Στοιχεία φωτιά για το Airbus της Germanwings: Πώς ο πιλότος κλειδώθηκε έξω από το πιλοτήριο

Χωρίς κατηγορία

airbus-germanwings-pilotosΠώς ο πιλότος είχε κλειδωθεί έξω από το πιλοτήριο του μοιραίου Airbus της Germanwings;

Νέα τροπή στην τραγική υπόθεση της συντριβής του Airbus της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις, τα αίτια της οποίας παραμένουν άγνωστα, δίνει η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη πηγές που γνωρίζουν στοιχεία από τον καταγραφέα συνομιλιών (μαύρο κουτί) στο θάλαμο διακυβέρνησης.

(δείτε το βίντεο)…  https://www.youtube.com/watch?v=tZl0wLMsb4k

Σύμφωνα με τους New York Times, ένας από τους πιλότους του Airbus της Germanwings είχε σηκωθεί από το πιλοτήριο του αεροπλάνου και δεν κατάφερε να επιστρέψει στη θέση του πριν το αεροπλάνο προσκρούσει στο έδαφος.

«Ο χειριστής που ήταν έξω από το πιλοτήριο χτυπά ελαφρά την πόρτα χωρίς να του απαντήσει κανείς», είπε ένας ερευνητής. «Και τότε χτυπά την πόρτα πιο δυνατά, αλλά και πάλι δεν λαμβάνει απάντηση. Δεν υπήρξε καμία απάντηση» λέει ο ερευνητής που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

«Μπορεί κανείς να ακούσει ότι προσπαθεί να σπάσει την πόρτα», προσθέτει ο ερευνητής χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες. Δεν διευκρινίζεται αν ο πιλότος που είχε σηκωθεί από τη θέση του ήταν ο κυβερνήτης του Airbus της Germanwings ή ο συγκυβερνήτης του.

Σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα, η γλώσσα που ακούγεται είναι τα γερμανικά. Επίσης, στο τέλος της ηχογράφησης ακούγεται ένας συναγερμός που προφανώς είναι το σήμα που προειδοποιεί για την προσέγγιση του Airbus της Germanwings στο έδαφος.

Μια άλλη πηγή των ερευνών δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο συγκυβερνήτης της πτήσης είχε μπει «πρόσφατα στην εταιρεία Germanwings που είναι θυγατρική της Lufthansa». Η πρόσληψή του έγινε περί τα τέλη του 2013 και στο βιογραφικό του είχε μερικές εκατοντάδες ώρες πτήσης. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η εθνικότητα του δεν έχει αποσαφηνιστεί.
Πηγή…

Διαβάστε και ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση