Αποκάλυψη του παρελθόντος:Υπόθεση Σινέ-Eκδιώξη από το Charlie Hebdo!

ΜΜΕ

Η υπόθεση Sine είναι περίπτωση διαμάχης με βάση την κατηγορία του αντισημιτισμού κατά του Γάλλου εικονογράφου και πολιτικού γελοιογράφου Sine, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Maurice Sinet.
Η υπόθεση ξεκίνησε στις 2 Ιουλίου 2008, με ένα σχόλιο του Sine στην εβδομαδιαία εφημερίδα Charlie Hebdo με το οποίο έκρινε τον Jean Sarkozy, τον γιο του τότε νεοεκλεχθέντος προέδρου Nicolas Sarkozy. Ο Sine κατηγορείται ότι είπε:

«ο Jean Sarkozy, άξιος γιος του πατρικού του και ήδη γενικός σύμβουλος της UMP, βγήκε σχεδόν χειροκροτούμενος από την δίκη του στο πλημμελειοδικείο έναντι αδικήματος φυγής με σκούτερ. Ο εισαγγελέας ζήτησε ακόμη και την απαλλαγή του! Πρέπει να πούμε ότι ο καταγγέλλων είναι Άραβας! Δεν είναι μόνο αυτό: μόλις δήλωσε ότι θα προσηλυτιστεί στο ιουδαϊσμό προτού παντρευτεί την αρραβωνιαστικιά του, Εβραία και κληρονόμος των ιδρυτών της εταιρείας Darty. Θα πετύχει στην ζωή, αυτός ο μικρός! »

Ο Philippe Val, ο διευθυντής της έκδοσης της εφημερίδας, ανακοίνωσε στη συνέχεια την απόλυσή του στις 15 Ιουλίου 2008.
Πολλοί γάλλοι διανοούμενοι έλαβαν μέρος στη διαμάχη, η οποία συνδυάζει διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανομένου του αντισημιτισμού – και την κατηγορία για αντισημιτισμό – αλλά και των υποτιθεμένων σχέσεων του με αντισημιτισμό και την κριτική του κράτους Ισραήλ. Η ελευθερία της έκφρασης, ιδίως στην σατιρική εβδομαδιαία Charlie Hebdo, που δημοσίευσε
Περισσότερα

Σινέ:Eκδιώξη από το Charlie Hebdo
Σινέ:Eκδιώξη από το Charlie Hebdo

Αφήστε μια απάντηση