικά επεμβαίνουν στο υποσυνείδητο και χρησιμοποιούν αυτές τις συνθήκες για να μην λειτουργεί ο εγκέφαλος.

Όταν δεν λειτουργεί ο εγκέφαλος σημαίνει ότι δεν υπάρχει νοητική διεργασία κι αυτό σημαίνει ότι είσαι υπό του νοός, που σημαίνει «ΎΠΝΟΣ». Όταν λοιπόν έλεγαν οι δικοί μας ότι ο «Ύπνος είναι αδερφός του Θανάτου, εννοούσαν ότι ο ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΟΣ ΥΠΝΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΗΘΗ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΗΘΑΡΓΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΓΙΑΤΙ ΚΙ Ο ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΦΥΣΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΦΟΣΟΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΙΑΚΗ ΤΟΥ ΘΕΣΗ, ΣΤΗΝ ΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΖΕΙ! ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΗΣ, ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΝ, ΣΑΝ ΝΟΗΜΟΝ ΟΝ!

Γ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: Πολύ σωστά, ο Άνθρωπος υπάρχει, δεν ζει! Καιρός λοιπόν να ξεσηκωθούμε, να αφυπνιστούμε και αυτό μπορεί να γίνει μόνο από ένα μονοπάτι. ΓΝΩΘΙ Σ’ΕΑΥΤΟΝ!

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Και όλο το Αξιακό μας!

Γ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: Ναι, αλλά το ΓΝΩΘΙ Σ’ΕΑΥΤΟΝ δεν είναι τυχαίο  που είναι η πρώτη εντολή από τις Δελφικές Εντολές. Αν δεν καταφέρουμε να παραμείνουμε ξύπνιοι τουλάχιστον, θα περιπέσουμε και εμείς σε αυτή την κατάσταση.

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι, το θέμα όμως είναι να ξυπνήσουμε πρώτα και μετά να παραμείνουμε ξύπνιοι! Οπότε αυτό που πρέπει να κάνουμε για τους ανθρώπους είναι να τους βγάλουμε από τον Ύπνο και μετά, να τους κρατήσουμε μακρυά από τον Ύπνο και τον εαυτό μας!

ΝΟΗΣΗ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΟΙ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ

ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ-ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΙ Ο,ΤΙ ΠΡΟΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΚΡΑΤΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΗΝ ΛΗΘΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ…

Γ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: Οπωσδήποτε και θα μπορούσα να πω να δώσουμε λίγο παραπάνω προσοχή στους ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥΣ! Όπως είχες πει πάλι, δεν είναι επικλήσεις, είναι Συντονισμοί.

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Συντονιζόμαστε! Συνειδησιακά, όλοι οι άνθρωποι είναι πεθαμένοι. Για δες τους πώς συμπεριφέρονται! Δες τους πώς μπορούν να κρατιούνται στην ζωή για να μην αυτοκτονήσουν. Καταφεύγουν σε ο,τιδήποτε βρουν μπροστά τους. Οι πιο πολλοί χρησιμοποιούν ψυχοφάρμακα για να βρίσκονται σε συνειδησιακή καταστολή.

Όλα τα δόγματα ουσιαστικά έχουν λειτουργήσει ώστε ο Άνθρωπος να είναι πραγματικά σε ένα Συνειδησιακό θάνατο, γιατί όταν βγάζεις τον Άνθρωπο από την θέση που είναι δημιουργημένος για να έχει και τον βάζεις να είναι σε μια θέση να είναι Ζώον, που είναι Ά-λογο Ον κι όχι Νοήμων, ουσιαστικά έχει φύγει από την οντολογική του θέση και δεν υπάρχει ως Άνθρωπος. Υπάρχει ως Ζώο, ως Έμβιο Ον –για να μην το πω ζώο- το οποίο όμως έχει χάσει την οντολογική του θέση.

Ο Άνθρωπος είναι κάτι ξεχωριστό. Ο Άνθρωπος έχει Νου και Νόηση και είναι χαρακτηριστικά τα λόγια του Πλάτωνα, ο οποίος έγραψε ότι «Νου έδωσε ο Δίας μόνο στους Θεούς και στους Ανθρώπους».

Πραγματικά, Νόηση έχει μόνο ο Άνθρωπος και αυτή την Νόηση την έχουν οι Θεοί –Δημιουργοί. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ- και είναι πολύ δύσκολο να το δώσουμε να το καταλάβουν σήμερα οι Συνέλληνες μας, γιατί πραγματικά βρίσκονται σε έναν πολύ βαθύ λήθαργο.

Είναι πολύ βαθειά η νάρκωση που έχουν υποστεί και είναι τεράστια τόσα χρόνια. Σε αυτή την νάρκωση έχουν πρωτοστατήσει οι θρησκείες και τα δόγματα και μετά, όλες αυτές οι ανατολικές δοξασίες που ουσιαστικά απονευρώνουν τελείως τον άνθρωπο και τον κάνουν να μην αισθάνεται. Δεν φτάνει δηλαδή που δεν καταλαβαίνει, δεν φτάνει που δεν κατανοεί, αλλά τον κάνουν για να μην αισθάνεται.

