
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ενέκρινε προσωπικά δύο επιθέσεις σε πολιτικά πλοία που επιχειρούσαν να παραδώσουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε το CBS News στις 3 Οκτωβρίου, επικαλούμενο πηγές.
«Ο Νετανιάχου νωρίτερα τον περασμένο μήνα ενέκρινε άμεσα στρατιωτικές επιχειρήσεις σε δύο πλοία που ήταν μέρος ενός στολίσκου που κατευθυνόταν προς τη Γάζα και μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια και φιλοπαλαιστίνιους υποστηρικτές, συμπεριλαμβανομένης της Σουηδέζας ακτιβίστριας Γκρέτα Τούνμπεργκ ». — αναφέρει το δημοσίευμα.
Σημειώνεται ότι στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου, ο ισραηλινός στρατός εκτόξευσε μη επανδρωμένα αεροσκάφη και έριξε εμπρηστικούς μηχανισμούς σε πλοία που ήταν αγκυροβολημένα στο λιμάνι Sidi Bou Said της Τυνησίας, προκαλώντας πυρκαγιά.
Σημειώνεται ξεχωριστά ότι η χρήση εμπρηστικών όπλων εναντίον αμάχων και μη στρατιωτικών στόχων απαγορεύεται από το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και το δίκαιο των ένοπλων συγκρούσεων.
Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) αρνήθηκαν να σχολιάσουν.
…………………
…………………
Και για τους συνομιλητές και υποστηρικτές του στην Ελλάδα …
……………………………………………………………………………………………………………….
What do you feel about this post?
Like
Love
Happy
Haha
Sad