1940, Οχυρό Κελκαγιά, πολυβολείο Β9, Στρατιώτης Βυθούλκας Νικόλαος. Ο εγγονός του Γερμανού που τον σκότωσε αποτίει φόρο τιμής με στεφάνι. (βίντεο)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Κοτρίδης Λ. Ηλίας ( Συνταγματάρχης ε.α. )

Το πολυβολείο Β9 είναι αυτό που δέχθηκε πυρά πυροβόλου 37 χιλιοστών. Ο Γερμανός χειριστής του ανέφερε ότι χρειάστηκαν τρείς βολές εντός του πολυβολείου για να σιγήσει οριστικά. Στις δύο πρώτες, ως δια μαγείας, μετά την βολή εμφανίζονταν και πάλι πολυβόλο και γάζωνε τις πλαγιές. Με την τρίτη βολή έπεσε μαχόμενος ο χειριστής του πολυβόλου στρ. Βυθούλκας. Στη συνέχεια τα πυρά στράφηκαν στο παρατηρητήριο Α8 στο οποίο ήταν ο υποδιοικητής του οχυρού ανθλγός Αμυργιαλάκης με τους αγγελιοφόρους του. Δυό βλήματα εντός του έργου τους τραυμάτισαν και τους έθεσαν εκτός μάχης.

 ➡ Το Οχυρό Κελκαγιά είναι ιστορικό αμυντικό συγκρότημα της Γραμμής Μεταξά, στο όρος Μπέλες (Κερκίνη), σε υψόμετρο περίπου 1.050 μέτρων.

➡ Δείτε το βίντεο εδώ …

➡ Ο στρατιώτης Βυθούλκας Νικόλαος του Αργυρίου, γεννηθείς το 1917, ήταν από το Κοιλιωμένο Ζακύνθου.

…………………………………………………………………………………………………………………….

What do you feel about this post?

0%
like

Like

0%
love

Love

0%
happy

Happy

0%
haha

Haha

0%
sad

Sad

0%
angry

Angry