Ουσιαστικά, είναι ο,τιδήποτε προάγεται από αυτό το κατεστημένο και αυτό το οποίο βγάζουν στα ΜΜΕ από τα ψυχαγωγικά τους προγράμματα, από τις τηλεοράσεις και τον κινηματογράφο.

Φυσικά, όλα αυτά λειτουργούν για να βρίσκεται ο Άνθρωπος σε μια Ύπνωση, για να έχει πρότυπα που δεν προάγουν την Ανθρώπινη Ύπαρξη, αλλά μια ζωώδη ύπαρξη που δεν έχει σχέση με τον άνθρωπο. Αυτό έχει επιταχυνθεί τον τελευταίο καιρό, γιατί τα τρόφιμα που δίνουν στους ανθρώπους είναι γεμάτα Ε που άλλα είναι υποτίθεται χρωστικά, άλλα είναι γευστικά ή συντηρητικά. Όλα αυτά ουσιαστικά επεμβαίνουν στον Άνθρωπο με ένα πολύ άσχημο τρόπο.

Είναι το Νερό, το οποίο εμπλουτίζουν με χλώριο και φθόριο και συχνότητες για να δημιουργούν αυτά τα άλατα που νεκρώνουν την υπόφυση και την επίφυση. Είναι πολλή η δουλειά που έχει γίνει εναντίον των ανθρώπων. Τώρα, έχουν αυτές τις συχνότητες των υποήχων που έχουν γεμίσει το περιβάλλον και πραγματικά κάνουν αυτές τις εκχαράξεις στο υποσυνείδητο, κρατάνε τον άνθρωπο σε βαθύ λήθαργο. Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ.

ΟΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΝΟΥ ΤΟΥ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ..

Όλα αυτά εξαφανίζονται τελείως όταν ο Άνθρωπος καταλάβει ποιος είναι! Αν καταλάβει ποιος είναι κι αρχίσει την Νοητική του λειτουργία, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει αυτή του την διαδικασία. Δεν μπορεί να μπει τίποτα μπροστά του, γιατί ο Άνθρωπος αρχίζει να χρησιμοποιεί τον Νου του. Νους είναι ο δημιουργός των πάντων. Τα πάντα έχουν δημιουργηθεί από τον Νου, από τον τεράστιο ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟ ΑΥΘΥΠΑΡΚΤΟ ΝΟΥ. Τον Νου, ο οποίος ουσιαστικά είναι η αιτία των πάντων, που έχει μια τεράστια ΝΟΗΣΗ, γιατί το ΝΟΗΤΟΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΗΣΗ, είναι κάτι ΟΜΟΟΥΣΙΟΝ, ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΣ, ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΟΡΚΟΥΣ ΓΙΑΤΙ  Ο ΝΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ  ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΙΤΙΑ ΟΡΚΩΝ-ΝΟΜΩΝ.

ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΡΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΝ ΕΚΔΗΛΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ.

ΑΥΤΟΣ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ ΚΑΤΑ ΕΝΑ ΜΕΡΙΣΤΟΝ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΝΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΟΗΜΟΝΤΑ ΟΝΤΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΝΟΥ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΤΟΝ ΝΟΥ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ!

Είναι λοιπόν ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΟ, όταν ο Άνθρωπος χρησιμοποιεί τον Νου του και πάρει την ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΩΣ ΝΟΗΜΟΝ ΟΝ, να μην υπάρχει καμία δύναμη να σταματήσει αυτό που θέλει ο Άνθρωπος.

Η κατάθλιψη είναι ένα φαινόμενο της εποχής μας, γιατί ο Άνθρωπος ακριβώς έχει φύγει από την θέση του και βρίσκεται σε ένα περιβάλλον που δεν είναι το γνωσιακό του, είναι εκτός της ύπαρξης τους, για αυτό φεύγει τελείως από το αίσθημα του, το συναίσθημα του και την νόηση του, από τα πάντα. Ουσιαστικά, δεν ξέρει ποιος είναι, δεν ξέρει που πάει, δεν ξέρει για ποιον σκοπό υπάρχει! Είναι σε μια πλήρη σύγχυση. Είναι ένα φαινόμενο πραγματικά, που είναι παράγωγο της λήθης που ο Άνθρωπος έχει μπει.

Η Επικοινωνία είναι κάτι που είναι απαραίτητο σε εμάς, που διεξάγουμε αυτόν τον αγώνα κι αυτό που αναζητούμε και επιζητούμε από την Κοινωνία με την οποία ερχόμαστε σε επαφή για Ενημέρωση! Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ είναι ακριβώς αυτό! Είναι μια συμμετοχή στα Κοινά, στον Κοινό Νου και Κοινή Λογική για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να βρουν την Υπαρξιακή τους Θέση.

Απομαγνητοφώνηση: Έλενα Αλεξίου

ΟΜΑΔΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ

Αφήστε μια απάντηση