Η Κίνα επέβαλε κυρώσεις σε αμερικανική εταιρεία

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εικονογράφηση: ffikretow / istockphoto.com

Η Κίνα επέβαλε κυρώσεις στην αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin σε σχέση με τις προμήθειες όπλων των ΗΠΑ στην Ταϊβάν. Αυτό αναφέρει το TASS επικαλούμενο το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν πρόσφατα εκ νέου πωλήσεις όπλων στην περιοχή της Ταϊβάν της Κίνας, κάτι που παραβιάζει σοβαρά την αρχή της «μίας Κίνας» και τα τρία κοινά ανακοινωθέντα Σινο-ΗΠΑ, συνιστά σοβαρή παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας και βλάπτει σοβαρά την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κίνας. Σύμφωνα με τα άρθρα 3, 4, 5, 6, 9 και 15 του νόμου κατά των ξένων κυρώσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, η Κίνα αποφάσισε να λάβει αντίμετρα κατά των σχετικών οργανισμών και των ανώτερων στελεχών της Lockheed Martin». – λέει το μήνυμα.

Το τμήμα διευκρίνισε ότι η περιουσία των Lockheed Martin Missile System Integration Lab, Lockheed Martin Advanced Technology Laboratories και Lockheed Martin Ventures στην Κίνα θα δεσμευτεί. Επίσης στην Κίνα, τα κεφάλαια και η περιουσία του επικεφαλής της Lockheed Martin, Τζέιμς Τάικλετ , του διευθύνοντος συμβούλου λειτουργίας Φρανκ Σεντ Τζον και του οικονομικού διευθυντή Τζέι Μαλαβέ θα παγώσουν . Επιπλέον, αυτά τα άτομα απαγορεύεται να εισέλθουν στη ΛΔΚ (συμπεριλαμβανομένου του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο).

Τα μέτρα τέθηκαν σε ισχύ στις 21 Ιουνίου 2024.

Προηγουμένως, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν συμβόλαια ύψους 360,2 εκατομμυρίων δολαρίων για την πώληση 291 μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων ALTIUS 600M-V και 720 πυρομαχικών Switchblade 300 και σχετικού εξοπλισμού στην Ταϊβάν. Αυτό αναφέρθηκε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το αρμόδιο κυβερνητικό τμήμα που ανήκει στο Πεντάγωνο.

EADaily

………………………………………………………………………………………………………….