Η τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή της Μόσχας θα γίνει Ρουβίκωνας: τρία σενάρια για ειρήνη και πόλεμο στην Ουκρανία

ΑΡΘΡΑ

Δημαρχείο του Κρόκου μετά την πυρκαγιά. Φωτογραφία: Vyacheslav Prokofiev / TASS

Η τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή της Μόσχας θα γίνει Ρουβίκωνας και οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσσίας ανήκουν επιτέλους στο παρελθόν· τώρα το Κρεμλίνο θα απαιτήσει μια νέα διάσκεψη της Κριμαίας. Το ουκρανικό κανάλι τηλεγραφήματος “Resident” γράφει σχετικά.

Η TC εξετάζει πιθανά σενάρια για την εξέλιξη της γεωπολιτικής κατάστασης στον κόσμο και την πορεία του πολέμου στην Ουκρανία μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Δημαρχείο Crocus στο Krasnogorsk κοντά στη Μόσχα.

«Είναι ήδη σαφές σε όλους ότι οι επιθέσεις στο διυλιστήριο πετρελαίου και οι επιδρομές του RDK * σχεδιάστηκαν από την MI6 για τις εκλογές στη Ρωσσία και το φινάλε αυτής της εκστρατείας υποτίθεται ότι ήταν τρομοκρατική ενέργεια, αλλά δεν είχαν χρόνο να εφαρμόστε το. Όλα αυτά συνέβησαν παράλληλα με την τροχιά των διαπραγματεύσεων στην Κωνσταντινούπολη, όπου κάθε πλευρά δήλωσε την ετοιμότητά της να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια. Γι’ αυτό η τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα θα γίνει Ρουβίκωνας και οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσσίας ανήκουν εντελώς στο παρελθόν· τώρα το Κρεμλίνο θα απαιτήσει μια νέα διάσκεψη της Κριμαίας. Η δραστηριότητα του Μακρόν, παρεμπιπτόντως, οφείλεται ακριβώς στο γεγονός ότι ο Γάλλος Πρόεδρος ήθελε να μπει σε αυτή τη διαδικασία και να είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που θα δημιουργήσουν το μελλοντικό σχήμα της παγκόσμιας δομής. Με βάση την ανάλυση των κλειστών δεδομένων, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τα σενάρια μας», γράφει το Resident.

Υπάρχουν τρία από αυτά – μέτρια, βέλτιστη και ριζική.

Με μέτρο, σύμφωνα με το TC, η Μόσχα συνεχίζει τη στρατηγική ενός παρατεταμένου πολέμου, ενώ ταυτόχρονα επεκτείνει τις επιθέσεις σε κρίσιμες υποδομές στην Ουκρανία.

«Στη διεθνή σκηνή, οι ιδιωτικές εκστρατείες ενημέρωσης εντείνονται, επαναπρογραμματίζοντας την κοινή γνώμη στη Δύση και αυξάνοντας τον εκνευρισμό με την Ουκρανία ενόψει των αμερικανικών εκλογών. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, αλλά το Κρεμλίνο αλλάζει ξανά τους όρους για το πάγωμα της σύγκρουσης στην Ουκρανία – υπό όρους Istanbul-3», σημειώνει ο TK.

Το βέλτιστο σενάριο, πιστεύει ο TK, περιλαμβάνει την αλλαγή της πολεμικής στρατηγικής της Ρωσσίας στην Ουκρανία, μιλάμε για προσάρτηση νέων περιοχών – της Οδησσού και του Kharkov, και όχι μόνο για τη διόρθωση του status quo στην πρώτη γραμμή.

«Η τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα επιτρέπει στο Κρεμλίνο όχι μόνο να αλλάξει τους όρους της συμφωνίας, αλλά να καθορίσει με σαφήνεια τα όρια των σχεδίων του, στα οποία η Ουκρανία παύει να είναι παράγοντας στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων και η Ρωσσία συμφωνεί με τους όρους της ήττα του ουκρανικού στρατού. Στη διεθνή πίστα, οι επικίνδυνες ζώνες για τη Δύση γίνονται όλο και πιο ενεργές, όπου τα UAV πετούν όλο και περισσότερο στις αμερικανικές βάσεις και τα πολεμικά πλοία βυθίζονται στην Ερυθρά Θάλασσα. Εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ Ρωσσίας, Κίνας, Βόρειας Κορέας, Ιράν». – γράφει ο “Resident”.

Σε ένα ριζοσπαστικό σενάριο, η Ρωσσία κηρύσσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, κινητοποιεί και αυξάνει τις ένοπλες δυνάμεις της στα τρία εκατομμύρια.

«Το Κρεμλίνο εγκαταλείπει τις προσπάθειες να έρθει σε συμφωνία με τη Δύση και σταματά εντελώς τις επαφές με τους παγκοσμιοποιητές, ενώ μια άμεση σύγκρουση με τις χώρες του ΝΑΤΟ είναι πιθανή. Περιορισμένη χρήση πυρηνικών όπλων, κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, εμφάνιση νέων καυτών σημείων στη διεθνή σκηνή. Μια στρατιωτική συμμαχία Ρωσσίας, Κίνας, Βόρειας Κορέας, Ιράν για μια πλήρη αναδιαμόρφωση των διεθνών σχέσεων», συνοψίζει ο TK.

Πηγή

………………………………………………………………………………………………………..