Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΩΣ “ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ” ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤτΕ , ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ ΟΤΙ Η ΤτΕ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΡΑΠΕΖΑ-ΕΛΛΑΔΟΣ-ΚΡΑΤΟΣ-ΕΝ-ΚΡΑΤΕΙΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ…

ΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ…

«ΤΡΑΠΕΖΑ της ΕΛΛΑΔΟΣ» Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ-ΥΠΕΡΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ «ΕΘΝΙΚΗΣ»

ΟΠΟΤΕ… ΖΩΪΤΣΑ ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΔΩΣΕΤΕ ΝΕΟ ΦΕΚ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΡΟΘΤΣΑΪΛΝΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΡΑΣΟΦΟΡΩΝ, ΠΟΥ ΩΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ;;; ( ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ ! )

……………………………………………………………..

Επιστρέφει ως «απαράδεκτη» την Έκθεση της ΤτΕ η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου επιστρέφει ως «απαράδεκτη», όπως ανακοίνωσε, την Έκθεση της νομισματικής πολιτικής στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Σε μία κίνηση που δεν έχει συμβεί στο παρελθόν η Πρόεδρος της Βουλής κατηγόρησε τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ότι «με με αντιθεσμική κίνηση σπεύδει στα κλεφτά να αποστείλει ένα διαβιβαστικό, στα γρήγορα, για να παρέμβει απαραδέκτως στην διαδικασία» αποστέλλοντας την Έκθεση και προβαίνοντας «σε μία σειρά από κρίσεις και διατυπώσεις που αναντίρρητα επηρεάζουν αυτά που τεκταίνονται».

«Τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα παραβιάζουν το δικαίωμα του λαού στην αλήθεια και την διαφάνεια», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου παρεμβαίνοντας στην πρώτη παρουσίαση των συμπερασμάτων της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.

Ανακοίνωσε μάλιστα ότι την επόμενη εβδομάδα ο κ. Στουρνάρας θα κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής καθώς «έχει συμπράξει στην οικονομική πολιτική που περιγράφηκε».

Η Πρόεδρος της Βουλής αποκάλυψε ότι μονομερώς και χωρίς συνεννόηση ο Διοικητής της ΤτΕ απέστειλε την Έκθεση μέσα σε ένα στικάκι, χωρίς τυπωμένο αντίτυπο, όπως συνηθίζεται.

«Στικάκια δεν παραλαμβάνει το Κοινοβούλιο, στικάκια άλλοι κρατούσαν στα συρτάρια τους», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου, αναφερόμενη εμμέσως στο στικάκι με την λίστα Λαγκάρντ που κατείχε ο κ. Βενιζέλος.

Μάλιστα το συνέδεσε με την παρουσίαση σήμερα των συμπερασμάτων της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.

«Ήταν τέτοια η σπουδή, η ανησυχία παρέμβαση που έπρεπε να σταλεί 10.40 το πρωί, την ώρα που ξεκινά η παρουσίαση των στοιχείων που αποτελούν ανυπέρβλητο επιχείρημα», τόνισε και πρόσθεσε με έμφαση: «θέλω ως Πρόεδρος της Βουλής και συστήσασα την Επιτροπή να πω στον κ. Στουρνάρα ότι αυτό το έγγραφο επιστρέφεται ως απαράδεκτο. Είναι απαράδεκτη παρέμβαση και στην λαϊκή εντολή και την λειτουργία του Κοινοβουλίου».

Υπογράμμισε ακόμη ότι η διαδικασία που ακολούθησε ο Γ. Στουρνάρας «εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Διοικητή της ΤτΕ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».

Η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε πως στις 21 Μαΐου 2015 η Υποεπιτροπή της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους που έχει αναλάβει την συλλογή στοιχείων από αρμόδιες αρχές και ιδρύματα, ζήτησε από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος να της χορηγήσει όλα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα και αναγκαία για την διεξαγωγή του πλήρους λογιστικού ελέγχου.

Απαντώντας στο αίτημα, με επιστολή του στις 27 Μαΐου, ο κ. Στουρνάρας, πρώην υπουργός Οικονομικών, υποστηρίζει ότι «χορηγεί αυτά που είναι δημοσιευμένα στο ίντερνετ, αυτά που μπορούσαμε να βρούμε και από αλλού και ότι οι τηρήσεις των λογαριασμών του ελληνικού δημοσίου συμπεριλαμβανομένων και από τροφοδότες λογαριασμούς καλύπτονται από το απόρρητό των τραπεζικών καταθέσεων», κατήγγειλε η Πρόεδρος της Βουλής.

«Απαντά ότι είναι απόρρητά για το Κοινοβούλιο τα στοιχεία κίνησης των λογαριασμών από τους οποίους υποτίθεται ότι έχουν περάσει τα χρήματα που φέρονται ότι πέρασαν τα χρήματα που δόθηκαν ως οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα», τόνισε η Ζ. Κωνσταντοπούλου και ξεκαθάρισε ότι «η άρνηση δεν γίνεται αποδεκτή, η Επιτροπή θα επανέλθει».

Σημειώνεται ότι μεταξύ άλλων η Έκθεση αναφέρει ότι η σύναψη μιας νέας συμφωνίας με τους εταίρους είναι απαραίτητη προκειμένου να αποσοβηθούν οι άμεσοι κίνδυνοι που υπάρχουν για την οικονομία, να περιοριστεί η αβεβαιότητα και να δοθεί μια διατηρήσιμη αναπτυξιακή προοπτική στη χώρα.

Newsroom naftemporiki.gr

…………………………………………………………..

ΤΡΑΠΕΖΑ της ΕΛΛΑΔΟΣ. Η ΥΠΕΡΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ROTHSCHILD & ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Α.Ε. ΠΟΥ ΛΗΣΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΩ ΦΕΚ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ…

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΕΝΙΚΟΣ»: «είναι παλιό το ΦΕΚ(1945) για Bretton Woods» ! ΤΑ ΦΕΚ ΓΙΑ ΤΟ Κ.ΙΣ.(1920) ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ(1927) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ; Alexis Tsipras interview in English

ΠΟΙΟΥΣ ΠΟΛΕΜΑΕΙ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ; ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ! Τ.Χ.Σ. ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΩΝ Rothschild ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αφήστε μια απάντηση