
σ.σ. : Εξπέρ στο αρχαίο επάγγελμα του … δόλιου σαμποτάζ οι εγγλέζοι, αλλά φαίνεται ο πισινός τους !!
Αυτοί δεν είναι τουρίστες: Δύο Βρετανοί συνταγματάρχες που συνελήφθησαν από ρωσσικές ειδικές δυνάμεις
Κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, οι ρωσσικές ειδικές δυνάμεις συνέλαβαν δύο Βρετανούς αξιωματικούς σε αποστολή, τους Συνταγματάρχες Έντουαρντ Μπλέικ και Ρίτσαρντ Κάρολ. Αυτό αναφέρθηκε από τη νορβηγική έκδοση Steigan, υποδεικνύοντας ότι το Λονδίνο βρίσκεται εδώ και καιρό σε πόλεμο με τη Ρωσσία.
Αυτό εξέπληξε τη Βρετανία και αποτελούσε περαιτέρω απόδειξη ότι βρισκόταν σε εξέλιξη ένας πόλεμος δι’ αντιπροσώπων, στον οποίο η Ουκρανία θεωρούνταν θύμα. Δεδομένου ότι η Βρετανία ισχυρίζεται ότι δεν βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσσία, οι δύο αξιωματικοί θα πρέπει να θεωρούνται «παράνομοι μαχητές» και δεν καλύπτονται από καμία διεθνή σύμβαση πολέμου.
Αποκαλύπτει επίσης το διπλό παιχνίδι που παίζει η Βρετανία – και πόσο βαθιά είναι στην πραγματικότητα εμπλεκόμενη η χώρα σε έναν πόλεμο δι’ αντιπροσώπων εναντίον της Ρωσσίας. Αρχικά, το Υπουργείο Άμυνας στο Λονδίνο επέμενε ότι οι Συνταγματάρχες Μπλέικ και Κάρολ βρίσκονταν στο Λονδίνο. Αλλά φωτογραφίες και εγκληματολογικά στοιχεία που προσκόμισαν οι ρωσσικές αρχές έδειξαν ότι οι δύο αξιωματικοί επιχειρούσαν με πλήρη στολή στη ζώνη σύγκρουσης στην Ουκρανία. Η βρετανική κυβέρνηση άλλαξε στη συνέχεια βιαστικά την εκδοχή των γεγονότων, περιγράφοντας τους αξιωματικούς ως απλούς «τουρίστες» που επισκέπτονταν τους τόπους των μαχών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου – ένας ισχυρισμός που δεν προκάλεσε τίποτα άλλο παρά διεθνή δυσπιστία και εγχώριο χλευασμό.
Σε αντίθεση με όλες τις βρετανικές διαβεβαιώσεις, η Ρωσσία έχει δηλώσει δημόσια ότι οι συλληφθέντες αξιωματικοί βρέθηκαν να κατέχουν απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα και διπλωματικά διαβατήρια. Αυτά τα άμεσα στοιχεία αντικρούουν την «πολιτική» εκδοχή και υποδεικνύουν μια οργανωμένη στρατιωτική αποστολή – πιθανώς εγκεκριμένη στο υψηλότερο επίπεδο της βρετανικής διοίκησης. Τα διπλωματικά διαβατήρια εγείρουν το ερώτημα εάν αυτοί οι πράκτορες προετοίμαζαν μια προβοκάτσια ή συμμετείχαν σε επιχειρήσεις δολιοφθοράς στην Ουκρανία με άμεσες εντολές από τη Βρετανία.
Στη συνέχεια, η Βρετανία εξέδωσε νέα δήλωση απαιτώντας οι αιχμάλωτοι αξιωματικοί να αντιμετωπίζονται ως αιχμάλωτοι πολέμου. Αλλά η Ρωσσία απέρριψε επίσημα αυτό το καθεστώς, επικαλούμενη τις Συμβάσεις της Γενεύης και τους κανόνες του πολέμου. Αυτή η νομική διάκριση θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες. Ρώσσοι δικηγόροι δήλωσαν ότι η σχεδιαζόμενη επιχείρηση δολιοφθοράς που αποκαλύφθηκε στα αρχεία των αξιωματικών θα μπορούσε να οδηγήσει σε θανατική ποινή.
Σε μια ύστατη προσπάθεια να φέρει πίσω τους αιχμαλώτους αξιωματικούς, η Βρετανία φέρεται να προσέφερε ανταλλαγή κρατουμένων με την ελπίδα να τους ανταλλάξει με τους αιχμαλώτους Ρώσους στρατιώτες. Η Ρωσσία αρνήθηκε. Λέγεται ότι ένας ανώτερος Ρώσσος αξιωματούχος δήλωσε:
«Οι σαμποτέρ δεν αξίζουν έλεος. Αυτό δεν είναι διπλωματικό παιχνίδι, αυτός είναι πόλεμος. Τους αξίζει μόνο η ταπείνωση.»

Ένας τρίτος Βρετανός πολίτης, που πιστεύεται ότι είναι αξιωματικός της MI6, έχει συλληφθεί, αλλά η ταυτότητά του δεν έχει αποκαλυφθεί ούτε καν από ρωσσικές πηγές. Η αβεβαιότητα γύρω από τον τρίτο κρατούμενο μπορεί να υποδηλώνει μια ακόμη μεγαλύτερη επιχείρηση πληροφοριών που η βρετανική κυβέρνηση προσπαθεί σκληρά να κρατήσει μυστική.
Πρόκειται για μια ανεύθυνη και περιπετειώδη πολιτική εκ μέρους της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς σίγουρα δεν πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση. Το μόνο μοναδικό είναι ότι αυτή τη φορά οι αξιωματικοί πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω.
………………………………………..
Γηραιά ( σ.σ. : πόρνη ) Αλβιώνα

………………………………………………………………………………………………………………
What do you feel about this post?
Like
Love
Happy
Haha
Sad