Μαρ 262015
 

airbus-germanwings-pilotosΠώς ο πιλότος είχε κλειδωθεί έξω από το πιλοτήριο του μοιραίου Airbus της Germanwings;

Νέα τροπή στην τραγική υπόθεση της συντριβής του Airbus της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις, τα αίτια της οποίας παραμένουν άγνωστα, δίνει η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη πηγές που γνωρίζουν στοιχεία από τον καταγραφέα συνομιλιών (μαύρο κουτί) στο θάλαμο διακυβέρνησης.

(δείτε το βίντεο)…  https://www.youtube.com/watch?v=tZl0wLMsb4k

Σύμφωνα με τους New York Times, ένας από τους πιλότους του Airbus της Germanwings είχε σηκωθεί από το πιλοτήριο του αεροπλάνου και δεν κατάφερε να επιστρέψει στη θέση του πριν το αεροπλάνο προσκρούσει στο έδαφος.

«Ο χειριστής που ήταν έξω από το πιλοτήριο χτυπά ελαφρά την πόρτα χωρίς να του απαντήσει κανείς», είπε ένας ερευνητής. «Και τότε χτυπά την πόρτα πιο δυνατά, αλλά και πάλι δεν λαμβάνει απάντηση. Δεν υπήρξε καμία απάντηση» λέει ο ερευνητής που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

«Μπορεί κανείς να ακούσει ότι προσπαθεί να σπάσει την πόρτα», προσθέτει ο ερευνητής χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες. Δεν διευκρινίζεται αν ο πιλότος που είχε σηκωθεί από τη θέση του ήταν ο κυβερνήτης του Airbus της Germanwings ή ο συγκυβερνήτης του.

Σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα, η γλώσσα που ακούγεται είναι τα γερμανικά. Επίσης, στο τέλος της ηχογράφησης ακούγεται ένας συναγερμός που προφανώς είναι το σήμα που προειδοποιεί για την προσέγγιση του Airbus της Germanwings στο έδαφος.

Μια άλλη πηγή των ερευνών δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο συγκυβερνήτης της πτήσης είχε μπει «πρόσφατα στην εταιρεία Germanwings που είναι θυγατρική της Lufthansa». Η πρόσληψή του έγινε περί τα τέλη του 2013 και στο βιογραφικό του είχε μερικές εκατοντάδες ώρες πτήσης. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η εθνικότητα του δεν έχει αποσαφηνιστεί.
Πηγή…

Διαβάστε και ΕΔΩ

  2 Σχόλια to “Στοιχεία φωτιά για το Airbus της Germanwings: Πώς ο πιλότος κλειδώθηκε έξω από το πιλοτήριο”

 1. Όταν έπεσε το αεροπλάνο της Μαλαισία Αϊρλίνες το πρώτο που δημιοσευσαν είταν τα ονόματα τον πιλότων μαζί με θεωρίες συνωμοσίας για τους ίδιους ότι πρόκειται για εξτρεμιστές κτλ.
  Οι German Wings ομολόγησε ότι λόγω προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα δεν θα δημιοσεύσει τα ονόματα.
  Εγώ βλέπω μόνο δύο σενάρια:
  1. Ο συγκυβερνήτης αυτοκτόνησε(λόγου προσωπικών προβλημάτων ) και δεν επέτρεψε τον πιλότο να μπει στο κόκπιτ. υπάρχει μηχανισμός μανταλομας για τους πιλότους.
  Δηλαδή, ένας από τους πιλότους, μάλλον ο άπειρος συγκυβερνήτης κλείδωσε την πόρτα.

  2. Αυτοκτόνησε λόγου αποπειρις δολοφονίας, από πεποίθηση για κάποιες άγνωστες ιδεολογίες οι τον προγραμμισαν/ανάγκασαν κάποιιες ομάδες πιέσεις/Λόππη.

  Για πόλους λόγους με ανυσηχει αυτό το περίεργο συμβάν, την ημέρα συναντήσεις της Μέρκελ και του Τσίπρα , όταν οι πιέσει για την ισπανική κυβέρνηση αυξανόταν μέρα με την μέρα από τον εξαθλιωμένο λαό της ισπανίας.
  Τα τεχνολογικά προβλήματα είταν γνωστά στα μοδέλλα της Αιρβος (δήθεν τα έχουν επιδιόρθωση ). Ένας μακρινός γνωστός, όποιος είναι πιλότος της German Wings και δρομολόγι σε όλη την ευρώπη μου είπε ότι πήραν οδηγίες χρήσης πως θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα με τους αισθητήρες(παγώνουν και δίνουν λάθος σήμα στο κομπιούτερ). Δύο μέρες πριν την καταστροφή είχα διαβάσει για τα τεχνικά προβλήματα σε καθημερινή εφημερίδα, τόσο τυχαία ?!. Ίσως, θελαν να στήσουν κάποια αρνητική προπαγάνδα μετά από της πτώσης τον Βοηινγ της Μαλαισίας, αλλά ας αφήσουμε της θεωρίες συνωμοσίας.
  Δεν αποδέχομαι, ότι και να φταίει, να είναι γνωστά τα προβλήματα με τα Σένσορς τον Airbus 320/321, και απλά να δίνουν οδηγίες και να μην αλλάξουν τα Σένσορς( όπως ομολογούσε οι εφημερίδα ότι το πράξανε ). Η, τότε, γιατί υπειρχάν οδηγίες για τους πιλότους ?

 2. Ηταν γνωστά τα ψυχολογικά προβλήματα του πιλότου! stern-Quellen: Psychische Probleme beim Co-Piloten bekannt. http://www.stern.de/panorama/germanwings-absturz-co-pilot-andreas-l-liess-maschine-mit-absicht-abstuerzen-2182935.html

  Το πρόβλημα με τους αισθητήρες είναι σοβαρό, δείνουν λάθος πληροφορίες στους υπολογιστές,αλλά θα διάβασες όλο το θέμα:
  https://magazin.spiegel.de/digital/index_SP.html#SP/2015/13/132696559

...