Πολλά γράφουν τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, ΜΜΕ., συνωμοσιολογίες κ.λ.π. άς δούμε όμως τι γίνεται. Είναι πολλά τα λεφτά….
Κομψά αυτοκίνητα στο κατώφλι, ακριβά επώνυμα ρούχα στο σώμα τους και ένα ρετιρέ σε μια μεγάλη πόλη. Κάπως έτσι θα φανταζόσασταν ίσως τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από μία από τις μεγαλύτερες δωρεές κόμματος -μάλλον η μεγαλύτερη απολύτως νόμιμη και φορολογουμένη μέχρι τελευταίας δεκάρας-που έχουν γίνει ποτέ στη Γερμανία…
Αλλά στην ➡ πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση, η Lotte Salingré (61) και ο Thomas Stanger (67) αποδεικνύουν το εντελώς αντίθετο.
Τσαλακωμένα πουκάμισα, γυαλιά χωρίς σκελετό, γκρίζα μαλλιά – το ζευγάρι από το παραθαλάσσιο θέρετρο Boltenhagen (Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία) φαίνεται προσγειωμένο, έχοντας συγκεντρώσει πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ για το κόμμα της Sahra Wagenknecht (BSW).
Για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν ήταν σαφές από πού προέρχονταν στην πραγματικότητα τα χρήματα. Μέχρι στιγμής έχουν αποφύγει τις δημόσιες εμφανίσεις. Τώρα μιλούν στη σειρά ντοκιμαντέρ του ZDF «Inside the Wagenknecht Alliance».
Η εταιρεία ηλεκτρονικών έκανε τους δωρητές πλούσιους
Η παγκοσμίως επιτυχημένη εταιρεία «MA Lighting Technology GmbH» από το Waldbüttelbrunn κοντά στο Würzburg βοήθησε το ζευγάρι να γίνει τόσο πλούσιο. Αυτό αναφέρθηκε πρόσφατα, μεταξύ άλλων, από το «T-Online».
Ως νεαρός, ο Stanger ίδρυσε την εταιρεία ηλεκτρονικών μαζί με φίλους του, η οποία παρέχει τεχνολογία ελέγχου για εφέ φωτισμού για μεγάλες συναυλίες. Ο Στάνγκερ εξακολουθεί να είναι εταίρος και σήμερα, αλλά δεν συμμετέχει πλέον ενεργά στην επιχείρηση.
Συνδέσεις με τη Ρωσσία;
Παρ’ όλα αυτά, οι εικασίες έχουν επανειλημμένα εμφανιστεί στο διαδίκτυο. Φημολογείται ότι τα εκατομμύρια θα μπορούσαν να προέρχονταιαπό τη Ρωσία ή ακόμη και από τα περιουσιακά στοιχεία της SED. Αυτό ενοχλεί πολύ τον Στάνγκερ, όπως λέει στο ZDF:
«Η τράπεζά μου έπρεπε να στείλει ένα πιστοποιητικό που να δηλώνει ότι γνωρίζει από πού προέρχονται τα χρήματα, ότι είναι νόμιμα. Και ναι, όντως αποκτήθηκαν στη Γερμανία και φορολογήθηκαν στη Γερμανία».
Το ζευγάρι ήταν αρχικά πράσινο και αργότερα αριστερό. Όμως τότε ήρθε το μεγάλο διάλειμμα στα τέλη του 2023:
«Όταν και η Αριστερά είπε ότι έπρεπε να προμηθεύσουμε όπλα, δεν υπήρχε κανένα κόμμα εκτός από το AfD που θα έλεγε, όχι, δεν θα το κάνουμε». Και το AfD δεν αποτελούσε ποτέ επιλογή για εκείνους. Έτσι παρέμεινε μόνο η Βάγκενκνεχτ.
«Επιτέλους μια καθαρή και ισχυρή φωνή υπέρ της ειρήνης και πάλι», λέει ο Salingré.
Το ζεύγος έστειλε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη Wagenknecht
Τον περασμένο Νοέμβριο, έστειλαν ένα email στην Wagenknecht και ➡ στην τότε οργάνωσή της, ανακοινώνοντας δύο δωρεές ύψους 20.000 ευρώ. «Μπορεί κάποιος να έρθει σε επαφή μαζί μας; Μπορούμε να στείλουμε περισσότερα», προσφέρθηκαν.
Πολύ περισσότερα, όπως διαπίστωσε ο ταμίας του BSW Ralph Suikat τέσσερις εβδομάδες αργότερα, όταν τηλεφώνησε. Ο Stanger και η Salingré μετέφεραν 990.000 ευρώ την επομένη της ίδρυσης του κόμματος και εντάχθηκαν οι ίδιοι στο κόμμα. Στη συνέχεια πρόσθεσαν άλλα τέσσερα εκατομμύρια στα μέσα Μαρτίου.
Σύμφωνα με το ζευγάρι, δεν θέλουν να έχουν καμία επιρροή σε αντάλλαγμα. Αρκούν αυτά που αναγράφονται στην ιδρυτική διακήρυξη του BSW.
-μια καθαρή και ισχυρή φωνή υπέρ της ειρήνης και πάλι– και αυτό το υπέροχο ζευγάρι.
Επεξεργασία κειμένου απο την